پیام جوادیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به لزوم ایجاد زیرساختهای گردشگری در استان، مساحت این پروژه را 16 هکتار شامل بخشهای لنداسکیپ(نمونه های متنوع طراحی منظر)، پارک زیبا و محیطی جذاب برای زیست پرندگان عنوان کرد.
وی، پرندگان پیش بینی شده در این باغ را شامل 310 گونه پرنده همچون پرندگان گرمسیری، حاره ای، سردسیری، انواع و اقسام پرندگان شکاری و کلکسیونی از پرندگان کمیاب و نادر برشمرد.
وی با اشاره به اینکه گردآوری پرندگان در 3 فاز صورت خواهد گرفت، ادامه داد: برای فاز یک پروژه، طراح باغ، جمع آوری 110 گونه پرنده را توصیه کرده است. فاز دوم این پروژه مربوط به ایجاد مجموعه بیودایورتی است. این فضا برای پرندگان مهاجر در گذر از استان جانمایی شده تا در این مکان کوهستانی و بکر توقف داشته باشند.
جوادیان، احداث برکهای ناب در این باغ را مورد توجه ویژه قرار داد و اضافه کرد: با توجه به اینکه استان قم مسیر گذر پرندگان مهاجر است، ایجاد این برکه، جذب و توقف پرندگان مهاجر در استان را تقویت کرده و افزایش می دهد.
وی دبا اشاره به دیگر ویژگی شاخص این باغ، بیان کرد: بخشی از اطراف کوه خضر به مساحت 100 هکتار و بخشی از پارک کوثر به مساحت 50 هکتار درختکاری شده که با اجرای این مهم در آینده شاهد محیطی سر سبز با فضایی 150 هکتاری خواهیم بود.
جوادیان با بیان اینکه مشاور این باغ، همان مشاور باغ پرندگان اصفهان است، گفت: تیم مشاور و طراح این باغ از تجارب خوبی بهره مند است. در طراحی حفاظ این باغ علاوه بر اینکه از تورکشی به علت هزینه بالا و از بین رفتن در زمان کوتاه استفاده نشده، گلخانهای وسیع برای پرندگان شکاری نیز تعبیه کرده است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم، بودجه این باغ در سالجاری را 3 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: برای تکمیل این پروژه نیز به مبلغی بالغ بر 6 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
به گفته جوادیان، پروژه باغ پرندگان 20 درصد پیشرفت ابتدایی و برنامه ای داشته است که با اتمام این پروژه برای نگهداری به بخش خصوص واگذار خواهد شد.
وی به اتمام فاز یک این پروژه، اشاره و اضافه کرد: طی دو ماه آینده به صورت کامل فاز دو پروژه نیز به اتمام می رسد و وارد فاز سوم جهت انتخاب پیمانکار و ارجاع کار به وی میشود. پیش بینی می شود در سه ماه ابتدایی سال 96 فاز اول این پروژه افتتاح و به بهره برداری برسد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم گفت: در ادامه پروژه های انجام شده همچون سورتمه ریلی در بوستان علوی، پارک آبی و مجموعه کارتینگ در بوستان غدیر، احداث باغ پرندگان قم به جذابیت و جذب زائر کمک شایانی می کند. این مهم ماندگاری گردشگر مذهبی را از 6 ساعت و 20 دقیقه افزایش خواهد داد و در رونق شهر، تولید ثروت، ایجاد کارآفرینی و ارتقاء سطح معنوی و مادی شهر قم تاثیرگذار است.
جوادیان با بیان اینکه پروژه باغ پرندگان قم از سال گذشته به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: طی بازدید متخصصان و طراح این باغ، جانمایی 6 عرصه در قم پیشنهاد شد که در نهایت عرصه کنار بوستان کوثر در بلوار آوینی به نام دره باد، مقابل کوه خضر که توپوگرافی خوبی دارد، نهایی شد.
وی اضافه کرد: احداث این باغ علاوه بر ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار در جذب گردشگر و معرفی پرندگان و گونه های شاخص این منطقه به بازدید کنندگان و دوستداران طبیعت تاثیرگذار است. می توان پرندگان نادر و کمیاب که در معرض خطر انقراض قرار دارند را با هدف حفظ تنوع زیستی و فراهم کردن شرایط زاد و ولد و تکثیر در این محل ها نگهداری کرد.
جوادیان تاکید کرد: برای احداث این باغ مولفه هایی همچون اندازه قفس به تناسب پرنده، فاصله قفس ها از یکدیگر، ارتفاع قفس، نوع غذا، نحوه آبدهی به گونه ها، مسیر و فضای سرباز پیش بینی شده برای پرندگان و حضور دامپزشک متخصص نیز توجه ویژه ای شده است.
انتهای پیام
نظرات