به گزارش ایسنا، سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت پیش از امضای این تفاهمنامه با اشاره به اقدام این سازمان برای افزایش ظرفیت اعزام به عتبات عالیات عراق درباره توسعه زیرساخت با مشارکت سرمایهگذاران داخلی در آن کشور توضیحاتی داد و گفت: سازمان حج و زیارت با مشارکت بانکها در حال حاضر 9 پروژه در عراق و دو پروژه در داخل ایران دارد که برخی از آنها ظرف دو، سه هفته آینده به بهرهبرداری میرسند.
به گفته او، هتلی با ظرفیت 770 تخت در فاصله 50 متری حرم امامعلی (ع) در شهر نجف یکی از این پروژههای مشارکتی است که به زودی راهاندازی خواهد شد و بزرگترین هتل شهرهای مذهبی عراق به شمار میآید.
رئیس سازمان حج و زیارت اضافه کرد: اوایل شهریورماه نیز در یکی از شهرهای مرزی استان خوزستان، زائرسرایی به بهرهبرداری خواهد رسید تا اعزام زائران اربعین را پوشش دهد.
«اوحدی» درباره پرداخت تسهیلات به ودیعهگذاران عمره که به دلیل کارشکنیها و بدتعهدی دولت عربستان از این فریضه الهی بازماندهاند، توضیح داد: در حال حاضر حدود سه و نیم میلیون متقاضی عمره در بانک ملت ودیعهگذاری کردهاند که تصمیم گرفته شد در قبال یک میلیون تومانی که به این بانک سپردهاند و طبیعتا سود متعارفی تا امروز برای آن لحاظ شده است، با حفظ اولویت تشرف به عمره به شرط آنکه آن ودیعه از حساب خارج نشود، وامی به مبلغ یک و نیم میلیون تومان برای سفر عتبات عالیات عراق تخصیص یابد.
در ادامه این مراسم، هادی اخلاقی، مدیرعامل بانک ملت نیز با بیان اینکه تمام مراحل دشوار دریافت تسهیلات بانکی برای این منظور حذف شده است، افزود: همیشه گلایهمندیهایی درباره دریافت تسهیلات، معرفی ضامن و تکمیل اسناد مطرح میشود، اما در این مورد همه فرایند غیرضروری از روند کار حذف شد.
وی اضافه کرد: زائران متقاضی دریافت این تسهیلات میتوانند هنگام ثبتنام برای سفر عتبات عالیات در سایت سازمان حج و زیارت گزینه مربوطه را انتخاب کنند که این پیام بلافاصله به بانک منتقل میشود. در ادامه زائر میتواند با مراجعه به شعبهای که انتخاب کرده و با ارائه کارت شناسایی و تکمیل فرم، آن وام را دریافت کند.
مدیرعامل بانک ملت اطمینان داد تسهیلات سفر عتبات عالیات «نیمروزه» پرداخت میشود.
به گفته او هر فرد تا سقف یک و نیم میلیون تومان میتواند از این تسهیلات بهرهمند شود. بازپرداخت آن 18 ماهه به مبلغ 95 هزار تومان است که نرخ سود آن 18 درصد و براساس مصوبه شورای پول و اعتبار تعیین شده است.
اخلاقی افزود: افراد تحت تکفل ودیعهگذار نیز میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند.
او در پاسخ به دشواریهایی که دریافت تسهیلات ارزانقیمت سفر عتبات دانشجویی دارد، توضیح داد: پرداخت هر تسهیلاتی موکول به دریافت ضمانتنامههای مالی است. از آنجا که در تسهیلات ارزانقیمت دانشجویی، سپرده نقدی وجود ندارد، طبیعتا دریافت تضمین امری بدیهی است؛ اما درباره سپردهگذاران عمره چون ودیعه نزد بانک موجود است، به هیچ وجه ضامن نیاز نیست.
وی همچنین گفت: این پول به دلیل آنکه برای سفر عتبات قرار است هزینه شود، در اختیار اشخاص قرار نمیگیرد و به حساب سازمان حج بابت ثبت نام و اعزام به عتبات عالیات واریز میشود.
در ادامه رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: با توجه به شمار ودیعهگذاران عمره در این بانک، به نظر میرسد این تسهیلات جامعهای در حدود چهار میلیون نفر را پوشش دهد.
وی در اظهارات دیگری با اشاره به سخنانش در گفتوگوی تلویزیونی شب گذشته درباره میانجیگری فرانسه برای حل پرونده حقوقی منا اظهار کرد: منظور از آن توضیحات این بود که قرار است از تمام ظرفیتهای داخلی و بینالمللی برای پیگیری پرونده منا استفاده شود. همچنین هیأتی از کارشناسان حقوقی ایران احتمالا به فرانسه اعزام میشوند تا ببینند از ظرفیتهای حقوقی این کشور میتوانند برای پیگیری پرونده شهدای منا استفاده کنند.
اوحدی گفت: موضوع میانجیگری فرانسه به هیچ وجه مطرح نبوده است.
به گزارش ایسنا، پس از این اظهارات مدیرعامل بانک ملت و رئیس سازمان حج و زیارت تفاهمنامه تخصیص تسهیلات سفر عتبات به ودیعهگذاران عمره را امضا کردند.
انتهای پیام
نظرات