ابراهیم پورفرج به ایسنا گفت: این تفاهم از آن جهت با استان تهران صورت گرفته که پیشتر، همکاریهای مثبتی از طریق وزارت خارجه، فرودگاه امام خمینی (ره) و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران برای استانداردسازی سالن ویزا در این فرودگاه بینالمللی آغاز شده بود. دپارتمان ویزا در این فرودگاه بسیار محدود بود، اما اکنون سالنی به آن اختصاص پیدا کرده که تمام تجهیزات در دسترس گردشگران و مسافران خارجی است. این اقدام سرعت صدور ویزا را تا ۵۰ درصد افزایش خواهد داد.
او سپس دربارهی تفاهمنامهی جدیدی که با استان تهران بسته شده است، توضیح داد: تهران ویترین کشور است و باید استانداردهای و تسهیلات لازم را به بهترین شکل ممکن و یا دستکم نزدیک به استانداردهای جهانی در اختیار گردشگران قرار دهد، به همین دلیل تفاهم شد تا با همکاری این اداره کل صفر تا صد امکانات و تسهلات مورد نیاز گردشگری از فرودگاه تا داخل شهر، تامین شود.
وی اضافه کرد: ما تصمیم داریم فرودگاه که مبداء ورود گردشکران به ایران است را تجهیز کنیم و هر آنچه گردشگر نیاز دارد در اختیارش قرار دهیم، در جادهی منتهی به تهران و همینطور مبادی شهری، ایستگاههایی را برای توقف وسایل نقلیه مورد استفاده گردشگران ایجاد کنیم. مجوزهای این دستگاهها را با همکاری پلیس تقویت کنیم تا آنها با قوانین سلیقهای دچار چالش و محدودیت نشوند و در ادامه کیفیت هتلها و رستورانها را ارتقا بخشیم. همچنین بازارچههای صنایع دستی پایتخت را تقویت کنیم تا بخشی از خرید گردشگران به تهران منتقل شود و از سوی دیگر کیفیت بازدید در اماکن تاریخی و سایتهای گردشگری موجود در این شهر را ارتقاء دهیم و معضلات حمل و نقل گردشگران را کمتر کنیم. در مقابل ما هم میتوانیم مدت زمان ایستایی گردشگران خارجی را در تهران افزایش دهیم. اینها تعهداتی است که برای دو طرف تفاهمنامه یعنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران و جامعه تورگردانان ایران تعیین شده است.
وی تصریح کرد: همه این اقدامات سطح درآمدزایی تهران را از صنعت گردشگری افزایش خواهد داد.
پورفرج با بیان اینکه در حال حاضر تهران به عنوان شهر پایلوت و الگوی استانداردسازی انتخاب شده که در صورت موفقیت همین طرح به سایر شهرهای کشور از جمله اصفهان و شیراز نیز تسری خواهد یافت، افزود: این آغاز یک الگوسازی کلان در کشور است. ما میخواهیم تهران را به عنوان پایتخت کشور که نقطه آغاز سفر بسیاری از گردشگران است، استاندارد کنیم. در چنین شرایطی است که گردشگر وقتی وارد شهری استاندارد میشود، آگاهانه تصمیم میگیرد اقامت طولانیتری داشته باشد، چون احساس امنیت میکند، امکانات لازم را در اختیار دارد. در آسایش تردد میکند. میتواند خرید کند و از ماندن در ان لذت میبرد.
از سوی دیگر، رجبعلی خسروآبادی ـ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران ـ در زمان انعقاد این تفاهمنامه با جامعه تورگردانان ایران، گفت: باید کمیتههای مشترک بین کارشناسان گردشگری این اداره و جامعه ایجاد شود تا مشکلات نقطه به نقطه حل شود و خط مشی گردشگری را تعریف کنیم.
وی همچنین بیان کرد: ما از جامعه تورگردانان توقع داریم بازدید تورهای ورودی را با بارنامه رویدادها و بازارچه های صنایع دستی منطبق کنند.
خسروآبادی همچنین گفت: ممکن است شکایتهای گردشگران خارجی به دلیل نبود شاکی در دستگاه قضایی مختومه شود بنابراین، پیشنهاد میشود فرمهایی توسط جامعه تورگردانان تهیه شود که اداره کل میراث فرهنگی استان تهران را وکیل پیگیری کنندهی شکایت گردشگران قرار دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران همچنین ساختمان قدیم تیبیتی در خیابان سپهبد قرنی را به عنوان برای ایجاد پلیس گردشگری به نیروی انتظامی و شهرداری تهران، پیشنهاد کرد.
خسروآبادی به وضعیت حمل و نقل گردشگران در مناطق تاریخی تهران اشاره کرد و گفت: ساز و کار ایستگاههای اتوبوس گردشگری در محدوده بافت تاریخی تهران باید به صورت مصوبهای فراسازمانی بین نیروی انتظامی، شهرداری و میراث فرهنگی تبیین شود.
انتهای پیام
نظرات