به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه بیست و سومین اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه پیش از این اجلاس شورای آموزش پزشکی کشور برگزار شد که مصوباتی هم به دنبال داشت، گفت: بعد از آن هم این اجلاس با حضور رئیس مجلس و نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان برگزار شد و علاوه بر صحبت درباره طرح تحول نظام سلامت از مجلس نهم و دهم نیز قدرشناسی شد. مجلس دهم در آغاز کار به مشکلات بیمهها و منابعشان توجه کردند که جای تشکر دارد.
هاشمی با بیان اینکه مهمترین درخواستمان دادن تضمین برای ادامه راهی که آغاز کردهایم، است، افزود: طرح تحول نظام سلامت اگر بخواهد ادامه پیدا کند که البته چارهای هم جز این نیست و نظام باید این مسیر را ادامه دهد؛ چرا که مورد رضایت مردم است، نیاز به منابع پایدار دارد و اگر منابع طرح تحول را به نفت و منابع نفتی گره بزنیم یا آنها دست خوش سلیقه پردازیها شوند، درست نیست.
وی با بیان اینکه مجلس میتواند در برنامه ششم توسعه منابع پایدار را تعریف کند، گفت: در عین حال خود وزارت بهداشت هم منابع جدیدی را پیشنهاد داده که عمدتا درباره بستن عوارض بر کالاهای آسیبرسان است.
وزیر بهداشت موضوع مهم دیگر را مساله تجمیع و مدیریت منابع بیمهها عنوان و اظهار کرد: در سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری این موضوع مشخص شده و محوریت آن هم با وزارت بهداشت است که این موضوع بسیار مهم است. مشکلات ما با سازمانهای بیمهگر در طی 10 سال گذشته رو به فزونی بوده و بنابراین در مجلس باید تصمیمی بگیرند و مشکل را حل کنند.
وی همچنین مساله دیگر را تولیت سلامت دانست و گفت: در حوزه سلامت دستگاههای اجرایی اقداماتی انجام میدهند که منجر به آسیب در سلامت مردم میشود. امروزه ما شاهدیم که آلودگی هوا، صنایع متعدد، بحث غذا و آشامیدنیها که بسیار مهم است، جادهها و دستگاههایی که مسئولیت فرهنگی دارند در سلامت روح و جسم مردم دخیل هستند. بنابراین باید طبق قانون به رعایت مصوباتی که در شورای عالی سلامت و امنیت غذا به تصویب میرسد، موظف شوند یا حتما یک پیوست سلامت داشته باشند.
وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: رئیس مجلس نیز مانند همیشه نهایت حمایت را داشتند و قول دادند که مجلس برای حل این مشکلات در قالب وضع قوانین و بویژه در برنامه ششم توسعه عمل میکند تا اداره کنندگان سلامت کشور با طیب خاطر به نظارت، برنامهریزی و سیاستگذاری دست زنند و آزار و اذیتهایی که در طول سه سال گذشته برای ارائه کنندگان خدمت و در زمینه کسب مطالباتمان متحمل شدیم حل شوند. امیدواریم در غالب وضع قوانین و پایبندی دولتها و مجلس به این قوانین بتوانیم دغدغه و نگرانی مردم را به حداقل برسانیم.
هاشمی با بیان اینکه بسیار مهم است که همه دستگاهها به سلامت مردم اهمیت دهند، گفت: به عنوان مثال اگر در صنایع فقط به فکر تولید باشیم، سلامت مردم مورد غفلت واقع میشود. در سایر حوزهها نیز شرایط به همین شکل است و فکر می کنم هیچ کارکردی در قوه مجریه و حتی مقننه و قضائیه به شکلی نیست که در سلامت روح و جسم مردم موثر نباشد. بنابراین همه مسئولین باید همکاریهای لازم را در این حوزه انجام دهند. بر این اساس امیدواریم در قالب برگزاری شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که با حضور رئیس جمهور و جمعی از وزرا تشکیل میشود، حمایت های لازم در مجلس در جهت تصویب سیاستها صورت گیرد و شاهد اجرای آنها باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مشکل وزارت بهداشت با سازمان تامین اجتماعی در حوزه تجمیع بیمهها گفت: با سازمان تامین اجتماعی مشکلی وجود ندارد. پیشنهاد وزارت بهداشت این است که تامین اجتماعی بیمارستانهای خود را مدیریت کند و البته علاقه مندیم که در محیطهای کارگری حاشیهها و جنوب شهرها آنها را توسعه دهد.
وی با بیان اینکه در برخی مناطق که بیمه شدگان تامین اجتماعی زیادند و همچنین در روستاها تامین اجتماعی غایب است و ما سرانه را به صورت مشترک از وزارت بهداشت و بیمه سلامت میدهیم، افزود: بنابراین حتما باید سازمان تامین اجتماعی در این مناطق حضور جدی داشته باشد و صندوق بیمه تامین اجتماعی هم میتواند کارش را ادامه دهد.
وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: آنچه مهم است رقم 9 بیست هفتمی است که بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکنند. در این زمینه ما معتقدیم باید در هزینه کرد این رقم نظارت جدی انجام شود و در مواردی که سیاستگذار یعنی وزارت بهداشت تشیخص میدهد، هزینه شوند. بنابراین با این اقدام سازمان تامین اجتماعی هیچ مشکلی پیدا نمیکند بلکه مورد حمایت بیشتری هم واقع میشود.
هاشمی با بیان اینکه در گذشته معتقد بودند که کل سازمان تامین اجتماعی و حداقل بخش بیمهای آن اعم از ملکی و غیر ملکی به وزارت بهداشت منتقل شود، گفت: اما ما این عقیده را نداریم بلکه معتقدیم هر چه تصدیگری ما افزایش یابد به نظارت و سیاستگذاریهایمان آسیب میزند. البته آنچه در سیاستهای کلی سلامت آمده، این است که ما باید بر هزینه کرد منابع نظارت داشته باشیم و هدف مقام معظم رهبری هم از اینکه منابع تجمیع شود و محوریت در هزینه کرد منابع با وزارت بهداشت باشد، این است که ما هر چه کمتر تصدیگری داشته باشیم در سیاستگذاری بهتر هستیم.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برخی پیامهایی که درباره مواد غذایی و ارتباطشان با سرطان در فضای مجاز منتشر میشود، گفت: مردم خیلی گوششان بدهکار اینها نیست و با موارد سوء استفاده در فضای مجازی آشنا میشوند.
وی با بیان اینکه هیچکدام از این پیامها از سوی وزارت بهداشت نیست، گفت: ما یک سایت رسمی داریم که در آن موارد لازم را اعلام میکنیم و سایر کانالهایی که به وزارت بهداشت منتسب هستند، تقلبیاند. بنابراین مردم باید اطلاعات را از مسیرهای رسمی دریافت کنند، البته همواره کسانی هستند که میخواهند مردم را نگران کنند اما مردم نباید گوششان بدهکار صحبتهای بیشناسنامه باشد.
هاشمی با بیان اینکه من خودم هم از این پیامها زیاد دیدهام، گفت: همه آنها دروغ است. میبینیم که اتفاق کوچکی میافتد اما آنقدر بزرگش میکنند که با واقعیت منافات دارد. البته شایعات در حوزه غذا و سلامت در دنیا بسیار زیاد است اما مردم باید به متخصصین و مجاری قانونی اعتماد کنند.
انتهای پیام
نظرات