• سه‌شنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95081812851

کشف نوع ضعیفی از پیوند اتمی

کشف نوع ضعیفی از پیوند اتمی

تیمی بین‌المللی از محققان به رهبری دانشگاه پوردو آمریکا برای نخستین بار موفق به کشف نوع جدید و ضعیفی از پیوند اتمی شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از زی‌نیوز، این محققان مدعی شدند که در بمب اتمی، یک الکترون می‌تواند یک اتم را جذب کرده و به آن پیوند بخورد.

این یافته نه تنها یک پیش‌بینی 14 ساله، بلکه همچنین وجود گونه کاملا جدیدی از پیوند اتمی را نیز تایید کرد.

دانشمندان یک مولکول پروانه‌ای ریدبرگ را که جفت ضعیفی از دو اتم به شدت تحریک‌پذیر هستند، مشاهده کردند. وجود این مولکول از دو قرن قبل پیش‌بینی شده بود.

مولکول‌های ریدبرگ زمانی شکل می‌گیرند که یک الکترون از هسته اتم بیرون انداخته می‌شود. محققان دانشگاه پوردو در سال 2002 این نظریه را ارائه کرده بودند که چنین مولکولی می‌تواند یک اتم دیگر را جذب کرده و به آن پیوند بخورد.

الکترون ریدبرگ می‌تواند از فاصله بسیار زیاد به یک اتم دیگر پیوند بخورد. اکنون دانشمندان برای نخستین بار وجود مولکول پروانه‌ای ریدبرگ را اثبات کرده‌اند که نام خود را از روی شکل ابر الکترونی‌اش گرفته است.

به گفته محققان، این مکانیزم پیوند جدید که در آن یک الکترون به جذب یک اتم و پیوند با آن می‌پردازد، دیدگاه کاملا جدیدی در شیمی است.

آن‌ها گاز روبیدیوم را تا دمای 100 نانوکلوین سرد کردند که برابر با یک 10 میلیونیوم درجه بالای صفر مطلق است. محققان با استفاده از لیزر توانستند الکترون را از هسته خود دور کنند و یک اتم ریدبرگ بسازند.

هر زمان که یک اتم دیگر در فاصله مناسب با این اتم قرار می‌گرفت، محققان فرکانس لیزر را تنظیم می‌کردند تا آن را در فاصله مناسب که در نظریه‌ها پیش‌بینی شده بود، قرار بدهند.

آن‌ها توانستند انرژی پیوند بین دو اتم را براساس تغییرات در فرکانس نوری که مولکول ریدبرگ جذب می‌کرد، شناسایی کنند.

این یافته‌ها در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha