• سه‌شنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۶:۲۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 95072716394
  • منبع : نمایندگی همدان

اعتراض نمایندگان تشکل‌های کارگری همدان به تصویب لایحه قانون کار

اعتراض نمایندگان تشکل‌های کارگری همدان به تصویب لایحه قانون کار

ایسنا/همدان دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان همدان گفت: نمایندگان تشکل‌های کارگری به تصویب لایحه قانون کار معترض هستند.

به گزارش ایسنا، احمد معبودی در نشست نمایندگان تشکل‌های کارگری استان همدان، با اشاره به مشکلات جامعه کارگری و تعطیلی برخی واحدهای خدماتی و تولیدی اظهار کرد: کارگران 50 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و در همه صحنه‌ها از جنگ گرفته تا انتخابات بیشترین حمایت و حضور را در کشور دارند، با این حال برخی، دریافت‌کنندگان حقوق‌های نجومی را ذخیره نظام می‌دانند.

وی افزود: متاسفانه در سه ماه گذشته قیمت برخی اقلام ضروری مثل گوشت و ... افزایش چشمگیری داشته و این در شرایطی اتفاق افتاده و تداوم دارد که سفره‌های کارگران خالی است و آنها شرمنده همسر و فرزندان‌شان هستند.

دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان همدان با بیان این‌که برخی مسئولا گمان می‌کنند وضعیت اقتصادی کشور بسیار مطلوب و ایده‌آل است، عنوان کرد: متأسفانه در حالی اسامی کارگران در لیست‌های بیمه و آمار اشتغال ثبت می‌شود که 75 درصد آنها با حداقل حقوق و درآمد و حتی کمتر از آن زندگی می‌گذرانند.

این نماینده تشکل‌های کارگری ضمن تأکید بر این‌که برخی وعده‌های نمایندگان و مسئولان ارشد استان در زمینه اشتغال و بهبود وضعیت معیشتی محقق نشده است، تاکید کرد: بررسی آمار و ارقام تعدیل نیرو و شرایط رکود در واحدهای تولیدی و صنعتی تویسرکان، پتروشیمی همدان، فولاد جعفری و دیگر واحدها نشان می‌دهد وضعیت اشتغال و امرار معاش جامعه کارگران مطلوب نیست.

کارگاه‌ها کارگران متأهل را اخراج می‌کنند

معبودی در ادامه با بیان این‌که اشتغال کارگران متأهل و عیالوار سخت‌تر از افراد مجرد شده است، ادعا کرد: در حال حاضر کارگاه‌ها از پذیرش کارگر متأهل امتناع می‌ورزند و حتی مواردی دیده شده که کارگران متأهل و صاحب فرزند را اخراج می‌کنند.

وی با اشاره به فرامین رهبر معظم انقلاب در موضوع فرزندآوری و افزایش جمعیت تصریح کرد: وقتی کارگری مشغول به کار در یک واحد تولیدی باشد و از ترس اخراج، تمایلی به فرزندآوری نداشته باشد چگونه می‌توان به اجرای فرامین رهبر انقلاب و تحقق سیاست‌های جمعیت امید داشت.

دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان همدان با بیان این‌که در آمار بیمه و اشتغال، فردی که حتی یک ساعت در هفته سرکار رفته باشد، جزو آمار بیمه و به تبع در آمار اشتغال قرار می‌گیرد، تاکید کرد: آیا کسی که یک ساعت یا یک روز در هفته کار کرده باشد با درآمد آن می‌تواند مخارج یک خانواده را تأمین کند؟ با این وجود نام این فرد در آمار اشتغال ثبت شده و مسئولان به استناد آن عنوان می‌کنند بیکاری کاهش یافته و اشتغالزایی روبه‌فزونی است.

وی با اشاره به وعده‌های دولت در زمینه کاهش تورم خاطرنشان کرد: بنده حاضرم تریبونی آزاد در مرکز شهر مستقر کنم و با حضور استاندار و تأمین امنیت جلسه از مردم سؤال کنم آیا واقعا کاهش تورم اتفاق افتاده است؟ و یا از جوانان بپرسیم شرایط اشتغال و ازدواج آنها چگونه است؟

نمایندگان مجلس وارد عمل شوند

معبودی در ادامه با بیان این‌که نمایندگان استان در مجلس پیش از برپایی انتخابات، برای جلب رأی جامعه کارگران چندبار به سراغ تشکل‌های کارگری استان آمدند، اظهار کرد: نمایندگان پس از انتخابات و تأیید حضورشان در مجلس حتی یک بار هم سراغی از تشکل‌های کارگری نگرفته‌اند و پیگیر مطالبات و مشکلات این قشر ضعیف نبوده‌اند در حالی که نمایندگان برخی شهرها مثل شهر تبریز در احقاق حقوق قشر ضعیف و کارگران جامعه پیشتاز بوده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لایحه قانون کار که دولت برای تصویب به مجلس فرستاده است، عنوان کرد: این لایحه که بدون کار کارشناسی و نظرخواهی از تشکل‌های کارگری تدوین شده است، به طور مستقیم حقوق کارگران و قشر زحمتکش جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و دولت ادعا می‌کند از دولت قبل به‌جای مانده که با این وصف باید از دولت سوال کرد تیم اقتصادی شما چرا بدون کارشناسی و تغییر در لایحه، آن را به مجلس فرستاده است؟ 

وی ادامه داد: وقت آن رسیده نمایندگان استان در مجلس وارد عمل شده و برای دفاع از حقوق قشر زحمتکش کارگران نسبت به تصویب این لایحه اعتراض کنند.

دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: این لایحه با سه محور مهم حقوق و دستمزد کارگران، ادغام مدیریت درمان و تامین اجتماعی و حذف تشکل‌های کارگری تدوین شده که بر اساس آن حتی دیگر شرایط تورم در حقوق کارگران نادیده گرفته می‌شود.

وی ضمن تأکید بر این‌که دولت با تهاجم به حقوق کارگران آنها را از حداقل‌ها محروم می‌کند، گفت: در آغاز کار دولت یازدهم شعارهای بسیاری مبتنی بر 3 جانبه‌گرایی و حضور تشکل‌ها داده شد اما در عمل حتی برای بررسی این لایحه از حضور تشکل‌ها استفاده نمی‌شود.

معبودی تاکید کرد: در حال جمع‌آوری طوماری در جهت رد این لایحه هستیم و چنانچه لایحه مذکور در مجلس تصویب شود، به استناد مواد قانونی به آن اعتراض خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: قشر مظلوم و بی‌ادعای کارگران تا کنون به علت نجابت و حیای خود و تعهد و پشتیبانی از نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه با تمام شرایط اقتصادی بد، مدارا کرده است اما حالا در سراسر استان‌های کشور پیگیر احقاق حق خود در عدم تصویب این لایحه است و در این موضوع عقب‌نشینی نخواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha