• جمعه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 95061912391
  • منبع : نمایندگی لرستان

راه‌اندازی مرکز ادبیات، تلاشی برای حفظ فرهنگ اقوام ایرانی

راه‌اندازی مرکز ادبیات، تلاشی برای حفظ فرهنگ اقوام ایرانی

ایسنا/لرستان مدیر مرکز فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان گفت: راه‌اندازی مرکز تلاشی برای حفظ فرهنگ و هویت اقوام ایرانی است.

به گزارش ایسنا، امین آزادبخت در نشست اعضای هیأت مدیره مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی لرستان که با حضور دکتر محمد بیرانوندی نماینده مردم خرم‌آباد و دوره چگنی برگزار شد، بیان کرد: اقوام ایرانی از نظر پیشینه تاریخی یکی از قدیمی‌ترین مدنیّت‌ها را در تاریخ جهان داشته‌اند؛ در سال های اخیر که گرایش به مدرنیته و مدرنیزاسیون جامعه در دنیا به شکل روزافزونی افزایش یافته اما در جای جای این پهنه خاکی هنوز اصالت فرهنگی و قومی و زبانی به چشم میخورد.

وی اظهار کرد: در سال‌های پس از انقلاب با حرکت جامعه جهانی به سمت مدرنیته و همچنین دشمنان انقلاب با تهاجم فرهنگی سعی در از بین بردن فرهنگ و اصالت اقوام ایرانی داشته‌اند به طوری که با اختلافات دینی و مذهبی و همچنین هجمه‌های فرهنگی سعی در فراموشی و از بین بردن هویت و اصالت قومی و در نهایت ضربه به وحدت ملی اقوام ایرانی داشته‌اند. که نمونه آن را جنگ تحمیلی و اختلافات قومی شاهد بودیم.

آزادبخت اضافه کرد: راهاندازی مرکز فرهنگ و ادبیات بومی «ویرمان» تلاشی برای حفظ و احیاء و ترویج فرهنگ و زبان قومی ایرانی و حرکت کردن به سوی وحدت و یکپارچگی ملی است.

مدیر مرکز فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اهمیت و ضرورت راه‌اندازی مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی لرستان، ادامه داد: با وجود زندگی در یک دهکده جهانی شده، حفظ فرهنگ و هویت اجتماعی ملت، اقوام و قبیلهها ضروری مینماید تا بدینوسیله جامعه از بحران هویتی و فرهنگی در امان بماند.

وی تصریح کرد: راه‌اندازی مراکز فرهنگی با محوریت اقوام و اهمیت دادن به حساسیت‌های قومی میتواند تلاشی برای حفظ فرهنگ و هویت اجتماعی اقوام ایرانی باشد.

آزادبخت خاطرنشان کرد: تحقیق و مطالعه در خصوص فرهنگ و ادبیات اقوام ایران، حفظ و احیا فرهنگ و ادبیات اقوام ایران، ترویج و تبلیغ فرهنگ اصیل و ادبیات غنی اقوام ایرانی، تلاش برای بازیابی هویت و اصالت اقوام ایرانی و ایجاد مرجع علمی و قابل اعتنا و استناد در خصوص مطالعات فرهنگی و ادبیات قومی از اهداف راه‌اندازی مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی لرستان است.

مدیر مرکز فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ هویت اقوام ایرانی و اتحاد و وحدت آنها در راستای وحدت ملی، یادآور شد: این مرکز مسیر را برای تدریس رشته ادبیات بومی لرستان در دانشگاه‌ها هموار خواهد کرد.

وی افزود:  بیش از 100 برنامه عملیاتی در قالب 32 عنوان عنوان فعالیت علمی، فرهنگی و ترویجی در مرکز فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان پیش‌بینی شده است که با اجرایی کردن آنها بیش از 40 هزار نفر بهره‌مند خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha