• سه‌شنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۵ / ۰۶:۱۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95072615556
  • منبع : نمایندگی خوزستان

رییس مرکز بهداشت خوزستان هشدار داد:

باران نزدیک است؛ درختان حساسیت‌زای اهواز هرس نشده‌اند

باران نزدیک است؛ درختان حساسیت‌زای اهواز هرس نشده‌اند

ایسنا/خوزستان رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به نزدیک بودن زمان آغاز باران‌های پاییزی و احتمال تاثیر گیاه کنوکارپوس در بروز آلرژی‌های تنفسی میان شهروندان اهوازی گفت: متاسفانه عملکرد شهرداری در زمینه هرس درختان کنوکارپوس غیرقابل قبول است.

دکتر شکراله سلمان‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به بروز پدیده بحران تنفسی به دنبال بارش باران‌های پاییزی در سال‌های گذشته اظهار کرد: در 3 سال گذشته شاهد بروز بیماری حاد تنفسی به دنبال اولین بارندگی‌ها بودیم؛ این پدیده در مدت زمان کوتاهی موجب مراجعه تعداد زیادی از افراد به اورژانس‌ها و مراکز درمانی شد، چنانچه در سال 92 در 24 ساعت پس از اولین بارش پاییزی بیش از 16 هزار نفر با ناراحتی تنفسی به بیمارستان‌ها مراجعه کردند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: از همان ابتدای بروز این پدیده، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و به تبع آن مرکز بهداشت خوزستان ضمن مقابله با بحران به وجود آمده، تحقیقات خود را در زمینه علل این پدیده شروع کرد که در طی این تحقیقات وجود مشکلات تنگی تنفس و آسم در افراد مورد تایید قرار گرفت. در همین راستا نیز نتایج حاصل از مطالعات سایر کشورها که به نوعی با موارد مشابه برخورد داشته‌اند نیز جهت نتیجه‌گیری بهتر آنالیز شد.

رییس مرکز بهداشت خوزستان افزود: فرضیه‌های زیادی جهت علت یا علل این پدیده مطرح شد، ولی در نهایت به فرضیه آلرژی‌زایی رسیدیم، در واقع در بروز این پدیده ما با یک نوع آلرژی فصلی با منشا پولن‌های گیاهی روبه‌رو هستیم. در حالت عادی اندازه پولن‌های گیاهی 20 تا 30 میکرون بوده و ذرات با این اندازه قادر به ورود به قسمت‌های تحتانی دستگاه تنفسی نیستند ولی در هنگام رعد و برق و بارندگی، پولن‌های گیاهی به ذرات ریزتری تبدیل شده و آن زمان است که به قسمت‌های انتهایی سیستم تنفس راه پیدا کرده با ایجاد واکنش حساسیتی، موجب ایجاد آلرژی و علایم تنفسی می‌شوند.

سلمان‌زاده به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی جهت مقابله با پدیده بحران تنفسی اشاره و اظهار کرد: تحقیقات در راستای علت‌شناسی این پدیده، تجهیز کلیه اورژانس‌ها و بیمارستان‌های دولتی به وسایل کمک تنفسی، تامین داروهای مورد نیاز، اطلاع‌رسانی به مردم جهت اجتناب از در معرض عوامل خطر قرار گرفتن، تدوین پروتکل درمانی و هم‌چنین تدوین پروتکل درمان پیشگیرانه از مهم‌ترین اقدامات دانشگاه و مرکز بهداشت استان در مقابله با پدیده بحران تنفسی به دنبال بارندگی بوده‌اند.

وی گفت: در زمینه مقابله با این پدیده، جلسات متعددی به ریاست استاندار خوزستان برگزار شد و دستگاه‌ها و ارگان‌های مرتبط موظف به انجام اقدامات پیشگیرانه در حوزه فعالیت خود شدند. در همین راستا و با توجه به نقش درختان کنوکارپوس در بروز علایم تنفسی پس از باران، شهرداری اهواز مکلف به هرس این درختان در سطح شهر شد که متاسفانه تا کنون وبا وجود نزدیک شدن به موسم باران‌های پاییزی، اقدام قابل قبولی در این زمینه از سوی شهرداری صورت نگرفته و در خوش‌بینانه‌ترین حالت تنها 10 تا 20 در ختان کنوکارپوس هرس شده‌اند که آن هم تنها محدود به چند خیابان اصلی شهر بوده است. در حالی که لازم است کلیه درختان کنوکارپوس به خصوص درختانی که در خیابان‌های فرعی و حاشیه‌ای هستند، هرس شوند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان تاکید کرد: سازمان‌ها و ارگان‌هایی که در محوطه خود دارای درختان کنوکارپوس هستند نیز باید برای هرس این درختان اقدام کنند.

سلمان‌زاده گفت: امید است شهرداری اهواز به منظور حفظ سلامتی مردم در مدت زمان بسیار کم باقیمانده تا باران‌های پاییزی،‌ اقدام به هرس درختان کنوکارپوس سطح شهر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha