• پنجشنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 95062515864
  • منبع : نمایندگی قم

دستیار ویژه رییس جمهور:

کدهای اخلاقی در حقوق شهروندی تعریف نشده است

 کدهای اخلاقی در حقوق شهروندی تعریف نشده است

مشاور حقوقی و دستیار ویژه رییس جمهور با اشاره به وجود بیش از 3000 شاخصه استاندارد در حوزه حقوق شهروندی، گفت: 800 استاندارد آن در صنعت الزامی است و برای استانداردهای اجتماعی و کدهای اخلاقی هنوز به تعریف مناسبی دست نیافته‌ایم.

به گزارش ایسنا، الهام امین زاده روز پنجشنبه در جلسه حقوق شهروندی در تالار امام جواد(ع) استانداری، عنوان کرد: امید است در مسئولیت‌های خود طبق مشی الهی و بر اساس اعتدال حرکت کنیم و به وظایف خود در قبال مردم جامه عمل بپوشانیم.

مشاور حقوقی رئیس جمهوری تصریح کرد: در جلسه‌ای که با حضور استانداران کشور و ریاست جمهوری برگزار شد بر موضوع حقوق شهروندی تاکید ویژه ای شد تا بتوان آن را عملیاتی کرد و از شعاری و تبلیغاتی خارج نمائیم.

وی اظهار کرد: حقوق شهروندی در یک برنامه کوتاه مدت یک ساله تا پایان دولت یازدهم دنبال می‌شود و در یک دوره پنج ساله می توان برای آن برنامه تعریف شود تا به دوره ای ده ساله و بیست ساله دست یافت .

وی با بیان اینکه در رابطه با حقوق شهروندی نیاز به تغییر نگرش و بینش است، گفت: این تغییر نگرش باید در دستگاههای اجرایی و در میان مردم اتفاق بیفتد از این رو به برنامه های بلند مدتی در رابطه با تبیین حقوق شهروندی در جامعه نیاز داریم.

امین زاده عنوان کرد: همه نگاه کشور و حتی جهان به شهر قم به عنوان یک مرجع فرهنگی، فقهی، مذهبی و علمی است و استان قم می تواند به عنوان پایلوت در حقوق شهروندی در تکریم ارباب رجوع قرار گیرد.

وی گفت: استان قم در عرصه جهانی و کشوری یک قطب مهم به شمار می رود و پیگیری استاندار با وجود درایت و تدبیر و نگاه ویژه به اعتدال و همچنین گزارش مسئولان نشان دهنده این است که مساله حقوق شهروندی در قم به خوبی دنبال می شود.

مشاور حقوقی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در این راستا 28 شهریور ماه جلسه ای جامع با حضور معاونین حقوقی و اجتماعی و فرهنگی وزراء کشور و برخی از روسای کمیسیون های کشور در مجلس و کمیسیون های مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونین قوه قضائیه برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: در این جلسه دستاوردهای استان قم در حقوق شهروندی همچون مدیریت یکپارچه شهری و خدمت رسانی بهتر به شهروندان و جلوگیری از طولانی شدن رسیدگی و تعدد میزها را ارائه خواهیم داد تا بتوان به عنوان الگوئی مهم مطرح گردد.

امین زاده اظهار کرد: بارها رییس جمهوری در این باره تکرار کرده اند که ما پنجره واحد را می خواهیم البته پنجره واحد در برنامه ششم توسعه در حمایت از سرمایه گذاران مطرح شده اما در همه عرصه ها به پنجره واحد نیاز داریم.

وی گفت: اگر استان قم در زمینه حقوق شهروندی اقداماتی داشته است و برنامه های عملیاتی را به ثمر نشانده و تنها طرح تفصیلی نیست به اطلاع سایر استان‌ها نیز مطرح خواهیم کرد.

مشاور حقوقی رئیس جمهور اظهارکرد: رفع بروکراسی‌های اداری از مصادیق حقوق شهروندی است و صلاح نیست یک شهروند برای انجام یک کار اداری به عنوان ارباب رجوع مورد بی احترامی قرار گیرد.

وی گفت: همه باید از حقوق شهروندی تبعیت کنند در این باره نحوه نظارت توسط مسئولان دارای اهمیت است و قبل از اینکه مردم بخواهند اعتراض کنند، باید به آن توجه داشت و وظیفه مسوولان پاسخگوئی است که باید در این باره استانداردهای پاسخگوئی مورد ارزیابی قرار بگیرد.

امین زاده در مورد ستاد صیانت در استان عنوان کرد: استانداران با درایت خود می توانند بهترین شاخص ها را در پاسخگوئی را ارائه دهند و با تعریف این شاخصه ها به اطلاع رسانی می پردازند.

وی در باره تکریم ارباب رجوع بیان کرد: متاسفانه بر اساس تحقیقات گسترده متوجه شده‌ایم ما در حقوق شهروندی، استانداردهای اجتماعی و کد اخلاقی نداریم؛ در حالی که پزشک و کسبه و وکیل و ...هر کس باید یک کد اخلاقی داشته باشد ما سالهاست دنبال بدترین‌ها بوده‌ایم؛ در حالی که می‌توان بهترین‌ها را انتخاب کرد و تشویق نمود.

مشاور حقوقی رئیس جمهور اظهارکرد: ما بیش از 3000 شاخصه در استاندارد داریم که 800 استاندارد آن در صنعت الزامی است و ما برای استانداردهای اجتماعی و کدهای اخلاقی هنوز به تعریف مناسبی دست نیافته ایم.

وی عنوان کرد: اسلام نگاه ویژه ای به حقوق شهروندی دارد و باید آن را به طور کامل عملیاتی کنیم به ویژه در تکریم ارباب رجوع برای کاهش ترددات مردم به دستگاههای اجرایی باید گام های موثر تری برداشته شود.

امین زاده خاطرنشان کرد:واگذاری اختیارات به استانداران در حوزه حقوق شهروندی اهمیت زیادی دارد که در جلسه ای این امر به تصویب رسید و قرار شد با همکاری معاونت حقوقی، وزارت خانه های مربوطه و استانداران در قالب تفاهم نامه هایی بین وزارت خانه مربوطه و با نظارت سازمان مدیریت و برنامه و معاونت حقوقی این اتفاق میسر گردد.

وی گفت: اگر قم در زمینه حقوق شهروندی پایلوت شود می‌توان به دستاوردهای خوبی رسید. شعار ما در این عرصه بهترین کیفیت و کمترین هزینه و سرعت بیشتر است که امیدواریم با توسعه آی تی در خدمت ارباب رجوع و کاهش تردد بتوان حقوق شهروندی را مورد توجه قرار داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha