به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی صبح امروز در اولین تهرانگردی مردادماهی خود با حضور در باغ پرندگان تهران از نزدیک در جریان روند نگهداری و مدیریت این باغ قرار گرفته است. در این باغ ۳۲۰۰ پرنده شامل ۱۶۷ گونه نگهداری میشوند.
حمیدرضا نوروزی بهره بردار این باغ در پاسخ به برخی شائبهها مبنی بر ایرادات سازمان محیط زیست در خصوص عدم نصب میکروچیپ روی پرندگان این باغ گفت: سازمان محیط زیست روی نصب میکروچیپهایی بر پرندگان این باغ اصرار داشت چرا که میکروچیپ شامل اطلاعات پرندگان و به نوعی شناسنامه آنها محسوب میشود که سازمان محیط زیست نیز باید به عنوان نهاد فرادستی در جریان وضعیت پرندگان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه طی دو ماه گذشته با تغییر پیمانکار باغ پرندگان این مشکلات حل و همچنین از فعالان محیط زیستی به خصوص در حوزه پرندگان درخواست شده تا ضمن بازدید از این باغ در جریان روند نگهداری و رسیدگی این پرندگان قرار گیرند، در خصوص برخی انتقادات مبنی بر بوی نامناسب قسمت پرندگان آبزی با بیان اینکه هر دو هفته یکبار لایروبی از حوضچه پرندگان آبزی انجام میگیرد گفت: به هر حال دقت داشته باشید که بسیاری از پرندگان غذای خود را از میان جلبکهای کف دریاچه تامین میکنند.
وی با بیان اینکه به زودی فاز ۲ باغ پرندگان در شش هکتار زیر توری با ارتفاع ۱۵ متر ایجاد میشود گفت: در این محل پرندگان که همرسته هستند نگهداری خواهند شد.
نوروزی با اشاره به ایجاد سافاری پارک گفت: چهار هکتار زمین پشت باغ پرندگان وجود دارد که شهرداری میتواند این زمینها را در اختیار باغ پرندگان قرار دهد تا با ایجاد سافاری پارک، زمینه را برای تردد خودروها ایجاد کنیم.
خانه گرافیک ایران در معرض تعطیلی
در ادامه مسجدجامعی به خانه گرافیک ایران واقع در بخش میانی پارک پلیس رفت و از این خانه تاریخی که قدمت آن به دوره قاجار باز میگردد بازدید کرد.
وی گفت: در مرمت این خانه که معروف به خانه ارباب هرمز است سعی شده هویت بنا تست شود به گونهای که قنات و پایههای ستون حفظ شده و برخی دیوارها نیز به همان حالت ابتدایی خود مانده و فقط مرمت شده است.
وی با اشاره به ساختمانهای جدید التاسیسی که پیرامون خانه ارباب هرمز یا خانه گرافیک ایجاد شده گفت: در گذشته این ساختمان ها وجود نداشت و در هنگام ساخت این بناها سعی کردیم که ارتفاع ساختمان های پیرامونی، حریم خانه ارباب هرمز را بر هم نزند.
در ادامه بهرام کلهرنیا عضو هیئت مدیره انجمن طراحان گرافیک با بیان اینکه اسم این پارک پلیس نام دارد که هیچ سنخیتی با گرافیک نداشته و حتی جاذبه فرهنگی ندارد گفت: خواستار آن هستیم که یا نام پارک تغییر کرده و یا بخشی از این پارک نامش تغییر کند.
وی با بیان اینکه در اطراف این موزه کاستیهای زیادی وجود دارد به گونهای که حتی سرویس بهداشتی در محدوده این موزه وجود ندارد گفت: متاسفانه ظرفیتهای فنی و کارکردی مناسبی در این موزه وجود ندارد به طوریکه هیچ اِلِمانی در اطراف این خانه وجود ندارد که نشان دهد در این مکان خانه گرافیک ایران قرار دارد و حتی سیستم تهویه مناسبی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در گنجینه خانه گرافیک ایران ۸۴۰۰ اثر گرافیکی وجود دارد گفت: از زمان مرحوم ممیز نسبت به جمعآوری سندهای گرافیکی اقدام شده است. اما متاسفانه گنجینه نگهداری آن بسیار نامناسب است به گونهای که اسناد و آثار گرافیکی منحصر به فرد کشور در معرض گرما، سوسک، خاکروبه و ... قرار دارد.
وی با بیان اینکه قرار بود سازمان زیباسازی، خانه گرافیک ایران را پشتیبانی کند و متعهد شده که بخشهایی از کارهای زیباسازی این خانه را انجام دهد گفت: با این حال نه تنها بخش زیادی از کار را انجام نداده بلکه پنج ماه است به کارکنان دستمزد ندادهایم و متاسفانه در آستانه تعطیلی قرار دارد.
مسجدجامعی در ادامه بازدیدش با بیان اینکه خانه گرافیک ایران ظرفیت زیادی برای تبدیل شدن به پاتوق فرهنگی را دارد گفت: گنجینه این خانه گرافیک بسیار با ارزش است اما به دلیل قرار گرفتن در معرض رطوبت، دما، گرد و غبار، حشرات و همچنین نبود فضای کافی و حفاظت فیزیکی در معرض خطر قرار دارد.
وی با بیان اینکه یکی از قدیمیترین طرحهای گرافیکی عباس کیارستمی که مربوط به برگزاری سیرک بزرگ مسکو است در این خانه قرار دارد گفت: باید نسبت به حفظ این خانه اقدامات عاجلی صورت گیرد.
به گزارش ایسنا در ادامه با پیگیریهای مسجدجامعی و با توجه به حضور شهردار منطقه در جمع تهرانگردان مقرر شد در روز سه شنبه جلسهای با حضور مسئولان شهرداری و خانه گرافیک برگزار شود تا چارهای برای حفظ این خانه اندیشیده شود.
پارکینگ اتوبوسهای اسقاطی در پهنه فضای سبز
مسجد جامعی در ادامه از پارکینگ اتوبوسهای اسقاطی در محله کوهسار بازدید کرد و گفت: این پارکینگ در محدوده پهنه G قرار دارد و در نزدیکی ساختمانهای مسکونی اهالی واقع شده که میتواند زمینه بروز آسیبهای بیشتری را فراهم کند.
وی با بیان اینکه فضای اتوبوسهای اسقاطی میتواند به خارج تهران منتقل شود گفت: اتوبوسهای اسقاطی زبالههای فیزیکی بزرگی هستند که پیشنهاد میشوند محل دپوی آنها به خارج از تهران منتقل شود.
در ادامه احمد مسجدجامعی با ارائه گزارشی در خصوص بازدید امروز با بیان اینکه یکی از جاذبههای ویژه شهر تهران باغ پرندگان است که متاسفانه کمتر شناخته شده و پرندگان گونههای گرمسیری، آبی، زینتی و ... و گونههای پرندگان بومی و غیربومی در آن نگهداری میشوند گفت: البته این باغ نیازمند فضاهای تکمیلی است چراکه فضای سرسبز این باغ با اینکه نزدیک تهران است اما هیچ آثاری از ترافیک و سر و صدا در آن دیده نمیشود و فراز و فرودهای طبیعی به جذابیتهای این باغ اضافه کرده است و لازم است با ایجاد فضاهای تکمیلی، فضای مناسبتری برای پرندگان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به تکمیل و افتتاح فاز دوم باغ پرندگان گفت: این مجموعه تخصصی است و یک کلینیک ویژه پرندگان نیز دارد که میتواند بازاری برای پرندگان زینتی باشد و یا امکانات مورد نیاز را برای نگهداری پرندگان در اختیار همگان قرار دهد.
مسجدجامعی با اشاره به مشکلات و حواشی باغ پرندگان گفت: سازمان محیط زیست ایراداتی را به باغ پرندگان داشته است و ما برای بررسی و ارزیابی این موضوع امروز به باغ پرندگان آمدیم که خوشبختانه شاهد برطرف شدن مشکلات مطرح شده بودیم و همه پرندگان این باغ شناسنامه دار هستند و گزارش وضعیت سلامت پرندگان نیز به طور مرتب برای سازمان محیط زیست ارسال میشود به گونهای که حتی در کلینیک پرندگان یکی از این پرندگان به شدت آسیب دیده بود و دامپزشک مجموعه عنوان کرد که باید گزارش وضعیت سلامت این پرنده را برای محیط زیست ارسال و مجوزی برای از بین بردن این پرنده کسب کنیم.
وی با بیان اینکه باغ پرندگان میتواند ظرفیتهای صادراتی ایران در حوزه پرندگان را افزایش دهد به خانه گرافیک ایران اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در بازدید قبلی خود از خانه ارباب هرمز توانستیم نسبت به بازسازی و مرمت کردن این خانه اقدام کنیم و با پیگیریهای انجام شده خانه ارباب هرمز به عنوان خانه گرافیک ایران در نظر گرفته شد.
وی گفت: بر اساس طرح این منطقه ایجاد بناهای مرتفع در اطراف خانه ارباب هرمز پیش بینی شده بود اما خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده این اتفاق رخ نداد و حریم خانه ارباب هرمز که حالا خانه گرافیک ایران شده است رعایت شد.
مسجدجامعی با بیان اینکه خانه گرافیک ایران دارای مجموعهای از آثار ارزشمند است گفت: آثار هنرمندان ارزشمندی همچون عباس کیارستمی که این طرحها مربوط به دهه ۴۰ است در این گنجینه وجود دارد و همچنین آثار مرحوم ممیز نیز در این خانه گرافیک گردآوری شده است.
وی با بیان اینکه گرافیستهای خوبی در خانه گرافیک گردهم جمع شدهاند که شهرداری نیز میتواند از کمکهای آنها استفاده کند گفت: برای حل مشکلات خانه گرافیک در روز سه شنبه جلسهای با شهرداری برگزار خواهد شد و راهکارهای حل مسائل بررسی میشود.
مسجدجامعی در ادامه در خصوص پارکینگ اتوبوسهای اسقاطی اشاره کرد و گفت: با مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی در این خصوص صحبت کردم و امیدواریم شرایط بهتری را برای این پارکینگ در نظر بگیرند، هر چند که بر اساس طرح جامع پهنه این پارکینگ فضای سبز است و نهایتا باید به فضای سبز تبدیل شود.
وی با اشاره به آسیبهایی که این پارکینگ به فضا و منظر شهری وارد کرده است گفت: این پارکینگ از آنجایی که در مجاورت بناهای مسکونی قرار دارد آسیب زا است و امیدواریم با ایجاد فضای سبز وضعیت این منطقه بهتر شود.
وی همچنین در ادامه به بازدید از یک خانواده محروم اشاره کرد و گفت: حریم برق فشار قوی در منطقه حکیمیه رعایت نشده و خانههای کوچک و حقیرانه به صورت غیر مجاز ساخته شدند که به دلیل غیر مجاز بودنشان از امکانات شهری نیز برخوردار نیستند.
وی با اشاره به خانههای ریزدانه و کوچک در این منطقه گفت: امروز مهمان خانوادهای بودیم که دو فرزند دارای معلولیت ذهنی و جسمی داشتند که با کمک خیرین به آنها کمک شد.
مدرسهای که ۲۰ سال نیمه کاره است
مسجدجامعی در ادامه به وجود یک مدرسه نیمه کاره در محله حکیمیه اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون انبوه سازان در ازای ساخت ۲۰۰ واحد مسکونی باید فضاهای آموزشی نیز بسازند اما این مدرسه ۲۰ سال است در دست ساخت قرار دارد و این در حالیست که هیچ مدرسه یا دبیرستانی در این منطقه قرار ندارد و نکته مهم این است که تا این انبوه ساز تاسیسات آموزشی را ایجاد نکند پایانکاری به آن داده نمیشود.
گلایههای مردم از شعار سوا کردن میوه
به گزارش ایسنا مسجدجامعی در ادامه به درددل و گلایه یکی از اهالی مبنی بر فقدان پارکینگ مناسب در منطقه حکیمیه اشاره کرد و گفت: به دلیل کاهش تنش در میادین میوه و تره بار واحدی به نام تکریم ارباب رجوع ایجاد شد تا مردم گلایههای خود را با این واحد در میان بگذارند اما اگر قرار باشد این واحد نیز به گلایههای مردم بی توجه باشد قطعا مردم ناراحت خواهند بود.
وی با بیان اینکه مردم از شعار سوا کن جدا کن میوه گلایه دارند گفت: مردم از مخلوط بودن میوهها که شامل میوههای معیوب و سالم است گلایه دارند.
وی در ادامه به بازدیدش از دو حوزه علمیه در منطقه ۴ اشاره کرد و گفت: نکته قابل توجه این است که استقبال از میادین میوه و تره بار در میان زنان بیشتر شده و در آینده قطعا شاهد حضور بیشتر زنان خواهیم بود.
مسجدجامعی افزود: یکی دیگر از نکات مورد توجه این منطقه نصب بنرها و پرچمهای سیاه در خصوص شهادت امام جعفر صادق (ع) بود که نکته قابل توجه این است که عمده بنرها و پرچمهای عرض تسلیت این روز که در سطح منطقه ۴ نصب شده توسط خود مردم خریداری و نصب شده است و ربطی به مجموعه شهرداری و سازمانهای دولتی ندارد و خود مردم بانی این امر خیر بودهاند.
انتهای پیام
نظرات