جمشید خیرآبادی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت خود پس از پایان قراردادش با فدراسیون کشتی آذربایجان اظهار کرد: قرارداد من در ابتدا با فدراسیون کشتی آذربایجان دو ساله بود که به خاطر نتایج خوبی که با تیم ملی کشتی فرنگی این کشور به دست آوردم، دو سال دیگر و تا المپیک ریو تمدید شد. پس از پایان مسابقههای المپیک نیز خود به خود قراردادم به پایان رسید و با وجود درخواست آنها برای ادامه کار از تمدید قرارداد خودداری کردم و به ایران بازگشتم.
*فکر میکردم فدراسیون کشتی به من پیشنهاد بدهد
سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان در پاسخ به این سوال که آیا از کشورهای دیگر برای قبول سرمربیگری کشتی فرنگیشان پیشنهاد داشته است یا خیر گفت: در جریان رقابتهای المپیک ۴ یا ۵ فدراسیون با من صحبت کردند و صحبتهای اولیه را در آنجا انجام دادیم اما به این دلیل که فکر میکردم از سوی فدراسیون کشتی به من برای سرمربیگری تیم ملی و جانشینی محمد بنا پیشنهاد میشود، به آنها جواب قطعی ندادم.
* از ۵ کشور پیشنهاد دارم
وی افزود: پس از اینکه فدراسیون کشتی علی اشکانی را به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کرد، با کشورهای پیشنهاد دهنده تماس گرفتم و سپس به سه کشور نیز سفر کردم تا ضمن دیدن امکانات و وضعیت کشتیشان، با آنها صحبت کنم. قرار است به دو کشور دیگر نیز سفر کنم تا در نهایت بهترین تصمیم را اتخاذ کنم. هر کدام از این کشورها یک سری مشکلات و کمبود منابع مالی دارند و برخی از آنها نیز در کشتی صاحبنام نیستند. با دستیارانم نیز صحبت کردم و در جلساتی که داشتیم همه شرایط را بررسی کردیم و انشاءالله تا پایان سال میلادی جاری تکلیف ا ین موضوع پس از بررسی دقیق همه گزینهها مشخص خواهد شد.
* به کشوری میروم که بهتر خواستههایم را تامین کند
خیرآبادی تصریح کرد: اگر هر کدام از این فدراسیونها بتوانند بهتر خواستههایم را تامین کنند به آن کشور خواهم رفت.اگر مواردی نظیر مدت قرارداد، مبلغ قرارداد، جوایز و حدود اختیارات من بیشتر مورد توجه قرار گیرد، قطعا در تصمیمگیری من اثرگذار خواهد بود.
* تا دی ماه تکلیفم مشخص میشود
مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی ایران درباره نام کشورهای پیشنهاد دهنده گفت: نمیتوانم نامی از آنها ببرم اما کشورهایی از قارههای اروپا، آسیا و آمریکا هستند که انشاءالله نام کشوری که در آن قرار است مربیگری کنم پس از بررسی دقیق در پایان سال میلادی جاری مشخص میشود.
* انتظار داشتم پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی را به من بدهند
خیرآبادی در ادامه گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که آیا توقع این را داشته که به او برای سرمربیگری تیم ملی ایران پیشنهاد شود یا خیر، خاطرنشان کرد: من خودم حس میکردم که پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی را به من بدهند و توقع این موضوع را داشتم که آن هم چند دلیل داشت. یکی اینکه از سال ۷۵ جسته و گریخته در ردههای مختلف تیمهای ملی به عنوان کادر فنی حضور داشتم و به همین دلیل صاحب تجربه کافی بودم و سابقه حضور در میادین مختلف مانند المپیک، جهانی و آسیایی را دارم. ضمن اینکه ۴ سال به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آذربایجان موفقیتهای خوبی را کسب کردم و توانستم این تیم را در المپیک ریو به عنوان سوم برسانم.
* بخاطر سرمربیگری ایران با آذربایجان تمدید نکردم
وی افزود: حقیقت این است که با توجه به این تجربیات، انتظار داشتم حداقل یکی از گزینههای مهم فدراسیون کشتی باشم و یکی از دلایلی که با آذربایجان تمدید نکردم رسیدن به آرزوی دیرینه سرمربیگری تیم ملی ایران بود. حتی اعلام هم کردم مسائل مالی به هیچ وجه برایم مهم نیست چرا که حاضر بودم برای کشتی کشورم از جان و دل مایه بگذارم.
*دلیل اینکه جزو گزینهها نبودم را نمیدانم
دستیار بنا در المپیک لندن با بیان به اینکه با اساتید بزرگی همچون محمد بنا، احمد پازاج، حسن بابک، یوسفی افشار و خیلیهای دیگر در ردههای مختلف تیم ملی کار کرده است، خاطرنشان کرد: به خاطر این همه سال حضور در تیمهای ملی و تجربه زیادی که به دست آوردهام این احتمال را میدادم که از من به عنوان سرمربی تیم ملی استفاده شود اما این اتفاق نیفتاد و هنوز هم دلیل آن را نمیدانم.
* اشکانی از بهترین های ایران و جهان است
خیرآبادی درباره سرمربیگری علی اشکانی در تیم ملی کشتی فرنگی و انتخاب او نیز خاطرنشان کرد: اشکانی در زمانی که کشتی میگرفت افتخار این را داشتم که به عنوان مربی در کنارش باشم. او فوقالعاده کشتیگیر بزرگی بود و در عرصه مربیگری نیز در رده نوجوانان نتایج خوبی را کسب کرده و قطعا یکی از بهترین مربیان ایران و جهان است. انشاءالله در کارش موفق میشود و افتخارات کشتی فرنگی را بیش از پیش خواهد کرد. فقط دعا میکنم درباره او مهرهسوزی نشود.از فدراسیون کشتی هم خواهش میکنم به او زمان کافی بدهد و در یک برنامه ۴ ساله اجازه بدهند او به عنوان سرمربی تیم ملی برنامههایش را پیاده کند.
* از فدراسیون کشتی یکبار هم به من زنگ نزدند
سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان افزود: هیچ کدام از عوامل فدراسیون از رییس گرفته تا سایر مسئولان در ردههای پایینتر حتی یکبار هم با من تماسی در رابطه با این موضوع نگرفتند تا نظر و یا برنامهای از من بخواهند. البته چون جزو گزینههای آنها نبودم و من را نخواستم هیچ گلهای ندارم و الان با فراغ بال به فکر آینده مربیگری خودم هستم. شاید من را قبول ندارند و یا مشکل در جای دیگری بود. امیدوارم علی اشکانی بتواند در کار خود موفق شود.
* سرمربیگری نوجوانان و جوانان را قبول نمیکردم
خیرآبادی در ادامه این گفتوگو در پاسخ به این سوال که آیا سرمربیگری ردههای دیگر تیم ملی به او پیشنهاد شده است یا خیر، گفت: شرط اول کار کردن حرمت گذاشتن و احترام متقابل است. آنها باید حداقل من را میخواستند و برنامه من و تعهداتم را میدیدند. در همه جا روال کار بر این است اما وقتی حتی یک تماس هم با من نگرفتند و اصلا خواستهها و تعهدات من را هم نخواستند که بشنوند، دیگر صحبت در این باره بیفایده است. البته سرمربیگری تیمهای ملی نوجوانان و جوانان به من پیشنهاد میشد آن را قبول نمیکردم. بزرگترین آرزوی من خدمت به کشتی است اما با حفظ حرمت و کسوت.۲۰ سال در ردههای مختلف تیمهای ملی در ایران و آذربایجان کار کردم و قبل از آن هم در ردههای باشگاهی در سنندج شاگردان زیادی داشتم بنابراین بعد از ۳۰ سال کار کردن دارای جایگاه و کسوتی هستم که توقع دارم به آن احترام گذاشته شود.
* من مثل غلامرضا محمدی روح بزرگی ندارم!
وی با اشاره به قبول سرمربیگری تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان توسط غلامرضا محمدی که سابقه سرمربیگری بزرگسالان را داشته است، گفت: یکی به من گفت غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی نوجوانان ایران شده است. من هم در جواب گفتم او روح خیلی بزرگی دارد اما روح من به اندازه او بزرگ نیست.
* بنا به گردن من حق دارد
دستیار سابق محمد بنا درباره ارزیابی خود از عملکرد بنا و خداحافظیاش از کشتی به دنبال کسب نتایج ضعیف در المپیک ریو خاطرنشان کرد: بنا حق بزرگی بر گردن کشتی فرنگی ایران و از آن بیشتر بر گردن من دارد. احساس میکنم او به من خدمات زیادی کرده و شاگرد او بوده و همیشه خواهم بود.
* کاش بنا به حرف من گوش میکرد
او ادامه داد: ولی ای کاش بنا بعد از المپیک لندن به حرف من گوش میکرد.من به او گفتم بیا در اوج از تیم ملی کنار برویم اما بنا نپذیرفت و متاسفانه عاقبت این شد که با این حالت بد از کشتی کنار برود. او چهره ماندگاری در کشتی و ورزش ایران است و هیچ کس نمیتواند منکر شخصیت دادن او به کشتی فرنگی ایران شود و یا این موضوع را کمرنگ کند. امیدوارم در هر جا که هست، موفق باشد.
* بزرگترین دلیل ناکامی بنا، چیدمان غلط دستیارانش بود
خیرآبادی با اشاره به اشتباهات دیگر محمد بنا گفت: اولین اشتباه او ادامه کار در تیم ملی پس از کسب نتایج درخشان در المپیک لندن بود. دیگر اشتباه بنا، نحوه چیدمان دستیارانش در تیم ملی بود. او از مربیانی نظیر اسماعیلنژاد، جزینی، اسفندیاریفر، حضرتیپور و فرشاد علیزاده استفاده کرد که هر کدام از آنها از بزرگان کشتی ایران هستند و تجربیات زیادی دارند اما چیدمان اینکه کدام یک از این مربیان برنامه تمرین بنویسند، چه کسی مسئول بدنسازی باشد و... اشتباه بزرگی بود که محمد بنا انجام داد و از آن لطمه خورد.
* بدنسازی غلط مهمترین دلیل ناکامی کشتی فرنگی بود
وی با بیان اینکه به روز شدن و آگاهی به علم روز کشتی جهان یکی از مهمترین فاکتورهای کسب موفقیت هر مربی است، گفت: یک مربی کشتی باید به روز باشد. من وقتی از آذربایجان برگشتم به سرعت کار مربیگری را در سنندج و در رده باشگاهی آغاز کردم و یک روز هم در خانه نماندم تا مبادا از قافله کشتی عقب بیفتم. البته محمد بنا وقتی هم که در تیم ملی نبود، هر روز و هر شب با کشتی بود و از کشتی دور نبود. به نظر من مهمترین اشتباه او همان طور که گفتم چیدمان کادر فنی بود و باید کسی بدنسازی تیم را بر عهده میگرفت که تجربه این کار را داشته باشد. نتیجه بدنسازی غلط فرنگیکاران، تحلیل شدید قوای جسمانی کشتیگیران ایران در المپیک ریو بود که عامل مهم در کسب نتایج ضعیف تیم ملی داشت.
* فقط با آرزوی سرمربیگری تیم ملی به کارم ادامه میدهم
خیرآبادی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا کماکان به فکر سرمربیگری در تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان هست یا خیر تاکید کرد: تنها به این امید مربیگری در کشتی را ادامه میدهم که روزی به آرزوی دیرینهام که سرمربیگری تیم ملی کشتی فرنگی ایران است برسم و آن وقت بتوانم با جان و دل به کشتی مملکتم خدمت کنم.
انتهای پیام
نظرات