به گزارش ایسنا، سردار نعمان غلامی در آیین رونمایی از اولین دستگاه خشککن انجمادی در دانشگاه اراک گفت: در خوش بینانهترین وضعیت، میزان ضایعات محصولات زراعی و باغی کشور پنج میلیون تن در سال است.
وی با اشاره به اهمیت و کاربرد دستگاه خشککن انجمادی افزود: در استان خراسان به دلیل نداشتن چنین دستگاهی سود تولید زعفران در واقع به جیب شرکت اسپانیایی میرود که با داشتن این دستگاه در خراسان جنوبی مشغول به فعالیت است.
غلامی گفت: ساخت این دستگاه مصداق دستیابی به قله شاخص و رفیعی در حوزه تکنولوژی است و می توان در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی بویژه در بخش صنایع تبدیلی از آن بهره برده و در راستای رونق اقتصادی مناطق روستایی و کشاورزی و اشتغال کشور گام برداریم.
وی تصریح کرد: در دنیا با علمی کردن کشاورزی و افزایش میزان برداشت در واحد هکتار هم حجم تولید را بالا بردهاند و هم هزینه تولید را کاهش دادهاند که اینگونه اقدامات رقابت را بالا برده است.
غلامی با بیان اینکه بدون تکنولوژیهای مذکور نمیتوانیم خودمان را به کشورهای پیشرفته برسانیم، گفت: این تحول یایجاد کننده افق روشنی در تولید، صادرات، اشتغالزایی و امید به تحقق منویات رهبری است. این پیوند بین صنعت و دانشگاه کاری جهادی و انقلابی است و مصمم هستیم بتوانیم در تولید انبوه این محصول کمک کننده باشیم.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه اراک نیز گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار و استقلال نیازمند پیشروی همگام با دنیا با دو بال علم و دانش هستیم که در این راه تلاش مضاعف برای دستیابی به توسعه پایدار از اولویتهای دانشگاه است.
دکتر سعید حمیدی افزود: در حال حاضر ایران رتبه اول در زمینه تولید علم و در زمینه رشد علمی رتبه دوم جهان را کسب کرده است.
وی تصریح کرد: دو ساختمان این دانشگاه اراک به مراکز رشد اختصاص یافته است که در مجموع ۲۷ شرکت دانش بنیان در آن ها مستقر شده و از این رقم هشت شرکت توانسته به ثبت دانش بنیان برسد.
به گزارش ایسنا، دکتر مجتبی ذوالفقاری مجری ساخت دستگاه مذکور نیز با بیان اینکه دستگاه مذکور کاملا بومی است، گفت: روند طراحی و ساخت دستگاه از اواخر سال ۱۳۹۳ آغاز شد یعنی کار طراحی آن یکسال و ساخت آن یک سال و نیم به طول انجامید.
وی افزود: در دنیا تنها پنج کشور به این تکنولوژی دست یافته اند و ایران ششمین کشوری است که به این فناوری رسیده است.
انتهای پیام
نظرات