به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مایکل روث، وزیر امور اروپا آلمان گفت: از ابتدا مشخص بود که توافق مهاجرت امضا شده میان اتحادیه اروپا و ترکیه منوط به اجرای ۷۳ شرط ذکر شده، پیش از اعطای لغو روادید به ترکیهایها بود.
وی افزود: ترکیه راه طولانی و دشواری پیش رو دارد. این شرطها باید تحقق یابند و در حال حاضر اوضاع خوب به نظر نمیرسد. مادامی که ۷۳ شرط تحقق نیابد، لغو روادید صورت نمیگیرد.
در همین حال روث گفت: بسیار مهم است که کانالهای مذاکره با ترکیه باز بمانند چراکه آنکارا یکی از شرکای مهم در بحران آوارگان است و سه میلیون تبعه ترکیه در آلمان زندگی میکنند.
روز دوشنبه مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه هشدار داد اگر اتحادیه اروپا اکتبر سال جاری میلادی در لغو روادید برای شهروندان ترکیه ناکام بماند، آنکارا نیز به وعدههای خود برای جلوگیری از سیل مهاجران غیرقانونی به اروپا عمل نخواهد کرد.
تنشها میان آنکارا و غرب به دنبال کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه در ترکیه وخیمتر شده است. ترکیه مدعی است متحدان غربیاش به این کودتای ناکام که در آن ۲۴۰ تن کشته شدند، واکنش مناسب و در حمایت از آنکارا نشان ندادهاند.
روث گفت: آلمان همچنان نسبت به اقدام رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه برای بازداشت بیش از ۳۵ هزار تن به عنوان بخشی از سرکوب کودتاچیان مظنون نگران است.
کمی پس از اظهارات روث، شبکه ARD آلمان بخشی از گزارش رسمی دولت اردوغان از گروههای تروریست و افراطگرا را نشان داد.
در این گزارش دولتی آمده است: ابراز همبستگی و اقدامات حمایتی حزب حاکم عدالت و توسعه و اردوغان از اخوانالمسلمین مصر، حماس و مخالفان مسلح سوری بر وابستگی ایدئولوژیکی آنها به اخوانالمسلمین برمیگردد.
مصر اخوانالمسلمین را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کرده است. اتحادیه اروپا و آمریکا نیز حماس را یک گروه تروریستی میدانند.
انتهای پیام
نظرات