• دوشنبه / ۳ آبان ۱۳۹۵ / ۰۰:۲۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95080301627
  • خبرنگار : 71467

ماجرای آمدن ارز به خودپردازها/ پرداخت صحت ندارد

ماجرای آمدن ارز به خودپردازها/ پرداخت صحت ندارد

در حالی اخیرا خبرهایی آمد مبنی بر اینکه برخی بانک‌ها اقدام به پرداخت ارز و انجام عملیات صرافی از طریق خودپردازهای خود کرده‌اند که بررسی موضوع نشان داد پرداخت ارز در خودپردازها انجام نمی شود. واقعیت آن است که ارز به دستگاه تحویل و طی مراحلی به کاربر ریال تحویل می‌دهد.

 به گزارش ایسنا، بعد از اینکه چندی پیش مدیر کل فن آوری اطلاعات وارتباطات بانک مرکزی اعلام کرد که زمینه فنی انجام فعالیت‌های ارزی از طریق دستگاه‌های خودپرداز وجود دارد و بانک‌ها می‌توانند نسبت به انجام این عملیات اقدام کنند، از سوی برخی منابع خبری عنوان شد که اکنون بانک‌ها این امکان را از طریق خودپردازهای خود ایجاد کرده‌اند که مشتریان بتوانند از دستگاه‌های خودپرداز، ارز دریافت کنند؛ اما پیگیری موضوع از منابع بانکی نشان داد که ماجرا به شکل دیگری است و پرداخت ارز در خودپرداز بانک‌ها صحت ندارد.

این در حالی است ظاهرا تنها بانک شهر است که از طریق شهرنت‌های خود نسبت به انجام عملیات ارزی به این شیوه اقدام می‌کند. بر اساس توضیحات ارایه شده از سوی بانک شهر دستگاه‌های الکترونیک این بانک که در شهرنت آن مستقر است، در مقابل دریافت اسکناس اسعار خارجی سالم فقط ریال تحویل می‌دهد، به عبارتی دیگر هیچ پرداخت ارزی انجام نمی‌شود. بر این اساس دستگاه بعد از دریافت ارز، هویت متقاضی را از طریق گذرنامه افراد خارجی و همچنین کارت ملی افراد داخلی شناسایی کرده و معادل ارز ارایه شده، ریال پرداخت می‌کند.

همچنین متقاضی می‌تواند در مقابل ارزی که به دستگاه ارایه می‌کند، کارت اعتباری دریافت کند. به عنوان مثال افراد به ویژه خارجی‌هایی که در ایران حضور داشته و تمایلی به حمل پول نقد ندارند از این امکان برخوردارند که بعد از قرار دادن ارز خود در دستگاه با همراهی فرد راهبری که در شهرنت حضور دارد کارت اعتباری دریافت کنند. همچنین این سیستم، امکان افتتاح حساب ارزی و ریالی و صدور اسناد حسابداری را به مشتری می‌دهد.

در حال حاضر این سیستم در شهرنت‌های فرودگاه‌های امام خمینی، مشهد و کیش بانک شهر، مستقر است و همچنین در شهرنت میدان فردوسی این بانک نیز این سیستم برای اجرای آزمایشی فعالیت می کند.

تبدیل ارز به ریال در این سیستم بر اساس نرخ موجود در سامانه سناریت (sanarate) که اعلام کننده متوسط نرخ ارز توسط کانون صرافان ایرانیان است انجام می شود. همچنین فعلا سقف تعویض ارز و دریافت ریال بر اساس مقررات ورود و خروج از کشور و بر اساس ضوابط بانک مرکزی تا 5000 دلار است که درنهایت تا سقف 15 میلیون تومان خواهد بود. در عین حال که برای دریافت این خدمت بانکی کارمزدی دریافت نمی‌شود.

این اقدام در بانک شهر با مجوز بانک مرکزی  انجام می‌شود؛ اما این روش در خودپرداز بانک‌های دیگر هنوز وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۰۵:۱۳

kheli khoshal shodam,omidvaram ba ertebata bishtar betavanim keifiyt khdamat be mosafrin afzayesh piyda kkonad.

avatar
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۱:۴۵

سردبیر محترم. خودتان تذکر می دهید نظرات با حروف فارسی تایپ شود ولی فینگلیش منتشر می کنید. حداقل به چیزی می گویید پایبند باشید. قیچی سانسورتان که مثل الماس تیز است. نظارتتان را هم بیشتر کنید.

avatar
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۹:۱۷

سردبیر محترم؛ به اطلاع میرساند که متاسفانه بررسی های صورت گرفته شما کامل نبوده و خودپرداز ارزی هم توسط بانک ملی ایران در سالن ترانزیت فرودگاه بین المللی امام خمینی راه اندازی شده و طبق شماره حواله، اقدام به پرداخت ارز مسافری به مسافرین می نماید.