مهندس مهرداد فتحیبیرانوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برای حفاظت از گونههای جانوری دوربین تلهای در مناطق و پناهگاه حیات وحش نصب میشود.
وی اضافه کرد: دوربینهای تلهای تا قسمتی این مشکل عکاسان و خصوصا پژوهشگران رفتار شناسی حیوانات در طبیعت و افرادی که در زمینه حفاظت فعالیت میکنند حل کرده است.
فتحیبیرانوند تصریح کرد: دوربینهای تلهای از ابزارهای اصلی ثبت حضور حیات وحش٬ تحقیقات اکولوژیکی، شکار٬ ردیابی گونههای کمیاب٬ تخمین جمعیت٬ اطلاعات رفتاری گونهها و تولید نقشههای پراکندگی حیات وحش به شمار میآیند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان ادامه داد: مشاهده و شناسایی انواع گونهها در طبیعت کار بسیار دشواری است. فعالیت در زمینه حیات وحش ایران نیز مستثنی از این واقعیت نیست. استفاده از عکسهای به دست آمده از این دوربینها کمک بسیار به فعالان محیط زیست و پژوهشگران این کشور در طول سالهای گذشته کرده است.
وی بیان کرد: در همین راستا در تمام مناطق حساس دوربین تلهای دید در شب نصب شده است که علاوه بر ثبت حیات وحش، برای حفاظت از آنها در مقابل تعرض و شکار نیز به کار میرود.
فتحیبیرانوند خاطرنشان کرد: این دوربینها به صورت محرمانه نصب شدهاند و در چند وقت اخیر به تعداد آنها افزوده شده است تا با حساسیت بیشتری کار صیانت از حیات وحش انجام شود. در چند وقت اخیر با استفاده از این دوربینها توانستیم برای اولین بار تصاویر خرس قهوهای و شاه روباه را ثبت و دو شکارچی متخلف را نیز دستگیر کنیم.
انتهاي پیام
نظرات