• سه‌شنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۸:۰۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95063018492
  • خبرنگار : 71448

توضیحات خسروتاج درباره فعال نبودن ۹۴ درصد از صادرکنندگان

توضیحات خسروتاج درباره فعال نبودن ۹۴ درصد از صادرکنندگان

درپی انتقادات نسبت به عدم حضور شرکت‌های خصوصی توانمند ایرانی در صادرات و این‌که ۹۴ درصد از صادرکنندگان فعال نیستند، رئیس سازمان توسعه تجارت تاکید کرد که تولیدکنندگان باید کار تجارت و صادرات را به اهلش بسپارند.

مجتبی خسروتاج - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره عدم حضور شرکت‌های خصوصی توانمند ایرانی در عرصه صادرات و اینکه چرا از ۱۷ هزار و ۵۰۰ صادرکننده حقیقی و حقوقی این بخش فقط هزار صادرکننده فعال هستند و ۸۰ درصد دیگر صادرات را در اختیار دارند؟ گفت: در رابطه با فعالیت صادرکنندگان و واردکنندگان باید از گمرک استعلام گرفت تا ببینیم چه تعدادی از کارت‌های بازرگانی فعال است، چه تعداد فعال نیست و به عبارت دیگر از طریق هر شماره کارت چه تعدادی فعالیت در طول سال انجام شده است.

وی با اشاره به وجود حدود ۳۵ هزار کارت بازرگانی در ایران اظهار کرد: از این تعداد ۲۰ هزار کارت در تهران و ۱۵ هزار کارت در سایر نقاط کشور صادر شده است.

او با بیان اینکه شکی در این نیست که همه این کارت‌ها فعالیت ندارند، ادامه داد: این موضوع می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. برای مثال برخی شرکت‌ها در روند تجارت احساس‌شان این است که از افراد و شرکت‌هایی که دارای سطح بالاتری در تجارت هستند، استفاده کنند.

خسرو تاج افزود: در زمینه واردات اگر شرکتی نیاز به محصول یا ماده اولیه ای داشته باشد، ممکن است ترجیح بدهد سفارشات خود را از  طریق یک وارد کننده عمده تامین کند.

وی با اشاره به ملاحظات بخش دیگری از تولیدکنندگان و شرکت‌ها در بحث صادرات نیز گفت: برخی خودشان وارد تجارت و صادرات نمی‌شوند و آن‌ را به کسانی که در این کار حرفه‌ای هستند، واگذار می‌کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه اتفاقا توصیه ما هم به تولیدکنندگان همین است، اظهار کرد: صادرات مثل سایر رشته‌های کاری، تخصص‌های خاص خود را می‌طلبد و دلیلی ندارد که هر تولیدکننده‌ای وارد تجارت شود.

به گفته خسروتاج، همانطور که کار تولید نیازمند تخصص‌های مربوط به خود است، صادرات هم به متخصصان این عرصه نیاز دارد؛ بنابراین باید کار را به اهلش سپرد.

وی اضافه کرد: اگر یک واحد تولیدی بخواهد وارد کار صادرات شود باید یک دپارتمان صادراتی متشکل از افراد حرفه ای و متخصص را در خود ایجاد کند یا اینکه می‌تواند آن را برون‌سپاری و به یک شرکت صادراتی واگذار کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha