• چهارشنبه / ۶ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۷:۱۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 95050104229

/خبرهایی از سینما و تئاتر/

/خبرهایی از  سینما و تئاتر/

صدور چند پروانه نمایش خانگی، تولید مستند «نارین قلعه» و تعطیلی تماشاخانه‌ها از جمله خبرهای ششمین روز مردادماه هستند.

 به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، در جلسه 3 مرداد شورای پروانه نمایش خانگی که با حضور اکثریت اعضاء برگزار شد، با عرضه فیلم‌های« خشم و هیاهو»  به تهیه کنندگی سعید سعدی و کارگردانی هومن سیدی ، «بیداری» به تهیه کنندگی سعید حاجی‌میری و به کارگردانی فرزاد موتمن ،«گام‌های معلق» به تهیه‌کنندگی مجید دولایی و به کارگردانی شهرام شاه حسینی، «پشت نیمه‌شب» به تهیه‌کنندگی حمید جمدر و به کارگردانی سعید اسدی ، «بگذارید میترا بخوابد» به تهیه‌کنندگی  میثم معراجی و به کارگردانی آرش سنجابی، «الیما» به تهیه‌کنندگی  و کارگردانی نازیلا حدیقی، "آسپرین قسمت 11" به تهیه‌کنندگی  و کارگردانی فرهاد نجفی و "جلال‌الدین"به تهیه ‌کنندگی  مهدی همایونفر و به کارگردانی مشترک شهرام اسدی و آرش معیریان موافقت شد.

همچنین در این جلسه با عرضه 5 عنوان فیلم مستند و آموزشی، 2 عنوان فیلم خارجی موافقت به عمل آمد.
 

مستند «نارین قلعه» با ساختار روایی خواب‌گردی تولید شد

فیلم مستند «نارین قلعه» از تولیدات جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی معصومه کیانی، با ساختار و شیوه‌ی روایی خواب‌گردی، افسانه‌ای دیگر از این قلعه‌ی تاریخی را روایت می‌کند.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، وی پیرامون تولید این فیلم مستند اظهار داشت: این فیلم گذشته قلعه‌ای را به تصویر می‌کشد که زمانی «شهری پُر ماجرا»، روزگاری دیگر «زیگورات» و در دوره‌هایی نیز «قلعه‌ای نظامی» بوده است؛ اما نه از دید تاریخ‌نگار، بلکه با ساختار و شیوه‌ای روایی که به نوعی خواب‌گردی در قلعه می‌انجامد و افسانه‌ای دیگر را در قالبی مستند بازگو می‌کند.

وی افزود: شخصیت‌های این مستند در سه دوره اساطیری، تاریخی و مدرن ظاهر می‌شوند و بنابر دوره‌شان، یکی به هیبت تندیس، دومی سایه‌وار و آن دیگری از در رویا، به هزارتوی افسانه‌ها و اسطوره‌های قلعه راه می‌یابند.

کیانی درباره‌ی روند پژوهش مستند «نارین قلعه» گفت: پژوهش اولیه‌ی این فیلم بر اساس منابع مکتوب و نیز برخی سفرنامه‌هایی که از گذشته‌ی میبد یاد کرده بودند، فراهم شد اما بُن‌مایه‌ی اصلی آن با تحقیق‌های میدانی و گفت‌وگوهایی بی‌واسطه که دربرگیرنده‌ی تاریخی شفاهی بود، به دست آمد. البته درستی چنین یافته‌هایی در تطابق با صورت‌های روایی منابع مکتوب آشکار می‌شد.

وی با بیان اینکه مراحل تصویربرداری مستند «نارین قلعه» به خاطر شرایط ناپایدار جوی مدت زیادی به طول انجامید، خاطرنشان کرد: پیش تولید این مستند طی سه دوره صورت گرفت؛ در دو سفر پژوهش‌ها کامل‌تر و لوکیشن‌های فضاهای بازسازی مشخص شد و در سفر پایانی، فیلم با دکوپاژی دقیق فرم خود را پیدا کرد. تصویربرداری این مستند بنابر تعهد قرارداد، باید زمستان سال گذشته صورت می‌گرفت که به دلیل شرایط نامناسب فصلی و اهمیت موقعیت نور در فضاهای معماری فیلم، اردیبهشت ماه امسال به پایان رسید. پروسه‌ی تصویربرداری نیز به دلیل وجود فضاهای بازسازی، فرم روایی فیلم و ظرافت نورپردازی سخت و فشرده بود.

معصومه کیانی در پایان با نقد اینکه مستندهای تاریخی، فرمی نزدیک به مقاله را پیش گرفته‌اند، اذعان داشت:  مستند تاریخی صورت‌های مختلفی دارد اما در فضای کنونی مستندسازی، بیشتر شکل مقاله‌ای مستقیم به کار گرفته می‌شود و در ذهن مخاطب نیز اغلب چنین برداشتی از مستند تاریخی وجود دارد؛ در حالی که ساخت مستند تاریخی در ساختاری داستانی یا روایی نه تنها با ابزار سینما همخوانی بیشتری دارد که همراهی بیشتر مخاطب را نیز به دنبال خواهد داشت.

وی تاکید کرد: البته ساخت مستندهای تاریخی دشواری‌های خاص خود را نیز دارد، چرا که این ساختار روایی باید بر پایه‌ی پژوهش‌هایی دقیق استوار شده و کوچکترین تناقضی با تاریخ نداشته باشد. در ساخت همین فیلم که ما با بنایی به جای مانده از دوران کهن روبه‌رو بودیم و بخش‌هایی از آن نیز در طول سال‌ها از بین رفته بود، اگر ساختار مقاله‌ای را انتخاب می‌کردیم، نمی‌توانستیم انتظاری هم داشته باشیم که در خاطر مخاطب با اندوهی از گذشته‌ی این قلعه بر جای ماند.

گفتنی است که عوامل تولید مستند 30 دقیقه‌ای «نارین قلعه» که هم اکنون مراحل تدوین را سپری می‌کند، عبارتند از: پژوهشگر، کارگردان و تهیه‌کننده: معصومه کیانی، مدیر تصویربرداری: مجید قربانی‌فر، گروه تصویربرداری: سهیل عبداله‌پور، محسن خانی، صدابردار: حسین باباخانی، آهنگساز: حیدر ساجدی، مدیر تولید: سیمین داودی، مدیر تدارکات: سیدعلی‌محمد جلال‌زاده، تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

تماشاخانه ایران‌شهر دو روز اجرا ندارد

به مناسبت فرارسیدن شهادت امام جعفر صادق (ع)، تماشاخانه ایران‌شهر اجرایی نخواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل تماشاخانه ایران‌شهر، هم‌زمان با فرارسیدن شهادت امام جعفر صادق و هم‌چنین پایان اجراهای "آدامس خوانی" به کارگردانی محمد رحمانیان، "پرتقال‌های کال" به کارگردانی صابر ابر و "یادم تو را فراموش" به کارگردانی ژاله صامتی این مجموعه از روز جمعه 8 مرداد به مدت دو روز اجرا نخواهد داشت.

هم‌چنین این مجموعه از روز یکشنبه 10 مرداد میزبان دو نمایش "مثل آب برای شکلات" به کارگردانی ابراهیم پشت کوهی و "در همسایگی خانه‌ی ما خروس می‌خواند" به کارگردانی شهرام کرمی در سالن استاد سمندریان خواهد شد.

پیش فروش نمایش کچلو آغاز شد

به گزارش روابط عمومی نمایش،پیش فروش نمایش "کچلو" به کارگردانی رضا کشاورز با تخفیف ویژه 33% در سایت تیوال آغاز شد .در خلاصه این نمایش آمده است: درخت سیب، الهام­‌بخش پدر حسن است برای بیرون راندن پسر از خانه. در شهر شکست­‌ها و مشکلات منتظرش هستند. او میان اتفاق­های کوی و برزن، حمام و بازار با جادوگر روبه­رو می­گردد و در راه گریز از جادوگر با چهل­گیس آشنا می­شود. حسن در پی چهل­گیس و جادوگر در پی حسن. جادوگر چهل­گیس را ربوده و در فضایی جهنمی رها می­کند. حسن و غولک و سیب...

کاوه توکلی، مهران گلمحمدی، مهدی سفاری، مریم مالمیر، آیدا صادقی، مژگان حامدی و رضا کشاورز در این نمایش ایفای نقش می­کنند.

نمایش کچلو از 12 مرداد ماه ساعت 18  در سالن استاد ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر به روی صحنه می­رود.لازم به اشاره است پیش فروش اینترنتی این نمایش به مناسبت ایام پیش فروش با تخفیف 33%  ارائه می شود. علاقه مندان جهت تهیه  بلیط این نمایش می تواندبه سایت تیوال به آدرسhttp://www.tiwall.com/store/kachalouمراجعه یا با شماره 88814115و27-88814125 مراجعه نمایند.

مولوی جمعه تعطیل است

به گزارش روابط عمومی مرکز تئاتر مولوی، تمامی آثار نمایشی در حال اجرای این مجموعه روز جمعه هشتم مرداد ماه تعطیل خواهند بود.

روابط عمومی مرکز تئاتر مولوی، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت پنجمین امام شیعیان، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام اعلام میدارد، نمایشهای فردا، الجزایر و ماشینیست روز جمعه اجرا نخواهند شد.
این سه نمایش از روز یکشنبه دهم مرداد ماه به اجراهای خود ادامه خواهند داد.

هنر و تجربه به شمال و غرب کشور می‌رود


شهرهای نوشهر و ایلام هم به جمع شهر های نمایش دهنده فیلمهای گروه هنر و تجربه اضافه شدند.


به گزارش روابط عمومی گروه هنر وتجربه ، سینما فرهنگ ایلام امروز از ساعت ۱۸ و با نمایش فیلم ماهی و گربه، به جمع سینماهای نمایش دهنده فیلم‌های گروه هنر وتجربه می پیوندد و سینما شقایق نوشهر نیز فردا بانمایش فیلم «نیم‌رخ ها» از ساعت ۱۶، نمایش فیلم‌های هنروتجربه را در سینماهای خود آغاز می‌کند.


تاکنون ۱۵ شهر به شهرهای نمایش دهنده فیلمهای گروه هنروتجربه پیوسته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha