• شنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95050100732
  • خبرنگار : 71188

معاون وزیر شهرسازی:

شیب مهاجرت ملایم‌تر شد/تمرکز ۴۰ درصدی امکانات در تهران درست نیست

شیب مهاجرت ملایم‌تر شد/تمرکز ۴۰ درصدی امکانات در تهران درست نیست

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر وجود تفاوت‌های اساسی در ماهیت مهاجرت‌ها نسبت به سال‌های گذشته در کشور اعلام کرد: تمرکزگزایی، عدم تعادل در توزیع جمعیت و استفاده از منابع، مهمترین عوامل ایجاد مهاجرت و ایجاد سکونتگاه‌های غیر رسمی به شمار می‌روند.

به گزارش ایسنا، محمد سعید ایزدی در خصوص روند فعلی مهاجرت در کشور بیان کرد: براساس گزارش‌های موجود روند مهاجرت در کشور از شکل شتابان خود به سمت ملایم‌تری سوق پیدا کرده اما متوقف نشده است.

به گفته وی روند مهاجرت در زمان حال از لحاظ کمی درصد بسیار ناچیزی کاهش یافته ولی از لحاظ ماهیت آن تفاوت‌های اساسی را به همراه داشته است.

ایزدی در ادامه با تأکید بر اینکه با توجه به تجارب موجود در جهان روند مهاجرت هیچ‌گاه متوقف نخواهد شد گفت: ما بدون شک نیازمند سیاست‌گذاری جدی در مقیاس ملی در این حوزه هستیم تا بتوانیم روند مهاجرت را کنترل کنیم. درحال حاضر هیچ نظامی برای پایش این مسئله در کل کشور وجود ندارد که عدم تعادل در توزیع جمعیت و بهره‌وری و استفاده از منابع نمونه‌ای بارز از آن به شمار می‌رود.

معاون وزیر راه و شهرسازی تبدیل شدن شهرها به جزایر منفصل را یکی از آثار عدم تعادل در کشور اعلام کرد و افزود: در حقیقت با ادامه این روند شهرهای با برخورداری پایین‌تر تضعیف شده و باعث افرایش میزان مهاجرت و ایجاد سکونتگاه‌ها در کشور می‌شوند.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه با تأکید بر لزوم هماهنگی و تهیه یک برنامه‌ریزی جامع با مشارکت دستگاه‌های گوناگون از جمله سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و قوه قضاییه در این حوزه به پایگاه خبری وزارت شهرسازی اضافه کرد: تداوم شرایط موجود قطعا روند قطبی‌ شدن کشور را تشدید کرده و به دنبال خود فقر و عدم برخورداری از امکانات را در نواحی مختلف افزایش می‌دهد که از سویی دیگر این موارد نیز به شکل سکونتگاه غیررسمی و بافت فرسوده نمود پیدا می‌کنند.

ایزدی با تأکید بر این نکته که همه دستگاه‌ها باید در این حوزه سیاست‌گذاری مشترکی داشته باشند خاطرنشان کرد: تمرکزگرایی در کلانشهرها مهمترین عامل مهاجرت‌ها و ایجاد سکونتگاه‌های غیررسمی در کشور به شمار می‌روند که در نتیجه شرایط را برای جذب جمعیت از مناطق کمتر برخودار فراهم می‌کنند.

وی در پایان تمرکز ۴۰ درصدی امکانات در شهر تهران را اقدام و برنامه‌ای درست در این زمینه ندانست و افزود: در کشور ظرفیت‌های زیادی وجود دارد که می‌توان از آنها برای مبارزه با تمرکز گرایی استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha