• سه‌شنبه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95050111650
  • خبرنگار : 71078

رییس کمیسیون مشارکت اجتماعی و هویت وزارت جوانان:

برنامه جامع تقویت و توسعه سمن‌ها نهایی شد

برنامه جامع تقویت و توسعه سمن‌ها نهایی شد

رییس کمیسیون مشارکت اجتماعی و هویت وزارت جوانان گفت: برنامه جامع شناسایی، تقویت و توسعه سمن‌ها را نهایی کرده و به تقسیم کار ملی رسیده‌ایم.

به گزارش ایسنا، غلامرضا ظریفیان در سومین گردهمایی امور جوانان ادارات کل ورزش و جوانان که در دیزین در حال برگزاری است، افزود: برنامه "رهبران جوان" را نیز در کمیسیون مشارکت اجتماعی و هویت تدوین کرده‌ایم و آماده ارائه به شورای عالی جوانان است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: هنوز جامعه ایران نتوانسته به موقعیت مطلوب خود برسد. در سال‌های اخیر گرایش افراطی به فردگرایی موجب افزایش طلاق و برخی دیگر از آسیب‌های اجتماعی شده است. میزان رشد طلاق در تهران به گونه‌ای است که از هر 3 ازدواج، یک ازدواج به طلاق می‌انجامد.

رییس کمیسیون مشارکت اجتماعی و هویت وزارت جوانان اضافه کرد: پنج ماه قبل وزارت کشور گزارشی در زمینه آسیب‌های اجتماعی در حضور مقام معظم رهبری ارائه داد که بسیار تلخ بود. براساس این گزارش 22 آسیب اساسی در کشور وجود دارد که جوانان بیشتر درگیر آن هستند که از جمله آنها می‌توان به رشد طلاق، حاشیه‌نشینی و مصرف الکل اشاره کرد.

ظریفیان در ادامه گفت: براساس گفته برخی از مسوولان نمی‌توان جلوی رشد آسیب‌های اجتماعی گرفت از سوی دیگر وضع دانشگاه نیز خوب نیست، چراکه جوان رهاست و به او توجه نمی‌کنیم و به جای دغدغه، در او دغدغه ایجاد می‌کنیم.

وی با اشاره به موانع مشارکت نهادمند اجتماعی جوانان اظهارکرد: سابقه فرهنگی – تمدنی ایران و سیطره دولت در امور، از جمله این موانع است. دولت گمان می‌کند اگر کارها را به مردم واگذار کند، حوزه اختیاراتش کاهش می‌یابد. این در حالی است که نسبت مستقیمی میان توسعه کشورها و مشارکت نهادمند وجود دارد. از سوی دیگر گمان می‌شود مشارکت نهادمند سبب به وجود آمدن موانع امنیتی برای جامعه می‌شود، اما نسبت مستقیمی میان مشروعیت حاکمیت و مشارکت عمومی وجود دارد.  ما نمونه این موارد را در انتخابات و پیروزی انقلاب اسلامی تجربه کرده‌ایم.

رییس کمیسیون مشارکت اجتماعی و هویت وزارت جوانان ساختار ضعیف را یکی دیگر از موارد مشارکت نهادمندجوانان ذکر و اظهار کرد: تعداد زیادی از جمعیت کشور را جوانان تشکیل می‌دهند؛ اما ساختاری مناسب برای آنان نداریم و با ضعف نیروهای متخصص در حوزه جوانان مواجه هستیم. از سوی دیگر تحولات جوانان در زمینه‌های روحی و روانی جدی بوده و لازم است آنها را رصد کنیم اما در حال حاضر شکافی میان تدبیر و تغییر شرایط وجود دارد.

ظریفیان در پایان گفت: قوانین ضعیف و دستورالعمل‌های نامتعارف از دیگر موانع مشارکت نهادمند اجتماعی است. لازم است از تجارب جهانی بهره ببریم. یکی دیگر از آسیب‌هایی که در کشور جدی شده، ازدواج سفید است که باید راهکارهای لازم را در این زمینه اندیشید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha