محسن بیگلری، نماینده مردم شهرستانهای سقز و بانه در جلسه شورای اداری شهرستان سقز اظهار کرد: سقز با داشتن بیش از ۲۷۰ هزار نفر جمعیت دارای ظرفیتهای متعدد اقتصادی، منطقهای، تاریخی و فرهنگی است و بانه از شهرهای تجاری مهم استان با داشتن نزدیک به ۱۰۰ مجتمع تجاری، ظرفیتهای خوبی برای توسعه دارد.
وی در ادامه به وضعیت نامناسب راههای روستایی سقز اشاره و گفت: استان کردستان از لحاظ جادهای در رتبه آخر کشور دارد و شهر سقز هم در سطح استان کردستان دارای رتبه آخر بوده و تاکنون ۳۵ درصد از جادههای روستایی شهرستان سقز آسفالت شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به مطالبات عقب افتاده مردم سقز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر شمار زیادی پروژه نیمه تمام در این شهرستان وجود دارند که از آن جمله میتوان به سد چراغ ویس، جاده سقز ـ مریوان، مشکلات تازه آباد و قوخ اشاره کرد.
وی با اشاره به مشکل آب شرب در حاشیههای شهر سقز، تسریع در ساخت سد چراغ ویس را برای حل مشکل آب شرب و آبیاری کشاورزی مهم دانست و گفت: الحاق ۲۹۵ هکتار زمین به محدوده شهر جای تقدیر دارد و لازم است در کارهای اداری، تسهیل امور و بسترسازی برای ساخت و ساز در این محدودهها، تسریع صورت گیرد.
بیگلری با بیان اینکه در استان کردستان ۵ بازارچه و معبر مرزی وجود دارد، گفت: شهرستان سقز تنها شهری است که بازارچه مرزی ندارد، در حالی که بازارچه سیف اولین بازارچه استان بوده که هم اکنون تعطیل شده و بازگشایی آن نیازمند هماهنگی و مساعدت مسئولان است.
وی خواستار بهره برداری از ظرفیتهای در اختیار در راستای توسعه همه جانبه شهرستان سقز شد و افزود: انتظار میرود که در سایه تعامل و همکاری تمامی مدیران استانی و شهرستانی نیازها و مطالبات مردم این شهرستان تامین شده و در کنار آن شرایط برای توسعه در شهرستان سقز در تمامی بخشها فراهم شود.
استاندار کردستان در سومین جلسه شورای اداری شهرستان سقز از بهره برداری از چند پروژه تا پایان سال جاری خبر داد.
عبدالمحمد زاهدی به اهتمام دولت برای اتمام بزرگراه کرمانشاه- میاندواب، اشاره و گفت: این طرح به عنوان کریدور شمال- جنوب، آسیای میانه، ترکیه و شمال عراق و شمال غرب کشور را به جنوب کشور و خلیج فارس متصل میکند.
وی به کمبود اعتبارات دولتی و لزوم توجه به سرمایه گذاری بخش خصوصی و خارجی، اشاره و آسفالت بزرگراه سقز- صاحب در سال جاری، حل مشکلات مسکن مهر تا پایان سال، افتتاح کنارگذر سقز- بوکان تا پایان شهریورماه 95، اختصاص 10 میلیارد تومان اعتبار جهت ایجاد شبکه فاضلاب محلات قوخ و تازآباد، اختصاص اعتبار به شهرداری سقز و اختصاص 500 میلیون تومان به شهرداری صاحب را از جمله اقدامات صورت گرفته اعلام کرد.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه تاکنون بالغ بر 180 میلیارد تومان جهت عملیات عمرانی و ساخت سد چراغ ویس صرف شده است، گفت: 50 میلیارد تومان بودجه و اعتبارات برای تکمیل و بهره برداری از این سد لازم است. امید است تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
وی افزود: با آبگیری از این سد، آب شرب شهری 330 هزار نفر تا 25 سال آینده تامین و همچنین 5000 هکتار از زمینهای کشاورزی تحت آبیاری این سد قرار خواهند گرفت.
زاهدی در ادامه با بیان اینکه باید شرایط اساسی برای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی را فراهم کرد، گفت: از 5 سرمایه گذار خارجی در استان کردستان 3 سرمایه گذار خارجی در شهرستان سقز مشغول اجرای طرح و پروژهها هستند که باید این روند ادامه و تقویت شود.
انتهای پیام
نظرات