دکتر فلوریا انفرادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: از هر سه نفر یک نفر در عین سلامتی میکروب سل را به صورت غیر فعال در بدن خود دارد و به هر دلیلی که سیستم ایمنی در پی زندگی فرد تضعیف شود میتواند میکروب سل فعال شده و ایجاد بیماری کند.
وی ابتلا به بیماری ایدز ، مصرف داروهای شیمی درمانی، داروهای سرکوب کننده ایمنی در درمان بیماریهای روماتیسمی و دیابت کنترل نشده، بالا رفتن سن و سوء تغذیه از مواردی هستند که موجب ضعف سیستم ایمنی می شوند.
انفرادی با اشاره به اینکه سل اولین علت مرگ در افراد مبتلا به بیماری ایدز است، ادامه داد: به دلیل اینکه سل سیستم ایمنی را ضعیف میکند برای افرادی که اچ آی وی مثبت دارند خطر بزرگی است.
وی تاکید کرد : افراد مبتلا به اچ آی وی مثبت باید آزمایش بیماری سل را انجام دهند. پیشگیری و درمان نه تنها به کنترل بیماری سل کمک میکند بلکه در جلوگیری از آسیب بیشتر سیستم ایمنی بدن این افراد هم کمک خواهد کرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مرگ و میر ناشی از سل قابل پیشگیری است، افزود: در حال حاضر به طور تقریبی یک سوم جمعیت جهان به میکروب سل آلوده هستند و در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند.
انفرادی تصریح کرد: تشخیص زود هنگام و پیشگیری از انتشار، رعایت بهداشت عمومی و ضروری، تغذیه مناسب و پیشگیری از سوء تغذیه، پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات، دوری از گرد و خاک و آلودگی هوا، قرار نگرفتن در محیط پر ازدحام و بدون تهویه در پیشگیری از سل شدید و مرگ و میر ناشی از آن تاثیر به سزایی دارد.
انتهای پیام
نظرات