به گزارش ایسنا، رالی گردشگری بانوان از صبح روز پنجشنبه - چهارم شهریورماه - از کاخموزه سعدآباد آغاز میشود و شرکتکنندگان سپس مسیر را به سمت زنجان ادامه میدهند. مسیر این رالی از البرز، طالقان و قزوین عبور خواهد کرد.
این رالی برای نخستینبار است که با حضور اختصاصی بانوان کشور برگزار میشود و اهداف آن، توسعه توریسم ورزشی بانوان، احیا و نهادینه کردن فرهنگ ورزش و ارتقاء سطح ورزش بانوان، ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس بیشتر در زنان جامعه است.
شب گذشته (سهشنبه) پیش از آغاز رسمی این رالی، مراسم افتتاحیهای با حضور اهالی هنر، سیاست و ورزش در سعدآباد برگزار شد که رقیه حاتمیپور - عضو انجمن دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران و یکی از فعالان گردشگری کشور که طراح این رالی است - در این مراسم گفت: ما به عنوان افراد فعال در حوزه زنان باید برای حضور هرچه بیشتر خانمها در صحنهی اجتماع قدمهایی را برداریم و این طرح بخش کوچکی برای رسیدن به این هدف بوده و است.
وی ادامه داد: در این جشنواره حدود ۵۰ غرفه با موضوعات مختلف فرهنگی، هنری، صنعت و تجارت، کارآفرینی و آشپزی برپاست تا هر یک از آنها بتوانند گوشهای از توانمندیهای زنان کارآفرین کشورمان را به تصویر بکشند.
حاتمیپور همچنین دربارهی اولین رالی گردشگری که در دل این جشنواره تعبیه شده است، توضیح داد: تیم رالی با حدود ۲۰ رانندهی خانم با هدف معرفی جاذبههای کمتر شناخته شده کشور صبح پنجشنبه از کاخ موزه سعدآباد به سمت زنجان حرکت خواهند کرد و پس از عبور از استان البرز، طالقان، قزوین و یک شب اقامت در زنجان، به تهران بازخواهند گشت.
بیوک موسوی - مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد - نیز با ابزار خرسندی از استقبال همه جانبه از این جشنواره، اظهار کرد: با توجه به سیاست مجموعه سعدآباد مبنی بر حمایت از برنامههای فرهنگی و هنری، اینبار با برگزاری جشنوارهی ویژه بانوان، شاهد حضور هرچه بیشتر زنان و دختران بودهایم.
ابراهیم رضاییبابادی - رییس کانون جهانگردی و اتومبیلرانی - نیز گفت: به عنوان یک کانون مردمنهاد، وظیفه داشتیم از این طرح و طرحهای اینچنینی حمایت کنیم و امیدواریم بتوانیم این کار را در همه استانها تکرار کنیم.
در ادامه سهیلا جلودارزاده - نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رییس اتحادیه زنان کارگر - این طرح را بسیار امیدبخش دانست و بیان کرد: در چند سال گذشته به شخصه شاهد حذف شدن زنان در همه عرصهها و فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی بودم. درست است که نهاد خانواده ارزش آفرین است، ولی اگر زن در خانواده در مجموعهی جریانات اجتماعی قرار نگیرد نمیتواند به مراتب نسل آگاهی را به جامعه وارد کند.
او در ادامه گفت: امروز بعد از گذشت سه سال از فعالیت دولت تدبیر و امید زنان به این عرصه بازگشتهاند و این بازگشت را میتوان در آمارهای مخصوص به زنان دید. به این ترتیب که نمایندگان مجلس زن از ۸ نفر به ۱۷ نفر رسیدهاند و این تعداد در اتاق بازرگانی به ۱۵ نفر رسیده است.
شهیندخت مولاوردی - معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور - هم با ابراز خرسندی از حضورش در چنین جشنوارهای که همزمان با نخستین روز از هفته دولت شده است، گفت: گردشگری ایران به لحاظ ورزش، سلامت، طبیعت و سایر جاذبههای ناشناخته، ظرفیت بالایی دارد، ولی آنچنان که باید نتوانستیم از آن استفاده کنیم. در این زمینه میتوانیم بگوییم بعد از اجرای برنامه ششم توسعه شاهد بهرهوری بهتری خواهیم بود.
وی افزود: ما همچنان نیازمند سرمایهگذاری حدود ۲۰۰ میلیون دلاری هستیم که برنامههایی از این دست علاوهبر اینکه میتواند کشور را در مسیر توسعه یاری دهد، سبب جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی خواهد شد.
مولاوردی با یادآوری شعار امسال، اظهار کرد: با بازدید از غرفههای این جشنواره که در سعدآباد برگزار شده، مؤلفههایی چون درونزا، برونگرا و دانش بنیان بودن در فعالیتهای بانوان مشهود بود که بسیار امیدبخش است.
او با اشاره به مشکل اساسی غرفهداران کشور که با وجود صرف زمان و انرژی زیاد، اما عایدی اندکی بدست میآورند، گفت: در حال بستن تفاهمنامهای با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هستیم تا بزودی این مشکل هم حل شود.
این مراسم با اجرای موسیقی آذری و فولکلور ایران توسط زنان نوازنده و هچنین سخنرانی کوتاه لیلا اوتادی، بازیگر سینما و تلویزیون به عنوان سفیر فرهنگی رالی به پایان رسید.
جشنوراه رالی گردشگری بانوان که همزمان با آن توانمندی خانمها در قالب غرفههایی به نمایش گذاشته شده تا هفتم شهریورماه در محوطه سعدآباد برپا خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات