• دوشنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۵ / ۰۲:۱۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 95050101884
  • خبرنگار : 71442

مجید رضاییان:

روزنامه‌نگاری تحلیلی مانع انحراف افکار می‌شود

روزنامه‌نگاری تحلیلی مانع انحراف افکار می‌شود

مجید رضاییان - استاد دانشگاه - معتقد است: مطبوعات لحظه به لحظه بودن را نمی‌توانند دنبال کنند؛ چرا که آن‌ها با این پیشرفت تکنولوژی چنین وظیفه‌ای را هم ندارند؛ بنابراین بنایشان باید پیگیری خبر باشد و به سراغ روزنامه‌نگاری تحلیلی بروند.

این پژوهشگر ژورنالیسم در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی عملکرد بعضا نامطلوب مطبوعات در موضوعات مهم بین‌المللی و جا ماندن از این اتفاقات، اظهار کرد: مطبوعات لحظه به لحظه بودن را نمی‌توانند دنبال کنند؛ بنابراین باید به سراغ روزنامه‌نگاری تحلیلی بروند و به چگونگی‌ها و چرایی‌ها بپردازند؛ کاری که در حال حاضر در دنیا رواج دارد.

او سپس با یادآوری این مطلب که وظیفه رسانه‌های مجازی پرداخت آن‌لاین به اخبار است، به حادثه مونیخ اشاره کرد که حتی شبکه‌های خبری تلویزیونی در انتشار آن از شبکه‌های اجتماعی عقب بودند و در عین حال گفت: مطبوعات باید به سمت کار تحلیلی بروند؛ اینکه بگوییم چرا مطبوعات نمی‌توانند لحظه به لحظه بودن را دنبال کنند و از اخبار جا می‌مانند، ایراد نیست، اگر پیگیری خبر را انجام دهند باز هم این پیگیری خبر به‌روز است و می‌تواند ابعاد تازه‌ای از خبر باشد.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اهمیت داشتن اطلاعات به‌روز که هم اکنون برای مطبوعات ما مساله است، یادآور شد: پیگیری اطلاعات به‌روز بر عهده مطبوعات است و عناصر اولیه آن هم بر عهده آژانس‌های خبری است.

رضاییان سپس با اعتقاد بر اینکه برخی مطبوعات حرفه‌ای در دنیا از جایگاه خوبی برخوردار هستند، اظهار کرد: شما آن تحلیلی که می‌توانید درباره‌ی نیس فرانسه در یک روزنامه بخوانید، در شبکه‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی چنین تحلیلی را نمی‌بینید. شبکه‌های اجتماعی کارشان بازنشر است و تولیدی ندارند، مگر شهروندانی که در جریان حادثه قرار گرفته‌اند؛ بنابراین این مطبوعات هستند که می‌توانند این کار تحلیلی را انجام دهند.

این پژوهشگر ژورنالیسم همچنین توضیح داد: در خارج از ایران و سطح جهانی مطبوعات و رسانه‌ها چرایی و چگونگی حادثه و خبر را یافته‌اند. مطبوعات ما نیز باید این عناصر را حرفه‌ای و دقیق پیش ببرند تا جایگاه خود را حفظ کنند. اگر این جایگاه را پیدا کردند مخاطب هم استقبال می‌کند.

او سپس درباره مطبوعات ایران و عملکرد آن‌ها در پرداختن به عناصر چگونگی و چرایی در سطح سوژه‌های بین‌المللی و داخلی به بیان نکاتی پرداخت و گفت:‌ درباره مطبوعات ایران آنچه در سطح سوژه‌های بین‌المللی مطرح شد قدرتی ندیدیم اما حداقل مطبوعات ما در مورد سوژه‌های داخلی فعال باشند. وقتی به سوژه‌ای می‌رسند که پر از چگونگی و چرایی است چرا آن را رها می‌کنند و از این جهت به مطبوعات ما نقد وارد است و در این زمینه فعال نشده‌اند و اینکه فعال وارد نمی‌شوند خود محل بحث است.

این استاد دانشگاه در پایان در همین زمینه به مساله فیش‌های حقوقی نجومی اشاره کرد و گفت:‌ اگر فیش‌های حقوقی نجومی را علیه دولت مطرح می‌کنند مگر این فقط برای این دولت بوده است؟ باید بگوییم چرا عده‌ای خاص این موضوع را یک‌طرفه فقط و فقط علیه این دولت می‌گویند و این مساله چرایی دارد که باید به شکل عمقی به آن پرداخت که کسی به آن نپرداخته است. بنابراین روزنامه‌نگار است که باید پی به پشت صحنه این مسائل ببرد که قرار است با مطرح شدن این سوژه چه سوژه‌هایی از ذهن افکار عمومی پاک شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha