به گزارش ایسنا، «رضا زمانی» رئیس اداره حفاظت محیطزیست شفت با اعلام این خبر گفت: این دو پرنده شکاری که توسط دوستداران محیط زیست از دومنطقه جنگلی شهرستان شفت تحویل اداره حفاظت محیطزیست شفت شده بود پس از تیمار در مناطق جنگلی شفت رهاسازی شدند.
وی اضافه کرد: عقاب مارخور برای نخستین بار در شهرستان مشاهده شده است.
زمانی با بیان اینکه این پرنده شکاری 64 تا 73 سانتیمتر طول دارد و از عقابهای پهن بال است زیستگاه این پرنده در شیب کوهستان و درهها و جنگلهاست و روی درختان مرتفع، آشیانه میسازد، ادامه داد: عقاب مار خور عمدتأ از خزندگان و بهویژه مارها تغذیه میکند و تا 17 سال عمر میکند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شفت خاطر نشان کرد: در بسیاری از مناطق جهان از جمله اروپا جمعیت این پرنده کاهش یافته است.
وی در خصوص سنقر تالابی که نیز در گذشته از پرندگان بومی ایران بشمار میآمده و در کل پرندهای است نیمه مهاجر خاطرنشان کرد: هماکنون نادر و کمیاب است که در فصل زمستان بندرت دیده میشود. سنقر تالابی 48 تا 55 سانتیمتر استف از همه سنقرهای دیگر بهوسیله اندازه بزرگتر، جثه درشتتر، بالهای پهنتر و نداشتن سفیدی روی دمگاه مشخص میشود.
زمانی افزود: رنگ پرو بال در این گونه از سنقر، متغیر است. تفاوت نر بالغ این پرنده از دیگر سنقرها عبارت است از تیرگی جبه و پوشپرهای ثانوی بال، رنگ خاکستری دم و شاهپرهای ثانوی، سر، پس گردن و سینه نخودی رگه رگه و سطح شکمی قهوهای سیر. ماده و نر نابالغ معمولاً رنگ خاکستری ندارند و یکدست قهوهای شکلاتی پررنگ هستند، با سر و شانههای کمرنگ بعضی از مادهها سراسر تیرهرنگ هستند این پرنده به قصد شکار طعمه، از ارتفاع کم با حرکتی ناگهانی به درون نیزار فرود می آید.
وی تصریح کرد: شهرستان شفت دارای تنوع زیستی ویژهای از جمله گونههای پرندگان شکاری حفاظت شده است. عقابها نقش مهمی در هرم غذائی و حفظ و پایداری اکوسیستم ها دارند. پرندگان شکاری شامل انواع عقابها و شاهینها و جغدها جز گونههای حفاظت و حمایت شده میباشند و هر گونه شکار و زندهگیری آنها ممنوع است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شفت با اشاره به اهمیت پرندگان شکاری در چرخه طبیعت از عموم مردم و دوستداران طبیعت و حیات وحش درخواست کرد تا در صورت مشاهده هر گونه پرندگان آسیبدیده مراتب را به اداره حفاظت محیطزیست شهرستان اطلاعرسانی کنند.
انتهای پیام
نظرات