به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر ایسنا، رنگها و حروف زنده و متنوع حرفهای زیادی برای گفتن دارند مانند خالقشان محمد موحدیان عطار طراح، گرافیست و خوشنویس. او فارغ التحصیل مهندسی مکانیک از دانشگاه علم و صنعت در سال 1352 است و معتقد است فعالیت هنری یا تولد هنریاش، 22 بهمن 1357 اتفاق افتاد و سی و هفت سال است که در عرصهی هنر فعالیت میکند. نمایشگاههای بسیارداخلی و خارجی برگزار کرده و در سال 88 به عنوان چهره ماندگار استان اصفهان در رشته هنر معرفی شد. نمایشگاه کتیبههای ماندگاردر نگارخانه کوثر از آثار این هنرمند برپا شده است.
موحدیان عطار در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: هنر به معنای خلق آثار جدید است، هنر باید به روز باشد و از نظر زیبا شناسی با مردم ارتباط برقرار کند. چنان که در عین رعایت اصول و سنتها، حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد. هنرمند باید خلاقیت داشته باشد، کاری ارایه دهد که تا امروز وجود نداشته است. به این معنا که با همان تکنیک اما تغییر در عناصری چون رنگ، کاربرد یا چینش، یا به عکس، اثر جدیدی خلق کند. همانطور که میبنیم در کتیبهها میتوان با تغییر فرم، اندازه و تکثر رنگها دهها کتیبهی جدید داشته باشیم. به علاوه رسالت هنرمند، رشد و تعالی فکر و اندیشه افراد، به جهت تأمین نیازهای روحی و روانی جامعه است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات و محدودیتهای زیادی بر سر راه انجام این رسالت وجود دارد، گفت: هنرمند برای خلق اثری جدید و تاثیرگذار علاوه بر خلاقیت و ذوق، باید آرامش داشته باشد. مسائل اقتصادی، دغدغههای معیشتی و عدم معرفی شایسته، امروزه از مشکلات هنرمندان است. ما امروز شاهد آن هستیم که هنرمندان در بسیاری از موارد، به خاطر مسائل اقتصادی از جهت انتظارات خانوادهشان نیز در مضیقه و تحت فشار هستند. ناگفته نماند که در این بین هنرمندان بسیاری نیز با وجود این شرایط آثار با ارزشی را خلق میکنند.
این هنرمند ادامه داد: در حقیقت عواملی چون توان اقتصادی پایین مردم در امر خرید و نیز ناآگاهی متولیان امر از حقیقت نیاز به وجود هنرمندان و تأثیر آنان بر جامعه، از دلایل اصلی بروز چنین مشکلاتی است. وقتی دغدغهای از بابت تاثیرات دور ماندن مردم از هنر و ارتباط مردم با هنرمند وجود نداشته باشد، نیاز به تربیت، حمایت و معرفی هنر و هنرمند، به عنوان امری مهم و مؤثر در جامعه نیز وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه یکی از راههای حل مشکل است. نمایشگاه، سکوی پرش هنرمند است. چرا که از این طریق، بازتاب و تأثیر هنر خود در مردم را دیده، از نظر صاحبنظران و اهالی هنر نسبت به هنر خود آگاه شده، تأثیر میپذیرد و برای خلق آثاری با کیفیت بهتر انگیزه میگیرد.
موحدیان عطار ادامه داد: از طرفی دیگر با پیشرفت صنعت چاپ امروز میتوان تصویر آثار را با کیفیت بالا در قالب کتاب و کاربردهای دیگر چون کارت پستال و ... در اختیار مردم و اهالی هنر قرار داد. با این کار، هنر را با هزینه کمتری در اختیار مردم قرار میدهیم، به علاوه آن که از این مجموعهها میتوان به عنوان منابعی برای هنر آموزان و البته معرفی این هنر به نسلهای آینده و کشورهای خارجی نیز بهره برد.
به گزارش ایسنا تاکنون از آثار این هنرمند در ساخت نمای شبستان مسجد امیرالمؤمنین در خیابان جی و ورودی گلستان شهدا نیز استفاده شده است.
نمایشگاه کتیبه های ماندگار، تا یازدهم شهریورماه در نگارخانهی کوثر واقع در میدان نقش جهان، پذیرای علاقهمندان به هنر است.
انتهای پیام
نظرات