• سه‌شنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 95060905708
  • خبرنگار : 71534

در آستانه روز سینما مطرح شد:

معیار ما فیلم خوب است

معیار ما فیلم خوب است

رئیس انجمن فیلم کوتاه ایران درباره‌ی رقابت آزاد همه‌ی فیلمسازان فیلم کوتاه در جشن سالانه‌ی انجمن فیلم کوتاه گفت: ثبت‌نام در جشن فیلم کوتاه آزاد است و هرکسی که فیلم کوتاه ساخته می‌تواند در جشن ما شرکت کند و اگر فیلمش توسط داوران برگزیده شود حتماً جایزه به او تعلق می گیرد؛ در اصل معیار ما فیلم خوب است.

مجید برزگر در آستانه‌ی برگزاری هفتمین جشن فیلم کوتاه ایران درباره‌ی این جشن به ایسنا گفت: بر خلاف صنوف دیگر که فقط آثار اعضای خانه سینما را در جشن می‌پذیرند، اما در انجمن و جشن فیلم کوتاه ثبت نام آزاد است و هرکسی که فیلم کوتاه ساخته می‌تواند در جشن ما شرکت کند و اگر فیلمش توسط هیئت انتخاب به رقابت راه پیدا کند و توسط داوران برگزیده شود حتماً جایزه به او تعلق می‌گیرد. چه عضو خانه‌ی سینما باشد چه نباشد. در اصل معیار ما فیلم خوب است.

این فیلمساز و تهیه‌کننده سینما ادامه داد: این سیاستی است که در شورای مرکزی انجمن فیلم کوتاه ایران اتخاذ شده چون انجمن وظیفه‌ی خود می‌داند که فیلم کوتاه را در ابعاد وسیع‌تری رصد، شناسایی و معرفی کند. اشتیاق فیلمسازان فیلم کوتاه برای شرکت در این رقابت نیز نشان می‌دهد این جشن جای خود را پیدا کرده و اهمیت خود را ثابت کرده است.

او با بیان اینکه آثار راه یافته به جشن، ششم و هفتم شهریورماه توسط داوران ارزیابی شدند، درباره‌ی شیوه‌ی داوری در این جشن نیز توضیح داد: داوری جشن انجمن فیلم کوتاه ایران به شکل آکادمی برگزار می‌شود و حدود ۹۰ داور آثار را داوری و برندگان را اعلام می‌کنند. این شیوه را در سال‌های گذشته هم داشتیم  و خیلی هم روی آن تأکید می‌کنیم چون معتقدیم در خانه‌ی سینما باید فیلم‌ها به شیوه‌ی آکادمی و نه داوری عادی برگزیده شوند. هردو شیوه درست است ولی ما به این شیوه برگزار می‌کنیم و هرسال هم جواب داده است.

برزگر درباره‌ی اعضای آکادمی که از رشته‌های مختلف هنری انتخاب می‌شوند نیز توضیح داد: از حدود ۹۰ عضو آکادمی، هر سال حدود ۱۵ نفر از چهره‌های مهم فرهنگی از رشته‌های مختلف مانند شاعران و نقاشان، گرافیست و فیلمساز و... هستند که از آنها دعوت می‌کنیم فیلم کوتاه ببینند. این کار برای ما چند امتیاز دارد؛ یکی اینکه نگاه از بیرون باعث می‌شود ببینیم دیگران درباره‌ی فیلم کوتاه چه می‌گویند و امتیاز دیگر معرفی فیلم کوتاه به دیگران و برقراری ارتباط با هنرهای دیگر است.

رئیس انجمن فیلم کوتاه درخصوص جوایز این جشن نیز گفت: ما شش جایزه در این جشن داریم که شامل بهترین فیلم به مفهوم مطلق، بهترین کارگردانی فیلم داستانی، بهترین کارگردانی فیلم تجربی، بهترین فیلمنامه، بهترین تصویربرداری، بهترین مهندسی صدا و بهترین تدوین است این جوایز در تمام این هفت دوره نیز اهدا شده است.

برزگر که کارگردانی فیلم «پرویز» و تهیه‌کنندگی «پریدن از ارتفاع کم» را در کارنامه دارد، در توضیح ماهیت فیلم تجربی اظهار کرد: فیلم‌های تجربی، گونه‌ای از فیلم هستند که‌ تعریف مشخصی ندارند اما تلاش می‌کنند عرصه‌های جدیدی را در فیلمسازی تجربه کنند و بر این اساس برای این بخش انتخاب می‌شوند. البته یکی از ملاک ‌های ما معرفی خود فیلمساز است که فیلم خود را تجربی اعلام کند. ممکن است یک فیلمساز کار خود را تجربی اعلام کند اما در هیئت انتخاب تجربی بودن آن تأیید نشود.

او درباره ی «مستقل» بودن جشن فیلم کوتاه نیز توضیح داد: بدون شک امسال هم بر برگزاری مستقل جشن تأکید داریم. تأکید بر کلمه‌ی مستقل در «جشن مستقل فیلم کوتاه» به معنای مستقل در سینمای حرفه‌ای نیست و صرفاً به برگزاری مستقل این جشن اشاره دارد، همانطور که جشن مستند یا جشن انیمیشن هم مستقل برگزار می‌شوند.

رئیس انجمن فیلم کوتاه درباره ی تأثیر برگزاری این جشن بر اوضاع سینما کوتاه و سازندگان فیلمهای کوتاه اظهار کرد: این جشن توجه‌ها را جلب کرده و توانستیم کارهایی بکنیم. وجود فیلم‌ها و جوایز و اخبار و اتفاقاتی که برای جشن ما پیش می‌آید، توجه‌ها را به سمت فیلم کوتاه جلب کرده است و برای مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوانان مهم شده که فیلمشان در این جشن حضور داشته باشد. حتی برای من هم به عنوان یک تهیه‌کننده فیلم کوتاه، مهم است که فیلمم در این جشن حاضر باشد و از این نظر تأثیر گذاشته است.

نیما عباسپور نیز که در این دوره مسئولیت هماهنگی جشم فیلم کوتاه را برعهده دارد درباره ی جزئیات جشن امسال گفت: معمولاً هر سال ۳۰۰ تا ۵۰۰ فیلم به جشن می‌رسید که امسال ۵۱۶ فیلم به دبیرخانه رسیده و از سال‌های قبل بیشتر بوده است و از میان آنها ۴۲ فیلم برای رقابت انتخاب شده است.

او درباره‌ی تعداد فیلم‌های بخش داستانی و تجربی نیز گفت: ۱۳ نفر هیئت انتخاب طی ۱۲ روز این آثار را انتخاب کردند و در نهایت ۳۴ فیلم در بخش داستانی و ۸ فیلم در بخش تجربی راه یافته‌اند.

عباسپور ادامه داد: سال گذشته در هیئت انتخاب بر سر کیفیت آثار بخش تجربی و اینکه آن آثار اصلاً تجربی هستند یا نه، بحث وجود داشت و تصمیم گرفتند جایزه‌ای در بخش تجربی اهدا نشود اما امسال با توجه به تعداد بیشتر آثار، بعید است داوران به نتیجه نرسند چون فیلم‌های نسبتاً خوبی هستند و انتخاب سه فیلم از میان آنها کار چندان سختی نیست.

او با بیان اینکه مراسم ۱۶ شهریور در تالار «ایوان شمس» برگزار می‌شود، درباره‌ی حضور و توجه مسئولان سینمایی از جمله رئیس سازمان سینمایی به این جشن اظهار کرد: ما هرسال از مسئولان و آقای ایوبی دعوت می‌کنیم و اگر هم خودشان نیایند معمولاً معاون خود را برای حضور در جشن می‌فرستند. به نظر می‌رسد اوضاع از پارسال تا امسال بهتر شده است چون در همایشی که انجمن سینمای جوانان برگزار کرد، آقای ایوبی قول‌هایی دادند. البته اگر بودجه افزایشی داشته باشد انجمن سینمای جوانان دریافت می‌کند و آنها بهتر می‌دانند، اما حداقل تولید فیلم در سینمای جوانان رونق گرفته و به نظر می‌رسد این اتفاق به دلیل همان قول‌ها و توجهاتی است که آقای ایوبی داشته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha