• پنجشنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 95060102584
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

استاندار:

روستاهای سیستان وبلوچستان باید به کارگاه «اقتصاد مقاومتی» تبدیل شود

روستاهای سیستان وبلوچستان باید به کارگاه «اقتصاد مقاومتی» تبدیل شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان با بیان این‌که 51 درصد جمعیت استان را روستائیان تشکیل می‌دهند، گفت: همه روستاهای استان با توجه به قابلیت‌های فراوان آن‌ها در بخش‌های مختلف باید به کارگاه «اقتصاد مقاومتی» تبدیل شود.

به گزارش ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، «علی اوسط هاشمی» در دیدار با جهادگران اظهار کرد: کشاورزان و دامپروران به‌عنوان محورهای امنیت غذایی جامعه باید حضوری فعال‌تر در عرصه اقتصاد مقاومتی داشته باشند، چون ظرفیت‌های زیادی در این بخش وجود دارد.

وی افزود: کشاورزان باید با تغییر در رفتار، الگو و نگاه فعال‌تر در این عرصه گام بردارند.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان این‌که 43 محدوده آبی قابل برداشت استان به 9 محدوده کاهش یافته است، افزود: سیستان و بلوچستان به‌علت  شرایط اقلیمی مشکلات فراوانی نظیر خشکسالی 18 ساله و تبخیر فراوان آب و ... را متحمل شده است که می‌توان با تغییر در نگاه از ظرفیت‌های موجود آن بیشترین بهره را برد.

هاشمی خاطرنشان کرد: با رونمایی 20 سند توسعه بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان در هفته دولت امسال می‌توان شاهد ایجاد تحولات عظیم در این بخش بود که نوید آینده روشن را می‌دهد.

وی با بیان این‌که کشاورزان پرچمدار اقدام و عمل هستند، ادامه داد: امروز انتظار می‌رود کشاورزان با همتی مضاعف، نوآوری و خلاقیت شایسته در راستای تحقق «اقتصاد مقاومتی» مورد تأکید رهبر معظم انقلاب حرکت کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیت‌های بخش منابع طبیعی و محیط‌زیست سیستان و بلوچستان گفت: مسئولان دست‌اندرکار این بخش باید زمینه بهره‌وری بهینه از این بخش‌ها از جمله گیاهان دارویی و ... را در راستای اقتصاد مقاومتی فراهم کنند و بخش خصوصی نیز وارد چرخه فعالیت شود.

هاشمی در نظر گرفتن 32 هزار میلیارد ریال(3 هزار و 200 میلیارد تومان) برای آبیاری تحت فشار، 500 میلیون دلار برای طرح انتقال آب به‌وسیله لوله به 46 هزار هکتار از مزارع دشت سیستان و اختصاص 70 میلیارد ریال به احیای قنوات در سالجاری را از جمله اقدامات و برنامه‌های دولت برای پیشرفت بخش کشاورزی استان ذکر کرد.

وی با بیان این‌که نگاه به منابع آبی ناامیدانه نیست، گفت: با وجود دریای عظیم در استان هم‌اینک مد نظر است با 250 میلیارد ریال نخستین چاه در آب‌های ژرف حفر شود تا بیشترین بهره‌برداری را از این منابع غنی آبی انجام شود.

استاندار سیستان و بلوچستان حمایت از بخش‌های صنعت را از دیگر اقدامات دولت برشمرد و افزود: در این بخش 4000 میلیارد ریال برای حمایت از واحدهای صنعتی نیمه تعطیل و واحدهایی که 40 تا 50 درصد پیشرفت دارند پیش‌بینی شده و این اعتبار تا 10 هزار میلیارد ریال نیز افزایش خواهد یافت.

هاشمی با بیان این‌که از سال 81 تا پیش از دولت یازدهم برای مصوبات دولت در سیستان و بلوچستان ردیف اعتباری در نظر گرفته نشده بود، افزود: در دولت یازدهم برای مصوبات دولت‌های قبل و مصوبات جدید ردیف اعتباری در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این‌که توسعه روستاها در سیستان و بلوچستان به‌عنوان هدف والا در دستور کار قرار دارد، گفت: هر جا که تمرکز صورت گیرد و شاهد مشارکت مردم باشیم تحول نیز انجام خواهد گرفت.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به برنامه‌های مهم دولت برای توسعه سیستان و بلوچستان گفت: توسعه بندر چابهار و رونق بخشیدن به فعالیت‌های اقتصادی در منطقه، اجرای پروژه‌های بزرگ و شاخصی مانند راه‌آهن، گازرسانی، آبیاری نوین در شمال و جنوب استان در کنار حمایت از طرح‌های کشاورزی و صنعتی و تجاری و مبادلات مرزی در دستور کار دولت است که می‌توان از آن‌ها به‌عنوان عوامل رشد و آبادانی منطقه یاد کرد.

هاشمی با اشاره به دستاوردهای برجام گفت: برجام تسهیل‌کننده روابط تجاری ایران با مجامع بین‌المللی شده است که اگر دستاوردهای آن نبود امروز در بسیاری از بخش‌ها مشکلات فراوان وجود داشت.

وی افزود: دولت تدبیر و امید با وجودی که در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و تورم، کشور را در دست گرفت و توانست با تلاش‌های شبانه‌روزی تورم را مهار کند اما مورد جفا و بی‌مهری قرار می‌گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در کنار بیان کمبودهایی که در کشور وجود دارد نباید کارهای ارزشمندی که دولت تدبیر و امید در سخت‌ترین شرایط انجام داده نادیده گرفته شود و بیان نشود.

هاشمی ادامه داد: برجام توانست در بازارهای جهانی قدرت خرید را برای کشور به همراه آورد که در دوره‌های قبل حق انتخاب نداشتیم و با ما معامله نمی‌کردند.

وی یادآور شد: برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از این دستاورد باید انسجام ملی را مد نظر قراردهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در برجام یک بازنگری در نگاه‌ها انجام دهیم و ارزش‌ها و منافع ملی را ارج نهیم.

هاشمی با تأکید بر ادامه راه شهدا انقلاب اسلامی گفت: آنانی که به شهدا عشق می‌ورزند شرط این عشق ورزیدن معرفت، اخلاق و احترام به قانون است.

وی بابیان این‌که قدرت، عزت و پیشرفت را مردم تولید می‌کنند، گفت: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی می‌توان با مشارکت و مدنظر قرار دادن اخلاق و قانون زمینه بیش از پیش شکوفایی کشور را فراهم کرد.

«رضا نجفی»، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: 210 طرح کشاورزی با بیش از 719 میلیارد ریال اعتبار هم‌زمان با هفته دولت در استان در حال بهره‌برداری است.

وی افزود: با راه‌اندازی این طرح‌ها ضمن بهره‌مندی 4085 خانوار از مزایای آن‌ها زمینه اشتغال 741 نفر به‌صورت دائم و 23 هزار و 586 نفر به صورت موقت در استان فراهم می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در راستای تحقق برنامه‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب این سازمان نسبت به تدوین 20 سند توسعه‌ای در بخش کشاورزی اقدام کرده است.

نجفی افزود: سند توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از 24 هزار هکتار وضع موجود در افق پنج ساله به 119 هزار هکتار، سند آبیاری با لوله به اراضی دشت سیستان از 7000 به 46 هزار هکتار، سند احیا و مرمت و بازسازی قنوات از 1200 کیلومتر موجود به 2400 کیلومتر می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه‌بر طرح انتقال آب به 46 هزار هکتار از زمین‌های دشت سیستان اجرای سامانه آبیاری تحت فشار در سطح 100 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی جنوب و مرکز استان یکی دیگر از مصوبات سفر هیئت دولت به استان بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: در این راستا از سال 93 تاکنون 8000 هکتار سامانه آبیاری تحت فشار در سطح استان اجرا شده و در حال اجراست هم‌چنین 25 هزار از زمین‌های کشاورزی استان مطالعه و آماده قرارداد اجرایی برای این طرح است که 10 هزار هکتار آن در مرحله امضای قرارداد با پیمانکاران است.

نجفی رونق بخش های مختلف کشاورزی و دامپروری استان نظیر افزایش ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی، گوشت قرمز و سفید و شیلات و ... را از جمله دستاوردهای دولت در استان ذکر کرد.

براساس این گزارش، سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره‌گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضاً منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و ... دارد.

تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین‌های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha