• شنبه / ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 95062716575
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

تخلیه زباله در رودخانه قره‌سو!

تخلیه زباله در رودخانه قره‌سو!

ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل انجمن "سبزگستران کرمانشاه" از پاکسازی رودخانه "قره‌سو" و تشکیل زنجیره انسانی در حاشیه این رودخانه خبر داد.

منیره الهیاری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از پاکسازی رودخانه قره‌سو در روز 29 شهریور خبر داد و از همه مسئولین، مردم و انجمن‌های زیست محیطی برای شرکت در این برنامه دعوت کرد.

وی با بیان اینکه این پاکسازی فقط در حاشیه رودخانه و آن هم به صورت نمادین صورت می‌گیرد، یادآور شد: هدف اصلی ما این است که توجه مردم و مسئولین را به این رودخانه جلب کنیم تا حرکتی برای نجات و احیاء آن انجام شود. این برنامه پاکسازی را آنقدر ادامه می‌دهیم تا مردم نسبت به رودخانه قره‌سو حساس شوند و نجات آن را از مسئولین بخواهند.

الهیاری، مسیر پاکسازی را نیز از سرچشمه رودخانه یعنی روانسر تا محلی که قره‌سو به گاماسیاب می‌پیوندد، اعلام کرد و افزود: بعداز برنامه پاکسازی، امضای طومار و تشکیل زنجیره انسانی به منظور حمایت از این رودخانه را خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: تا کنون سه بار دیگر پاکسازی حاشیه قره‌سو انجام شده و نزدیک به 30 کیسه پلاستیکی بزرگ زباله از حاشیه این رودخانه جمع شده است.

مدیرعامل انجمن سبزگستران کرمانشاه در خصوص اینکه چرا رودخانه قره‌سو مورد توجه قرار گرفت، اظهار کرد: این رودخانه نماد شهر کرمانشاه است و همه کرمانشاه را با قره‌سو می‌شناسند.

الهیاری از معضلات زیست محیطی که این رودخانه طی چند سال اخیر با آن مواجه شده یاد کرد و گفت: 10 درصد مشکلات این رودخانه ناشی از کم‌آبی است و 90 درصد مابقی عامل انسانی دارد. از مسیر روانسر تا گامسیاب حجم قابل توجهی فاضلاب از کارخانه‌ها و روستاها وارد این رودخانه می‌شود و از سوی دیگر از مسیرهای مختلف کشاورزان کانال کشیده‌اند و آب رودخانه را سر مزارع می‌برند.

مدیرعامل انجمن سبزگستران کرمانشاه از تخلیه نخاله و زباله در این رودخانه هم انتقاد کرد و افزود: تخلیه نخاله راه حرکت قره‌سو را بسته است و باعث شده این رودخانه به یک گنداب تبدیل شود و گازهای مسموم متصاعد کند. علاوه بر این موارد، در بسیاری از نقاط چرای دام‌ها نیز در حاشیه رودخانه انجام می‌شود.

وی از اینکه تاکنون اقدامی برای نجات این رودخانه صورت نگرفته نیز سخن گفت و ادامه داد: تنها کاری که انجام شد ساخت پارک در حاشیه رودخانه بود که این کار نیز کاملا غیرکارشناسی بود و باعث شد شیب رودخانه گرفته شود.

این فعال محیط زیست ابراز امیدواری کرد، با اقداماتی از این دست و شروع فصل بارندگی، دوباره شاهد خروش رودخانه قره‌سو از وسط شهر کرمانشاه باشیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha