• سه‌شنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95061610457
  • خبرنگار : 71544

برنامه‌ای برای ارائه‌ برداشت‌های ساده آوازی

برنامه‌ای برای ارائه‌ برداشت‌های ساده آوازی

برنامه‌ای موسیقایی با نام «آیین آواز» در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. علی شیرازی که مدیریت این رویداد را برعهده دارد درباره هدفش از این برنامه گفت.

او در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: می‌خواهم همه بدانند مکانی هست تا بتوانند ساده‌ترین برداشت‌های آوازی خود را آنجا ارائه کنند. حتی یک علاقه‌مند به هنر آواز می‌تواند به راحتی به این برنامه بیاید و یک نفر را به من معرفی کند و بگوید من فلانی را می‌شناسم که خواننده خوبی است. من نیز آن شخص را در برنامه می‌گنجانم.

او ادامه داد: برنامه «آیین آواز» در ادامه طرح‌های من،‌ بیشتر بر ضرورت کنار هم قرار گرفتن اهالی موسیقی در این سال‌های رکود و سال‌هایی که موسیقی اوضاع خوبی ندارد و از هر نظر در تنگنا قرار گرفته است، تأکید می‌کند.

شیرازی با اعتقاد به این‌که ارتباط نزدیک، چیز قشنگی است که هیچ‌وقت کهنه نخواهد شد، گفت: امروزه که آلبوم‌ها کمتر منتشر می‌شوند و کنسرت‌ها به آن وضعیت درمی‌آیند، حرف من این است که اهل موسیقی با هم دیدار داشته باشند. این از هم دور ماندن باعث می‌شود، آدم‌ها بدون این‌که متوجه باشند از هم کدورت به دل بگیرند. 

وی اظهار کرد: کمال‌الدین عباسی که من مدتی نزد او کار می‌کردم، به من گفت که به چند نفر زنگ زده و متوجه شده است، هنرمندان آواز را کنار گذاشته و شغل‌شان را عوض کرده‌اند. من به همه زنگ زدم و گفتم، تمرین کنید و سالی یک‌بار در جمع بخوانید. همین باعث می‌شود یک سرپرست گروه یا تهیه‌کنند موسیقی این اجراها را ببیند.

شیرازی با اشاره به این‌که خودش چند سال است که آواز کار می‌کند، بیان کرد: شب آواز ایرانی را نیز با همین هدف راه‌اندازی کردم و قصد داشتم چهره‌های جدید را معرفی کنم و چهره‌هایی را که به سایه خزیده بودند، دوباره به صحنه بیاورم.

او همچنین گفت: حالا وقت بیانیه امضا کردن نیست، بلکه وقت عمل است. البته بیانیه می‌تواند در جای خودش موثر باشد. برگزاری این‌گونه رویدادها راه‌هایی است که برای بهتر شدن موسیقی به نظر ما می‌رسد؛ اما مطمئن باشید اگر افراد دیگری به این زمینه وارد شوند، وضعیت خیلی بهتر می‌شود. وقتش رسیده که به خودمان بیاییم و از داشته‌های گران‌سنگ و غنی خود بهره‌مند شویم، اگر اراده‌های جمعی وجود داشته باشد و اهل موسیقی با هم مهربان باشند، این کار شدنی است.

مدیر رویداد «آیین آواز» معتقد است: ما بیش از هر چیز نیاز داریم که موسیقی ملی را ارائه دهیم و مرتب به آن بپردازیم. من از رادیو و تلویزیون خواهش می‌کنم برنامه‌ ما را پوشش دهند. نمی‌خواهد سازها را نشان دهند، همین که صدا پخش کنند، کافی است.

شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: از مردادماه «آیین آواز» را در فرهنگسرای ارسباران راه‌اندازی کردیم که با استقبال خوبی روبه‌رو شد. خوشبختانه هنرمندان زیادی اعلام آمادگی کرده‌اند و ما تا چند ماه برنامه خود را بسته‌ایم. برنامه دوم این رویداد نیز ۲۳ شهریورماه از ساعت ۱۷ در فرهنگسرای ارسباران با حضور علی جهاندار برگزار می‌شود.

او درباره روند برگزاری برنامه توضیح داد: این برنامه با پرسش و پاسخ از مدرس مهمان برنامه شروع می‌شود و پس از آن، استاد هنرجویان برتر خود را معرفی می‌کند. شاگردان نیز تا اندازه‌ای که زمان اجازه دهد و استاد بخواهد، اجرا می‌کنند و در ادامه، استاد آواز خود را اجرا می‌کند. پیشنهاد اولیه این کار را حسام‌الدین سراج به من داد. 

وی افزود: بخش دوم برنامه همان چیزی است که در «شب آواز ایرانی» آن را دنبال می‌کردیم؛ این‌که هنرجویان پیشکسوت آواز بخوانند یا جوانانی که شایستگی دارند و میان‌سالانی که به حق خود نرسیده‌اند، اجرا داشته باشند. 

شیرازی با بیان این‌که از تهیه‌کنندگان دعوت می‌کند تا چهره‌هایی را که در این برنامه‌ها هنرنمایی می‌کنند، ببینند، گفت: کمترین حسن این اجراها این است که طرف خودش را باور می‌کند. از ابتدای برگزاری «شب آواز ایرانی» تا به حال، عزیزانی که آواز خوانده‌اند، انگیزه زیادی پیدا کرده و عده‌ای هم سعی کرده‌اند برای انتشار آلبوم اسپانسر پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha