به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی درحاشیه مراسم معارفه فرمانده ارشد H.S.E پتروشیمی ماهشهر گفت: مجتمعهای پتروشیمی از مجموعههایی هستند که کنترل فرآیندهای صنعتی آن به وسیله سامانههای کنترل صنعتی انجام میشود و سامانههای کنترل صنعتی به عنوان «اسکادا»، میتوانند مورد حمله و نفوذ سایبری قرار گیرند که اگر با دستورهایی خلاف دستورهای منظم پیشبینیشده در برنامه از طریق ویروس به آنها داده شود، ممکن است برای مجموعه ایجاد خطر کند.
وی منشاء ورود ویروسهای صنعتی به مجتمعهای پتروشیمی را استفاده از نرمافزارهای صنعتی وارداتی دانست و گفت: این نرمافزارها، هنگام نصب، آلودگی ایجاد کرده بودند و البته در برخی از این محصولات، آلودگی ویروسی به صورت نهادینه در آنها طراحی شده، که موجب آلودگی مجتمعهای پتروشیمی شده بود.
جلالی با اشاره به مقاله آمریکاییها در نیویورک تایمز مبنی بر این که در برخی زیرساختها، حسگرهای الکترونیکی بهکار میبریم، گفت: چندی پیش آمریکاییها مدعی کاشت ایمپلنتها در زیرساختهای صنعتی کشور شده بودند که البته موفق نشدند چراکه این زیرساختهای آلوده را کشف و غیرفعال کردیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: مجتمعهای پتروشیمی جزء مجتمعهایی به شمار میآیند، که کنترلهای صنعتی در این مکانها توسط سامانه کنترل صنعتی انجام میشود، بنابراین دستورات منظم کنترلی باید به این سامانه داده شود تا در صورت تهدید و حمله نتوانند خطری ایجاد نمایند.
جلالی حوادث اخیر آتشسوزی در پتروشیمی ماهشهر را با حملات سایبری و ویروسهای آلوده صنعتی مرتبط ندانست و گفت: کشف این ویروسهای صنعتی ربطی به حوادث آتش سوزیهای اخیر ماهشهر نداشته و در جمع بندی سازمان پدافند غیرعامل از حوادث آتشسوزی مجتمعهای پتروشیمی به حمله سایبری نرسیدیم.
وی همچنین از انتصاب فرماندهان دیگر مجتمعهای پتروشیمی کشور خبر داد و گفت: به زودی برای دیگر مجتمعهای صنعتی پتروشیمی کشور فرمانده معرفی خواهیم کرد.
جلالی در پایان درباره وضعیت فعلی پدافند غیرعامل کشور نیز اظهار کرد: پدافند غیرعامل همچون تابلویی عمومی است که میگوید تهدید دشمن همواره به طور دائمی وجود دارد و تمامشدنی نیست و اگر در این زمینه حادثهای نداشته باشیم، نشاندهنده آن است که توانستهایم درحوزه پدافند غیرعامل خوب عمل کنیم و البته در حوزه پدافند سایبری نیز اقدامات خوبی به انجام رسیده است.
انتهای پیام
نظرات