• پنجشنبه / ۸ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 95070804774
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

مقام سومی آذربایجان‌شرقی در تولید انگور

مقام سومی آذربایجان‌شرقی در تولید انگور

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: در کل کشور 290 هزار هکتار باغات انگور وجود دارد که استان آذربایجان‌شرقی از لحاظ سطح زیر کشت با 7.6 درصد مقام چهارم و در تولید محصول انگور رتبه سوم کشوری را دارد.

به گزارش ایسنا، ایوب ایرانی فام در مراسم اختتامیه دومین جشنواره انگور و نخستین جشنواره دوشاب در ملکان افزود: در استان آذربایجان‌شرقی نیز مقدار  24 هزار هکتار باغات انگور وجود دارد که شهرستان ملکان با داشتن مقدار 11 هزار هکتار باغات انگور مقام نخست استانی را دارد.

وی برگزاری چنین جشنواره‌ها  را جهت شناسایی پتانسیل شهرها از لحاظ بخش کشاورزی و همچنین شناخت نقاط ضعف محصولات و رفع مشکلات ضروری دانست و اظهار کرد: ما باید به عنوان متولی بخش کشاورزی بتوانیم ضمن فراهم کردن زیرساخت ها و امکانات لازم در توسعه محصول در سال‌های آتی اقدام کنیم.

 وی بالا بردن راندمان تولید را جهت اقتصادی و رقابت پذیر کردن در واحد سطحی تولید ضروری خواند و گفت: با استفاده بهنیه از منابع آب و نهاده‌های کشاورزی می‌توان شغل کشاورزی را برای بهره‌بردار اقتصادی کرد.

وی تبدیل باغات انگور از حالت سنتی به روسیمی جهت استفاده بهینه از منابع آبی و هم‌چنین جلوگیری از میزان خسارات را از برنامه‌های جهادکشاورزی استان دانست و گفت:بمنظور بالا بردن بهره‌وری و تداوم تولید و حفظ باغات و هم‌چنین استفاده بهینه از آب، تبدیل باغات سنتی به ایستاده جزو برنامه‌های جهادکشاورزی استان است.

ایرانی‌فام با بیان این‌که این امر باعث می‌شود تراکم برداشت در هکتار حداقل دو برابر بیشتر شود، تصریح کرد: هم‌چنین با آبیاری قطره‌ای از هدر رفت آب جلوگیری شده و مصرف آب نیز یک سوم کاهش می‌یابد و در حقیقت خطر بالقوه‌ای که ما را از لحاظ کمبود آب و هم‌چنین امنیت شغلی در سال‌های آتی تهدید می‌کند نیز از بین می‌رود.

وی ادامه داد: هم‌چنین با روسیمی کرن باغات ضمن این‌که خطر پوسیدگی انگور در مواقع بارندگی رفع می‌شود تمام محصول نیز  از گزند بارندگی‌ها مصون مانده و در ضمن تشعش آفتاب باعث خواهد شد کیفیت محصول بالا برود.

وی به وجود انگور با کیفیت و شیرین در شهرستان ملکان اشاره کرد و آن را در نتیجه موقعیت اقلیمی و جغرافیایی و خاک مناسب جهت تولید این محصول دانست.

معاون سازمان جهادکشاورزی استان در ادامه بر توجه به کیفیت انگور و فرآوری جهت صادرات تاکید کرد و گفت: با توجه به این‌که 90  درصد محصول انگور فرآوری و به کشورهای مختلف صادر می‌شود، لذا توجه به کیفیت تولید و فرآوری و بسته بندی جهت توسعه صادرات ضروری است.

وی از رصد انگور ملکان توسط کلینیک‌های گیاه پزشکی این  شهرستان خبر داد و افزود: این کلینیک‌ها مرتب باغات انگور را رصد کرده و با باغداران در ارتباط هستند تا آفات محصول را به روش غیر شمیمایی شناسایی کنند و  سموم کشاورزی با نظر کارشناسی استفاده شود.

ایرانی‌فام ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان ملکان را یکی دیگر از اولویت‌های جهادکشاورزی استان دانست و گفت: صندوق توسعه بخش کشاورزی نیز در نظر دارد با توسعه  شعبات این صندوق در شهرستان‌ها حمایت لازم را از کشاورزان انجام بدهد.

وی افزود: هم‌چنین جهادکشاورزی استان در نظر دارد به منظور جلوگیری و کاهش خسارات سرمازدگی و تگرگ، با اعطای تسهیلات بانکی باغات استان را مجهز به بخاری های باغی و تورهای ضد تگرگ نماید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha