• شنبه / ۶ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 95060103670
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

والیان فردا از خانه‌هنرمندان اصفهان به خانه ابدی بدرقه می‌شود

والیان فردا از خانه‌هنرمندان اصفهان به خانه ابدی بدرقه می‌شود

ایسنا/اصفهان علی والیان پیشکسوت هنر مینیاتور اصفهان و مبدع نقاشی روی کاشی بعد از ظهر روز گذشته (جمعه) در سن 73 سالگی دارفانی را وداع گفت.

یک هنرمند و پیشکسوت هنرهای سنتی و صنایع دستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: من، استاد والیان را از 50 سال پیش می‌شناختم و با او آشنا بودم. من آن زمان دانشجو بودم و استاد والیان در کارهای هنری و صنایع دستی در رشته سرامیک سازی و طراحی و مینیاتور فعال بودند.

مرتضی بخردی افزود: مرحوم والیان مدتی به هنرستان هنرهای زیبا می‌رفت اما پس از مدتی آنجا را رها کرد و کار آزاد انجام می‌داد. او فوق العاده هنرمند بود و در زمینه‌های مختلف هنری و صنایع دستی فعالیت می‌کرد. استاد والیان دست توانایی در طراحی و نقاشی مینا و سرامیک و طرح فرش داشت.

وی اضافه کرد: مرحوم والیان در طی این سال‌ها، به دلیل نبوغ و استعدادی که داشت، استاد جامع الشرایط در تمام زمینه‌های صنایع دستی شده بود و این موضوع مورد تأیید تمام اهل فن بود.

بخردی ادامه داد: او مبدع نقاشی روی کاشی بود و تخصص خاصی در ساخت کاشی‌های سبک قاجار داشت و تبحر و مهارت او در این زمینه بی نظیر بود و بسیاری از کارهای استاد والیان در بناهایی که در چند سال اخیر ساخته شده، موجود است؛ نقاشی گل و مرغ قاجاری روی سردر ورودی مسجد میرزا محمدجعفر در بازار عبدالرزاق و کارهای گل و مرغ روی کاشی در بازارچه جدید در خیابان سپاه روبروی بانک تجارت از جمله کارهای استاد است.

وی به دلیل فوت استاد والیان اشاره و خاطرنشان کرد: دو سه ماه قبل تشخیص داده شد که استاد والیان دچار تومور مغزی است اما این تشخیص دیر هنگام بود و در نهایت موجب فوت او شد.

این هنرمند و پیشکسوت هنرهای سنتی و صنایع دستی با بیان اینکه استاد والیان در سن 73 سالگی درگذشت، ادامه داد: مراسم تشییع جنازه او در ساعت 9 صبح فردا (یکشنبه) از مقابل خانه هنرمندان اصفهان آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا؛ استاد علی والیان در سال 1322 در اصفهان متولد شد. او مینیاتور را نزد استاد رستم شیرازی فراگرفت و همچنین هنر مینا کاری را نزد مرحوم استاد صنیع زاده آموخت و به جهت آشنایی با مینیاتور و میناسازی توانست کاشی مینا را احیا کند. میناسازی ضریح حضرت ابوالفضل (ع)، میناسازی ضریح حضرت رقیه (س) و حضرت معصومه (س) و میناسازی درب‌های مرقد مطهر امام رضا (ع) و امام علی (ع) از جمله آثار استاد والیان بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha