مینا راه چمنی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه در گذشته بیماران مبتلا به اوتیسم به عنوان بیماران اختلالات ذهنی شناخته میشدند و تمامی آنها در یک مرکز نگهداری میشدند، اظهار کرد: هم اکنون آگاهی نسبت به این بیماری افزایش یافته و تشخیص این نوع از بیماران در استان افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است یک بیمار اوتیسم مشکل اختلال ذهنی نداشته باشد و فقط در برقراری تعامل مشکل داشته باشد. ممکن است یک بیمار اوتیسمی اختلال ذهنی نیز داشته باشد و یا ممکن است یک بیمار اوتیسم مشکل تکلم نیز در کنار تمامی آن مشکلات داشته باشد. اوتیسم با عقب ماندگی ذهنی کاملا متفاوت است.
وی با تاکید بر اینکه اگر خانوادهها هر چه سریع تر نسبت به مداخله و درمان بیمار خود اقدام کند بهبود آن بیمار سریع تر انجام میگیرد، افزود: روند بهبود بیمار اوتیسمی که در 18 ماهگی برای درمان اقدام آن شده نسبت به بیماری که در 14 سالگی نسبت به این امر اقدام شده است، تا 70 برابر فرق میکند و امکان بهبود آن بسیار بیشتر خواهد بود.
مسئول مرکز تخصصی بیماری اوتیسم در خراسانشمالی ادامه داد: هزینههای درمان و مداخله در کلینیکهای تخصصی بسیار بالاست به همین علت برخی از افراد روند درمان را از نیمه رها میکنند و یا تعداد جلسات درمان را در هفته کاهش میدهند.
وی در ادامه بر استفاده خانوادهها از افراد مجرب و کارشناس در درمان این بیماری تاکید کرد و خواستار آن شد تا این بیماران را برای درمان نزد هر روانشناس و یا مشاورهای ارجاع ندهند.
انتهای پیام
نظرات