مهندس مجید پورعطار مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به خروج از مدار 78 دیگ و سلول قدیمی در خط چهار ایرالکو اظهار کرد: در آخرین نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک تصمیم بر این شد که ایرالکو بهینهسازی و نوسازی خطوط چهار و پنج احیای الکترولیزی آلومینیوم را با توجیه فنی، اجتماعی و اقتصادی در دستور کار قرار دهد.
وی افزود: در این راستا شرکت ایرالکو اعلام کرد که مطابق با قرارداد طرف خارجی و با حضور متخصصان شرکت کلیه خطوط قدیمی آلومینیوم را تا پایان سال 1395 از مدار خارج خواهد کرد. برنامه خروج دیگها و سلولهای قدیمی نیز به این شکل بود که تا پایان تابستان یک نیم خط، تا پایان پاییز نیم خط دوم و تا پایان زمستان دو نیم خط باقی مانده از مدار خارج شود.
پورعطار گفت: این برنامهریزی باعث میشود عملا در پایان امسال دیگ و سلول قدیمی تولید آلومینیوم در مدار وجود نداشته باشد و براین اساس برنامه بهینهسازی و نوسازی در سال 96-95 به اجرا میرسد.
وی در خصوص پروسه بهینهسازی عنوان کرد: در این برنامه دیگها درپوشگذاری خواهند شد، اتوماسیون اجرا و به مراکز کنترل آلودگی متصل میشوند و عملا خط جدید وارد مدار میشود که تولید در این خط از نظر میزان انتشار گازهای خروجی، استاندارد خواهد شد.
مدیرعامل ایرالکو با تاکید براینکه بهینهسازی خطوط از نظر اقتصادی و فنی به سود شرکت خواهد بود، گفت: از نظر فنی این بهینهسازی تسهیل در بهرهبرداری و کنترل خطوط را در پی دارد و نیروی انسانی فشار کاری کمتری را متحمل خواهد شد. علاوه بر آن براساس توجیه اقتصادی این برنامه کاهش 15 درصدی مصرف برق و افزایش تولید و کیفیت فلز تولیدی را در پی دارد و البته مسلما این اقدام در بعد اجتماعی نگرانی و دغدغهها را مرتفع خواهد کرد.
وی افزود: هر خط دارای 144 دیگ است که نیمی از آن روز گذشته با حضور دادستان اراک، معاون عمرانی استاندار مرکزی و مدیرکل محیط زیست از مدار خارج و حتی سلولهای قدیمی نیز جمعآوری شد و در واقع خطوط برای نصب سلولهای جدید آماده است.
پورعطار با بیان اینکه مسلما خروج دیگها از مدار برای شرکت هزینه در پی دارد و در بعد اقتصادی خروج از مدار دیگها بخشی از تولید را از بین میبرد، افزود: از نظر سرمایهگذاری نیز اثراتی را به همراه دارد، اما با ورود دیگهای جدید به مدار هزینهها جبران میشود.
وی هزینه صورت گرفته برای بهینهسازی خطوط شرکت تاکنون را حدود 150 تا 200 میلیارد تومان عنوان کرد و با بیان اینکه بخشی از هزینه توسط شرکت و بخش عمدهای از آن نیز از طریق منابع مالی خارجی تامین شده است، افزود: البته خط سه شرکت حدود شش ماه است که به صورت کامل نوسازی شده است و مشغول کار است، اما براساس نظر مدیریت شرکت این امر رسانهای نشد چراکه با توجه به شعار امسال معتقدیم باید بیشتر در حوزه عمل وارد عرصه شد و این امر در شرکت ایرالکو کاملا محقق شده است.
انتهاي پیام
نظرات