به گزارش ایسنا، علیرضا پاکفطرت بعدازظهر جمعه 21 آبان در دیدار با رئیس پارلمان مجارستان، به معرفی توانمندیهای شیراز پرداخت و ظرفیتهای متعدد علمی، اقتصادی، گردشگری و صنعتی این شهر را در ابعاد مختلف تشریح کرد.
پاکفطرت گفت: شیراز هم شهر صنایعدستی و هم شهر صنایع الکترونیک محسوب میشود و جایگاهی مهم در کشور و جهان به این لحاظ دارد.
او با اشاره به وجود دانشگاههای معتبر در این شهر، گفت: دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز به لحاظ توان علمی در جهان شناخته شده هستند و حضور و فعالیت آنها در این شهر، ظرفیتی مناسب برای توسعه را فراهم کرده است.
پاکفطرت با بیان اینکه طی 5 سال اخیر شیراز به لحاظ شهرسازی، حمل و نقل و ترافیک، هوشمندسازی و سایر ابعاد، توسعه خوبی را تجربه کرده است، گفت: امروز در شیراز شاهد راهاندازی مترو و تلاش برای توسعه آن هستیم و امیدواریم در آینده خطوط تراموا نیز به حمل و نقل درونشهری ما اضافه شود.
او به ظرفیتهای گردشگری شیراز به لحاظ ابعاد مذهبی، تاریخی و طبیعی اشاره و اضافه کرد: طی سالهای اخیر هتلهای بزرگ توسعه یافته و بر تعداد و کیفیت آنها افزوده شده است.
شهردار، شیراز را مستعد و آماده پذیرش سرمایهگذاران از سراسر جهان در بخشهای مختلف دانست و گفت: ما برای سرمایهگذاران بستههای خوبی را تدوین کردهایم و اگر سرمایهگذار خارجی حاضر به سرمایهگذاری باشد، سود 25 درصد سالانه را تضمین میکنیم.
او با بیان اینکه طی دو دهه اخیر، اداره شهرها در ایران به مردم واگذار شده است، گفت: مردم، پارلمان شهری را انتخاب میکنند، انتخاباتی که دوره پنجم آن را سالآینده و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، برگزار خواهیم کرد و این پارلمان شهری است که اداره شهر را عهدهدار بوده و برای توسعه شهر برنامهریزی میکند.
پاکفطرت با بیان اینکه ارتباط خوبی در سالهای گذشته بین شیراز و مجارستان، در سطوح مختلف ایجاد شده است، به خواهر خواندگی شیراز و شهر پچ در مجارستان اشاره و اضافه کرد: ما آمادگی کامل داریم تا زمینههای توسعه روابط را در حوزههای فرهنگی، گردشگری و علمی، فراهم کنیم.
او با اشاره به سفر یکهفتهای خود به مجارستان، مردم این کشور را انسانهایی با فرهنگ و اصیل توصیف و اضافه کرد: مشترکات فرهنگی زیادی بین ایران و مجارستان وجود دارد.
پاکفطرت با تصریح اینکه از توسعه روابط تجاری و اقتصادی بین شیراز و شهرهای مختلف مجارستان، استقبال و حمایت میکند، گفت: قوه مقننه در ایران و مجارستان با نوشتن و تصویب قوانینی ساده میتوانند مسیر سرمایهگذاری و توسعه روابط را بین دو کشور تسهیل کرده و ارتباطات را رونق دهند.
شهردار شیراز گفت: امکان صادرات محصولات فرهنگی، صنایعدستی، تولیدات کشاورزی و ... از شیراز به مجارستان به واسطه حضور و فعالیت تجار و بازرگانان توانمند در شیراز، وجود دارد.
پاکفطرت در پاسخ به سئوال رئیس پارلمان مجارستان پیرامون تاثیر روابط خواهر خواندگی شیراز و پچ، گفت: این روابط زمینهای را برای اعزام هیئتهای کارشناسی و عرضه توانمندیهای علمی، تجاری، هنری، فرهنگی و فنی فراهم کرده است.
او با بیان اینکه هفته آینده نیز یک هیئت کارشناسی از شیراز به پچ سفر میکند، گفت: شیراز به واسطه وجود دانشگاه علوم پزشکی و پزشکان توانمند و متخصص، در بخشهای مختلف خصوصا جراحی پیوند اعضا، پیشرفتهای چشمگیری داشته که با توجه به دانشگاهی بودن شهر پچ، روابط خوبی در این حوزه را شاهد بودهایم.
شهردار شیراز با بیان اینکه امکان تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاههای شیراز و پچ، یکی از مسائل مد نظر بوده و هست، گفت: بیتردید دانشگاههای شیراز و علوم پزشکی شیراز، آماده استقبال از بحث مبادله دانشجو و دانش بوده و هستند.
پاکفطرت همچنین گفت: شیراز طی سالهای اخیر در حوزه فنی و مهندسی، در ابعاد مختلف پیشرفت بسیار خوبی داشته و امروز توان صدور دانش فنی را به کشورهای مختلف دارد.
شهردار شیراز در پاسخ به سئوال دیگر رئیس پارلمان مجارستان در خصوص تاثیر برجام بر وضعیت شیراز، گفت: در دوران پسا برجام، شاهد توسعه روابط بین ایران و کشورهای مختلف اروپایی هستیم و هیئتهای مختلفی به شیراز سفر کردهاند.
پاکفطرت، زمینهسازی برای افزایش مبادلات تجاری، اقتصادی و گردشگری را یکی از تاثیرات مثبت برجام توصیف و اضافه کرد: یکی از ظرفیتهای مهم شیراز، گردشگری است و طی سه سال گذشته شاهد افزایش تعداد گردشگران خارجی در شیراز بودهایم.
شهردار شیراز گفت: در گذشته و در بعضی فصول سال، بخش قابل توجهی از ظرفیت اقامتی هتلها در شیراز خالی بود اما در این سالها و با وجود ساخت هتلهای بزرگ و جدید، شاهد تکمیل ظرفیت اقامتی در هتلها هستیم و این نشان از بهبود وضعیت دارد.
انتهای پیام
نظرات