• شنبه / ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 95062716746
  • منبع : نمایندگی فارس

پیدا و پنهان پروژه‌ای که ارم را تهدید می‌کند

پیدا و پنهان پروژه‌ای که ارم را تهدید می‌کند

ایسنا/فارس هفته‌های اخیر، باغ جهانی ارم و صدور مجوز برای پروژه‌ای بلند مرتبه در محدوده آن، سوژه بسیاری از گزارش‌های خبرنگاران و رسانه‌ها بود. باغی که توسط یونسکو به ثبت جهانی رسیده و تبعیت از قوانین و دستورالعمل‌های این سازمان جهانی در مورد آن یک ضرورت است.

به گزارش ایسنا، براساس اسناد و مدارک موجود، در تاریخ 21 آبان ماه سال 92، کمیسیون طرح تفصیلی شیراز، با درخواست تغییر کاربری پلاک‌هایی در خیابان ارم به وسعت 5000 مترمربع، از مسکونی به مسکونی، فرهنگی، اداری و ورزشی، موافقت می‌کند.

این موافقت‌نامه که به امضای معاون امور عمرانی استانداری، مدیرکل راه و شهرسازی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، رئیس جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر فنی استانداری و شهردار شیراز، رسیده بود، بسترساز تمام مجادلاتی است که طی هفته‌های اخیر، به رسانه‌ها کشیده شده است.

بر اساس طرح پیشنهادی مشاور، قرار بود سرمایه‌گذار که در قراردادها شرکت سرمایه‌گذاری سپهر عنوان شده بود، مجموعه‌ای به ارتفاع 39.5 متر در محدوده باغ ارم احداث کند و این اقدام به معنای به مخاطره افتادن ثبت جهانی باغ ارم و چالشی جدید برای شیراز هزار راز!

خبرنگاران و دوست‌داران میراث فرهنگی که پیش از این نیز با ماجرای هتل آسمان و تهدید حریم مجموعه ارگ کریمخانی به واسطه رعایت نشدن ارتفاع این پروژه مواجه شده و با تلاش فراوان، نظر مساعد شهرداری را جلب و زمینه توقف کار و تخریب طبقات اضافه را فراهم کرده بودند، بلافاصله و قبل از آغاز پروژه، واکنش نشان داده و موضوع را رسانه‌ای کردند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس در این خصوص به ایسنا گفت: همانطور که قبلا هم موضوع موافقت این اداره با چنین اقدامی، تکذیب شده بود. بار دیگر هم تاکید می‌کنم که میراث به هیچ عنوان با چنین اقدامی موافق نبوده است.

مصیب امیری با انتقاد از اینکه برخی افراد دیدگاه‌ها و برداشت‌های شخصی خود از یک موضوع را بدون بررسی دقیق ابعاد و مستندات، در رسانه‌ها منتشر کرده و به مسائل غیرواقعی دامن می‌زنند، گفت: براساس اسناد موجود، امضای مجوز اولیه در تاریخ 21 آبان 92 و توسط سرپرست میراث فرهنگی فارس انجام شده بود.

وی تصریح کرد: بنده بلافاصله بعد از قبول مسئولیت، این موضوع را طی مکاتبات متعدد، از طریق مسئولان ذیربط، پیگیری کرده و تبعات آن را نیز گوشزد کردم و خوشبختانه در نهایت و با تلاش‌هایی که انجام شد، مجوز قبلی لغو و مجوز جدیدی براساس استانداردها و ضوابط مورد نظر در حریم مجموعه‌های جهانی و میراثی، صادر شده است.

امیری گفت: تاریخ آخرین صورتجلسه کمیسیون طرح تفصیلی شهر شیراز، 3 دی‌ماه 1393 است که براساس این صورتجلسه که امضای تمام اعضاء را دارد، حداکثر ارتفاع این پروژه 8.5 متر اعلام شده است.

وی با تصریح اینکه میراث فرهنگی به هیچ عنوان اجازه تعرض به حریم مجموعه‌های میراثی و فرهنگی و تاریخی را نداده و نمی‌دهد، گفت: به نظر می‌رسد بعضی از اظهارنظرها بیش از اینکه نقد منصفانه باشد، نوعی ابراز عقیده غیرمستند و بر پایه اطلاعات اندک نقد کننده است.

امیری با تاکید براینکه همیشه حرمت رسانه و اهالی رسانه را پاسداشته و خواهد داشت، گفت: رسانه‌ها و خبرنگاران باید تلاش کنند از دایره انصاف خارج نشوند و این مهم تنها با ارتقا آگاهی‌ها امکان‌پذیر است.

به گزارش ایسنا، تلاش‌های میراث فرهنگی فارس برای متوقف شدن روند صدور مجوزهای قانونی برای پروژه‌ای که می‌توانست تهدیدی جدی برای باغ جهانی ارم و ثبت آن باشد، در حالی انجام شد که شرکت سرمایه‌گذاری سپهر تاکید داشت این پروژه خارج از محدوده حریم درجه سه میراثی است و برای دریافت مجوز از همه ابزارها و اهرم‌های در اختیار، استفاده مطلوب را کرد تا جایی که یکی از نمایندگان مردم شیراز در مجلس نهم را به یاری طلبید.

در نهایت اما آنچه مورد تائید کمیسیون طرح تفصیلی قرار گرفت، کاهش ارتفاع از حدود 40 متر به حدود 9 متر بود. اما در این اثنا و قبل از آنکه پروانه ساخت برای این پروژه که یکی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در آن به شکل مستقیم دخیل است. شهردار منطقه یک در تاریخ 20 شهریور 95، مجوز خاک برداری را صادر می‌کند.

صدور مجوز خاک‌برداری، بار دیگر حساسیت‌ها را برانگیخته و موجب واکنش‌هایی از سوی افراد و گروه‌های مختلف و ورود شبکه‌های اجتماعی به موضوع می‌شود.

به گزارش ایسنا، براساس اسناد و مدارک موجود، میراث فرهنگی استان فارس از تاریخ 17 دی‌ماه سال 92، یعنی حدود دو ماه بعد از موافقت اولیه کمیسیون طرح تفصیلی شهر شیراز، رسما و طی مکاتباتی رسمی، خواستار توجه به قرارداشتن این پروژه در محدوده حریم باغ ارم را داشته و پیگیری‌هایی برای توقف روند صدور مجوزهای قانونی را انجام داده است.

اگرچه هنوز هم فشارها برای صدور مجوز این پروژه براساس تقاضای شرکت سرمایه‌گذار، تداوم دارد. اما مستندات نشان می‌دهد که میراث فرهنگی فارس قصد عقب‌نشینی از موضع قانونی خود را ندارد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha