• سه‌شنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۷:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95060906388
  • خبرنگار : 71191

1350 میراث ناملموس ملی شده‌اند

1350 میراث ناملموس ملی شده‌اند

مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی خبر داد: با ثبت 23 اثر ناملموس خراسان و فارس، تعداد آثار میراث ناملموس به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی به 1350 اثر رسید.

به گزارش ایسنا، فرهاد نظری با اشاره به ثبت 23 اثر ناملموس در قالب رسوم، بازنمایی‌ها، تجلیات، دانش‌ها، مهارت‌ها، ابزارها، اشیاء، دست‌ساخته‌های استان‌های خراسان و فارس در فهرست آثار ملی ناملموس گفت: با ثبت این آثار آمار آثار ناملموس ثبت شده در فهرست آثار ملی به 1350 رسید.

وی میراث ناملموس را رویه‌ها (عُرف‌ها)، نمادها، دانش‌ها، مهارت‌ها، ابزارها، اشیا، آثار هنری و مکان‌های مرتبط با آنها دانست و با تاکید بر نقش مهم میراث ناملموس در گفت‌‏و‏گوی‌ بین ‌فرهنگ‌های مختلف که باعث ایجاد احترام متقابل به تنوع فرهنگی و شیوه‌های گوناگون زندگی می‏‌شود، افزود: میراث فرهنگی ناملموس، فرصتی برای عرضه و ارائه فرهنگ،  سبک زندگیِ اصیل کشورهای مختلف دنیا در عرصه بین‏‌الملل؛ و موجب مقاومت فرهنگی در برابر یکسان‏‌سازی فرهنگیِ کشورهای قدرتمند جهان می‌شود.

او درباره‌ی چگونگی بررسی پرونده‌های واصله گفت: پرونده‌های ارسالی در کمیته میراث فرهنگی ناملموس که با حضور و عضویت نمایندگانی از معاونت‌های صنایع دستی. پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، رئیس مرکز منطقه‌ای مطالعات میراث ناملموس، رئیس گروه میراث ناملموس و صاحب نظران مرتبط  مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و با تصویب نظر اکثریت آرا در فهرست آثار ملی قرار می‌گیرد.

این مسئول در ادامه به فعالیت «کارگروه میراث ناملموس‌» علاوه بر کمیته ثبت میراث ناملموس پرداخت و گفت: این کارگروه بر اساس آیین نامه اجرایی قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون 2003  یونسکو به منظور پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس ( مصوب دولت در سال 1387) در سال 1392 ایجاد شده و شامل نمایندگان 10 دستگاه ، وزارتخانه و فرهنگستان است.

وی آیین­‌های شفاهی، شامل زبان به عنوان محمل میراث فرهنگی ناملموس مانند آوازها، لالایی‌ها، آواهای کار، متل‌ها، شعرخوانی‌ها و هنرهای اجرایی مانند موسیقی، رقص، نمایش سنتی، خیمه‌شب‌بازی، نمایش عروسکی، نقاشی، خوش‌نویسی؛ آیین‌­های اجتماعی، مراسم، مناسک و فستیوال‌ها مانند جشن‌ها، بازی‌ها، مراسم آیینی، اعیاد؛ دانش و کردارهای مربوط به طبیعت و جهان هستی مانند طب سنتی، معماری سنتی، نجوم سنتی، دانش‌ها و مهارت‌های سنتی بهره‌گیری از منابع انرژی و صنعت­‌گری سنتی مانند مهارت‌ها و فنون در حوزه‌های سفال‌گری، کاشی‌کاری، صنایع چوب و نساجی را زمینه‌ی تجلی میراث فرهنگی ناملموس عنوان کرد.

«نظری» با اشاره به اینکه پرونده‌های میراث فرهنگی ناملموس به سه صورت فهرست معرف میراث فرهنگی ناملموس بشری، فهرست میراث فرهنگی ناملموس نیازمند پاسداری فوری و فهرست اقدامات موفق پاسدارانه در یونسکو به ثبت می‌رسند گفت: تا کنون ده میراث ناملموس کشورمان مانند نوروز، موسیقی ردیفی ایرانی، قالی‌بافی استان فارس، آیین‌های پهلوانی، قالیشویی اردهال کاشان، تعزیه، روش سنتی قالی‌بافی در کاشان، موسیقی بخش‌های خراسان، فناوری ساخت لنج در جنوب و نقال(قصه پردازی) ایرانی در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha