• پنجشنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95061812136

آسوشتیدپرس بررسی کرد؛

چرا ایران و ایالت متحده، در خلیج فارس با یکدیگر روبه‌رو می‌شوند

چرا ایران و ایالت متحده، در خلیج فارس با یکدیگر روبه‌رو می‌شوند

خبرگزاری آسوشتیدپرس در گزارشی نوشت: نیروی دریایی ایالت متحده بار دیگر قایق‌های کشتی ایران را به ایجاد مزاحمت برای یک ناو آمریکایی در خلیج فارس این بار در مورد قایقی که در شرف برخورد با کشتی یو اس اس فایر بولت بود، متهم کرده است چرا این حوادث رخ می‌دهد؟

به گزارش ایسنا، گزارش آسوشتیدپرس به تشریح عوامل متعدد این رخدادها می‌پردازد و یکی از این عوامل را حضور سنگین نیروی نظامی ایالات متحده، در خلیج فارس می‌داند و می‌نویسد: نیروی دریایی ایالات متحده پس از پایان جنگ جهانی دوم حضوری منظم در خلیج فارس داشته است. ایالات متحده پس از انقلاب سال 1979 ایران که شاه مورد حمایت آمریکا را سرنگون و متحدان عرب حاشیه خلیج فارس واشنگتن را مضطرب کرد، مداخله‌اش در این منطقه را افزایش داد. جنگ 1991 خلیج فارس و تهاجم 2003 به رهبری آمریکا به عراق حتی بیشتر آمریکایی را به این منطقه کشاند. امروز کشتی‌های ایالات متحده در خلیج فارس و تنگه هرمز که از آن تقریباً یک سوم همه نفتی که از راه دریایی تجارت می‌شوند به گشت‌زنی می‌پردازند.

این گزارش به رویارویی‌های گذشته اشاره می‌کند و ادامه مدعی شده است: در خلال جنگ ایران – عراق در دهه 1980  ایران بخش‌هایی از خلیج فارس را مین‌گذاری کرد و چندین کشتی تجاری غرق شد. در سال 1988کشتی یو اس اس ساموئل بی رابرتز با یک مین برخورد کرد و تقریباً غرق شد. این حادثه باعث یک رویارویی یک روز، بین ایران و ایالات متحده شد. چند ماه بعد کشتی یو اس اس وینسنس در تنگه هرمز یک هواپیمایی مسافربری ایران ایر را با یک جنگنده در حال حمله اشتباه گرفت و این هواپیما را سرنگون کرد و باعث کشته شدن همه 290 مسافر این هواپیما شد.

گزارش آسوشتیدپرس یکی دیگر از عوامل شدت گرفتن این رخدادها را پیامدهای بعد از توافق هسته‌ای می‌داند و می‌نویسد در سال جاری به تنهایی نیروی دریایی آمریکا 31 نمونه از آن‌چه که آن را کنش غیرایمن و غیرحرفه‌ای می‌داند ثبت کرده است که با 23 حادثه سال 2015 مقایسه می‌شود.

این گزارش می‌افزاید: مسئولیت تحولات امنیتی که از سوی نیروی دریایی ایالات متحده مطرح می‌شود عمدتاً به عهده سپاه قدرتمند انقلاب ایران است که نقش حفاظتی مهمی را به عهده گرفته است.

در حادثه روز یکشنبه قایق های حمله سریع به 450 متری یو اس اس فایربوات نزدیک شدند و طبق گفته بیل اربن سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین یکی از قایق‌های تندرو ایرانی درست در روبروی این کشتی گشت ساحلی توقف کرد. اربن گفت یو اس اس فایر بوات مسیر خود را تغییر داد و از فقط 90  متری این قایق عبور کرد.

در پایان این گزارش آمده است اربن روز چهارشنبه گفت که برای نیروی دریایی ایالات متحده هر اقدام غیر ایمن ایران برای افسران درمانده کشتی‌های ما خطر قابل توجهی را ایجاد می‌کند که تنها برای اخذ تصمیم درست برای حفاظت از کشتی‌ها و خدمه‌شان ثانیه‌هایی فرصت دارند.

به گزارش ایسنا این گزارش در شرایطی نوشته شده است که واکنش آمریکایی ها به رزمایش ارتش و سپاه در دریای عمان و خلیج فارس و اقدام به طرح تحریم های تازه به خاطر رزمایش های دریایی ایران، واکنشی به یک واقعیت است و آن اقتدار دفاعی و نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان است که باعث شده حضور مداوم نیروهای دریایی ارتش و سپاه دست و پای آمریکایی ها را در منطقه جمع تر کند. هم‌چنین پیگیری برای اعمال تحریم های بیشتر به خاطر حضور نیروهای دریایی ایران در خلیج فارس و دریای عمان که آبهای سرزمینی ایران اسلامی است، به خاطر اشراف کامل و مقتدرانه ای است که ایران در منطقه استراتژیک خلیج فارس به ویژع در تنگه هرمز دارد. آمریکایی ها به خوبی درک کرده اند که اگر کوچکترین اشتباهی کنند این تنگه که کنترل آن در اختیار جمهوری اسلامی ایران است در کمترین زمان ممکن بسته خواهد شد. برای همین اکنون سعی دارند تا با بزرگنمایی خود حضور ایران در خلیج فارس و دریای عمان به ویژه تنگه هرمز کمرنگ و محو شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha