• دوشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۵ / ۱۶:۳۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95070502795
  • خبرنگار : 71551

روشی نوین برای درمان سوختگی‌های شدید

روشی نوین برای درمان سوختگی‌های شدید

محققان آمریکایی یک روش جدید را برای درمان قربانیان سوختگی توسعه دادند که طی آن میزان کشیده شدن پوست انسان اندازه‌گیری می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از زی‌نیوز، جراحان برای پرورش پوست از انواع تکنیک‌های مختلف استفاده کردند تا بافت پوست را در  یک منطقه از بدن توسعه داده به طوری که به صورت خودکار به قسمت‌های دیگر بدن نیز پیوند زده شود.

در این روش با استفاده از کاشت پوست از قسمت‌های دیگر بدن به قسمت سوخته می‌توان قسمتهای  سوخته را ترمیم کرد و همچنین از ملتهب و عفونی شدن آن نیز جلوگیری کرد.

محققان در این روش برای کشیدگی پوست، از یک بادکنک  باد شده با هوا یا سیلیکون در زیر سطح.پوست استفاده می‌کنند.

پوست در قسمتهای کشیده شده رشد بیشتری دارد مانند دوران بارداری، اما کشیدگی بیش از حد آن باعث می‌شود که پوست در آن منطقه ترک بخورد.

محققان در این پژوهش از روش‌هایی برای پیش بینی میزان کشیده شدن  پوست استفاده کردند.

خارجی ترین لایه پوست، استراتوم کورنئوم، که مسئول کنترل رطوبت پوست بوده  و از بافتهای بدن‌در برابر میکروب و آلودگی‌های محیط زیست محافظت می‌کند.

 این لایه بسیار سخت بوده و از بدن در مقابل حرارت شدید و تماس با سطوح خشن محافظت می‌کند.

محققان در این پژوهش به بررسی میزان خشکی و رطوبت پوست پرداخته و دریافتند که پوست‌های خشک، شکننده تر بوده و راحت تر از پوست‌های مرطوب می‌شکنند.

سپس، آنها با استفاده از تصویربرداری پیشرفته به بررسی تغییرات پوست در حین کشیده شدن پرداختند. این پژوهش به دانشمندان و پزشکان کمک می‌کند تا محل  بوجود آمدن این ترک‌ها و شکستگی‌ها را پیش‌بینی کنند.

علاوه بر این، این تیم ثابت کرد که بسیاری از شکستگی ها در محل اتصالات سلول-سلول رخ می‌دهد تا اینکه خود سلول‌های پوستی را تحت تاثیر قرار دهد. هر چند که این اتفاق همیشه رخ نمی‌دهد اما نشان دهنده این است که اتصال سلولی اساسا نقطه ضعیف پوست محسوب می‌شوند.

نتایج این پژوهش می‌تواند به ایجاد کرم‌های موضعی جدید پزشکی، صابون و محصولات آرایشی و بهداشتی کمک کند.

این پژوهش در Acta Biomaterialia به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha