به گزارش ایسنا، به نقل از آسوشیتدپرس، جان کری، وزیر خارجه آمریکا پیش از تصویب این قطعنامه گفت: اجرای جهانی معاهده ممنوعیت جامع آزمایشهای هستهای به ایجاد "جهانی امنتر و صلح آمیزتر" ختم میشود.
19 عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت و تنها مصر به آن رای ممتنع داد. این قطعنامه مخالفی نداشت.
قطعنامه مذکور که در آستانه بیستمین سالگرد معاهده منع آزمایشات هستهای به تصویب رسید با استقبال لاسینا زربو، رئیس معاهده منع گسترش آزمایشهای تسلیحات هستهای رو به رو شد. او گفت: این مساله به جامعه جهانی یادآوری کرد که ما باید کاری را که 20 سال پیش آغاز کردیم به پایان برسانیم.
در همین حال فدریکا موگرینی، مسئول روابط خارجه اتحادیه اروپا تصویب این قطعنامه را "گامی مهم" در اجرای جهانی معاهده مذکور دانست. با این حال اقدام روز گذشته (جمعه) شورای امنیت سازمان ملل بیشتر اقدامی نمادین محسوب میشود.
این مسائل پیش از همه در حالی از سوی آمریکا مطرح شده است که واشنگتن در کنار چین، مصر، هند، اسرائیل، کره شمالی و پاکستان نیز باید معاهده مذکور را امضا کنند تا این معاهده ضرورت اجرایی پیدا کند.
کره شمالی که به نظر نمیرسد تمایلی به امضای این معاهده در کوتاه مدت داشته باشد آن هم در حالی که وزیر خارجه پیونگ یانگ متعهد شده کشورش قابلیتهای هستهای خود را گسترش خواهد داد.
ری یونگ هو، وزیر خارجه کره شمالی در سخنرانی روز جمعه خود در مجمع عمومی سازمان ملل اقدام واشنگتن در به پرواز درآوردن بمب افکنهای سوپرسونیک خود بر فراز کره جنوبی را محکوم و خاطرنشان کرد، آمریکا باید با نتایج شدید ماورای تصور این اقدامش مواجه شود.
انتهای پیام
نظرات