بهنام اوجاقلو در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه کشت زعفران در مناطق مختلف استان در دستور کار سازمان قرار دارد، اظهار کرد: در حال حاضر، بیش از 46 هکتار از اراضی استان زنجان تحت کشت زعفران قرار دارد. ولی پارسال 23 هکتار از آن به مرحله باردهی رسید و 50 کیلوگرم محصول داد؛ در واقع، استان زنجان 344 قطعه زعفرانکاری شده دارد و امیدواریم سطوح بارده در طول سالهای آتی افزایش چشمگیری داشته باشد.
این مسئول با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزشی کشت زعفران برای 52 بهرهبردار و سه کارشناس، ادامه داد: زعفران موردنیاز استان زنجان از استانهای شمالی و خراسانهای رضوی و جنوبی تامین میشود. البته تامین پیاز زعفران نیز کار سختی است و حساسیتهای خاص خود را دارد؛ چرا که پیاز باید از مزارع عاری از آفات و بیماریها تهیه شود. از اینرو، شرکت پشتیبان در استان مزارع سالم را ردیابی میکند و با خرید پیاز موردنظر، اقدام به توزیع آن در سطح استان میکند.
وی پیاز موردنیاز برای کشت هر هکتار زعفران را چهار تا پنج تن عنوان کرد و افزود: هزینه تامین پیاز زعفران به ازای هر هکتار، 250 میلیون ریال است که با احتساب سایر هزینهها به 300 میلیون ریال افزایش مییابد. البته مقرر شده است که تا شهریور، جهت اعطای تسهیلات ارزان قیمت به زعفرانکاران، تفاهمنامهای با بانک کارآفرینی امید منعقد شود.
اوجاقلو با تاکید بر اینکه عمر مفید زعفران هشت تا 9 سال است، تصریح کرد: زعفران گیاهی چندساله است و تا 15 سال بعد از کشت، قابلیت بهرهبرداری دارد. این در حالی است که سال سوم بعد از کشت، زمان اوج محصولدهی زعفران به شمار میآید. مزارع زعفران استان زنجان نیز در سالهای اولیه تولید هستند و به طور متوسط، 2 کیلوگرم در هکتار محصول میدهند. البته این میزان در سالهای آتی به 3 کیلوگرم افزایش مییابد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، با بیان اینکه زمان برداشت زعفران 15 مهر تا 15 آبان است، خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود که امسال 25 هکتار از مزارع استان زنجان (100 قطعه) به کشت زعفران اختصاص یابد.
انتهای پیام
نظرات