به گزارش ایسنا، ابراهیم کریمی اظهار کرد: حلوای گردویی یا "آغوز حلوا" یکی از حلواهای سنتی استان به خصوص شهرستان های بندرگز و کردکوی به شمار می رود.
وی افزود: مردم استان در شب نشینی ها، جشن ها (عید نوروز، عید قربان، عید غدیر، شب یلدا و ..) جهت پذیرایی و در مراسم عزاداری برای اموات آن را تهیه و طبق رسوم گذشتگان به همراه نان محلی بین وابستگان و همسایه ها تقسیم می کنند.
کریمی در اشاره به مواد مورد استفاده در حلوای گردویی گفت: مواد اولیه این حلوا شامل برنج گرده، مغز گردوی سیاه، کره محلی، شکر و آب است. پس از آماده شدن حلوا، آن را به قطعات کوچک و گرد، تقسیم میکنند. این قطعات را کشتا می نامند.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان بیان کرد: حلوا گردویی،بندرگز و کردکوی به عنوان میراث معنوی(میراث فرهنگی ناملموس) به شماره 1158 در تاریخ 22 اسفند سال 1394 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
به گزارش ایسنا، حلوا گردویی یکی از سوغات و عناصری است که موجبات جذب گردشگر را در استان یا شهرستان فراهم می آورد و امروزه این حلوا یکی از عوامل مؤثر بر اقتصاد شهرستان بندرگز محسوب میشود.
انتهای پیام
ثبت حلوا گردویی گلستانیها در فهرست آثار ملی
ایسنا/گلستان مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری گلستان گفت: حلوا گردویی گلستانی ها با شماره 1158 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات