به گزارش ایسنا، «محمدحسین باقری» در نشست آموزشی - ترویجی که با حضور مدیران و کارشناسان جهاد کشاورزی و مدیران شرکتهای تعاونی ابرکوه برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: مقایسه وضعیت کنونی دشت ابرکوه با کسری مجموع کل کشور یعنی 120 میلیارد مترمکعب و مقایسه با 608 دشت دیگر کشور، عمق فاجعه و ادامه نابودی منابع آب زیرزمینی در این دشت را بیشتر نمایان میکند.
وی با اشاره به طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی، اظهار کرد: این طرح از سال 1393 بهعنوان مسألهای برای نجات منابع آب کشور از طرف وزارت نیرو در دستور کار بخش آب کشور قرار گرفته و در اینباره تعداد هشت دستورالعمل کلیدی برای راهبرد بهتر این طرح ابلاغ شده است.
باقری افزود: نکته حائز اهمیت در این خصوص، تأکید مدیران وزارت نیرو به بحث فرهنگ، اطلاعرسانی و مشارکت عمومی است بهنحوی که دو دستورالعمل اول این طرح در همین رابطه ابلاغ شده و از دستورالعمل سوم به بعد مباحث فنی و تخصصی همچون تعیین تکلیف پروانههای بهرهبرداری، تقویت گروههای گشت و بازرسی، کنتورهای هوشمند، انسداد چاههای غیر مجاز و جلوگیری از اضافه برداشت منابع آب مورد اهمیت واقع شده است.
رئیس اداره منابع آب ابرکوه یادآورشد: درک بحران حاکم بر منابع آب کشور، میتواند کمک سازندهای در نحوه پیشبرد طرح احیاء و تعادل بخشی داشته باشد و در همینباره لازم است بیش از پیش، اطلاعرسانی و فرهنگسازی شود.
براساس این گزارش، پخش کلیپهای ترویجی عواقب ادامه بحران آب و راهکارهای کلیدی در بخش کشاورزی و یادآوری بر افزایش آموزش به کشاورزان برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، از دیگر برنامههای این جلسه بود.
انتهای پیام
نظرات