محمدحسین بازگیر در گفتوگو با ایسنا گفت: مدتها قبل در کارگروه پسماند شهرستان تهران مصوب شد که سازمان صنعت، معدن، تجارت به زیرمجموعهها و واحدهای صنعتی خود اعلام کند که اطلاعات زبالههای الکترونیکی خود را در اختیار این سازمان قرار دهند و همچنین در خصوص زبالههای برقی و الکترونیکی این امر در حال پیگیری است.
بازگیر ادامه داد: زبالههای الکترونیکی، جزو زبالههای صنعتی هستند و سازمان صنعت، معدن وتجارت باید بر این امر نظارت داشته باشد.
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران گفت: زبالههای الکترونیکی شامل تجهیزات و وسایل حرارتی، نوری، وسایل الکتریکی که در حمل و نقل به کار میروند، لامپهای برق و همچنین لامپهای کم مصرف و LED و وسایلی مانند تلفن همراه و تلویزیون و ... میشوند.
وی با بیان اینکه در ساختار این گونه وسایل الکترونیکی فلزات سنگینی مانند آهن و قلع، نیکل و حتی طلا به کار رفته میشود، تصریح کرد: پسماند و زباله این وسایل میتواند برای خاک، آب و همچنین سلامتی انسان مشکلاتی را به وجود آورد.
بازگیر گفت: متاسفانه در حال حاضر در شهر تهران محل خاصی برای بازیافت این گونه وسایل الکترونیکی نداریم؛ ولی برای بازیافت فلزات ارزشمندی مانند طلا و نقره واحدی را در خارج از شهر تهران راه اندازی کردهایم.
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه برخی کارخانههای تولید کننده وسایل برقی و الکترونیک، از این گونه زبالههای الکترونیکی دارند، گفت: ما بر این بخشها نظارت کامل داریم و پسماند الکترونیکی این مراکز نگهداری میشود و سپس به مراکز مجاز جهت بازیافت و امحا فرستاده میشود.
بازگیر تاکید کرد: در خصوص زبالههای الکترونیکی یکی از بحثهای مهم بحث جداسازی اینگونه زبالهها از دیگر زبالهها است. شهروندان باید در این موضوع دقت داشته باشند که این گونه زبالهها را از یکدیگر جدا کرده و شهرداری و سازمان مدیریت پسماند نیز در خصوص جداسازی این زبالهها از یکدیگر نیز اقداماتی انجام دادهاند.
انتهای پیام
نظرات