• دوشنبه / ۲۸ تیر ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 95040116366

در نشست بنیاد دعبل خزاعی عنوان شد

اشتباه یک مداح را به پای همه نگذارید

اشتباه یک مداح را به پای همه نگذارید

رییس هیت‌مدیره بنیاد دعبل خزاعی می‌گوید:‌ اگر یک مداح اشتباه کند نباید آن را به پای تمام تشکل‌های مداحی بنویسید.

 به گزارش ایسنا، ‌ همزمان با دهمین سالگرد تاسیس بنیاد دعبل خزاعی، علی عظیمی رییس این بنیاد در نشستی که 28 تیر در محل بنیاد برگزار شد گفت:‌ کسی که بد رانندگی می‌کند ربطی به قوانین راهنمایی و رانندگی ندارد. آیا همه مداحان به تصمیماتی که در تشکل گرفته می‌شود قائلند؟ پس نباید رفتار یک فرد را به پای تمام تشکل‌های مداحی نوشت.

او با بیان این‌که «برخی گمان می‌کنند هیچ نظارتی بر بنیاد دعبل وجود ندارد»، تصریح کرد: ‌چندین نهاد نظارتی بر کارهای بنیاد سرکشی می‌کنند و ما هم از این کار استقبال می‌کنیم. این بنیاد با استانداردهای مالی شکل گرفته است و هر ساله گزارشی به دولت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری می‌فرستد. چندی پیش در مجلس گفته شده است که کار بنیاد دعبل شفاف نیست اما سه نهاد حسابرسی بر کار ما نظارت دارند.

عظیمی در ادامه درباره علت توجه به مداحان گفت: ‌هنر خوب است و مردم به آن گرایش دارند؛ اما این دلیل نمی‌شود که هنرمندان را رها کنیم. ممکن است با این کار هنر رکود پیدا کند و یا جریانش به بیراهه برود، به همین سبب وزارت فرهنگ ایجاد شده است. باید به مداحان هم به همین دلیل توجه شود.

محمدمهدی انصاری نایب‌رییس هیئت مدیره بنیاد دعبل نیز در ادامه جلسه بیان کرد: بعد از پیامبر (ص) و ائمه (ع)، کار رساندن پیام خداوند بر عهده علما است. اما چون این کار سنگین است علما بخشی از آن را که به احساسات برمی‌گردد، به مداحان سپرده‌اند.

او ادامه داد: دشمنان به ریشه‌های ما ضربه می‌زنند و خود جامعه مداحان هم نیازهایی دارند. این دو امر منجر به تاسیس بنیاد دعبل شد. ما از ابتدای کار علاقه‌مند حرکت دوسویه سازماندهی و ارائه خدمات و تهیه محتوا در حوزه فرهنگی بودیم، اما به علت محدودیت‌های مالی اهداف مورد نظر محقق نشده است.

به گزارش ایسنا، محمد رضا قدس عضو هیئت مدیره بنیاد دعبل هم در ابتدای سخنانش متذکر شد: پیش از بنیاد دعبل نهادهای فرهنگی مربوط به مداحان وجود داشته و دارد، اما تقابلی بین بنیاد و این نهادها وجود ندارد. به عنوان نمونه بیمه در این حوزه تنها بنیاد را می‌شناسد.

او با اشاره به ثابت بودن هیئت مدیره بنیاد دعبل در 10 سال گذشته بیان کرد:‌ اکنون که بنیاد دوره نوجوانی خود را آغاز کرده است، امیدواریم طی امسال و سال آینده بودجه ما ارتقا پیدا کند. تا کنون فضا به شکلی بوده که توانسته‌ایم تنها خدمات بیمه‌ای ارائه کنیم. اما بر اساس اساسنامه باید برای مداحان به عنوان هویت‌سازان فرهنگی سامانه فرهنگی ایجاد شود.

در پایان جلسه میثم غضنفری مدیر عامل بنیاد دعبل خزاعی درباره این بنیاد گفت:‌ بنیاد دعبل به عنوان یک موسسه فرهنگی در ارشاد ثبت و اساسنامه آن زیر نظر کارشناسان بیت رهبری تدوین شده است. این بنیاد از سال 85 کار خود را آغاز کرده و به عنوان موسسه عمومی که نه دولتی و نه شخصی است به کار خود ادامه داده است.

او ادامه داد:‌ این بنیاد در تمام استان‌ها دفتر دارد و فعالیت‌های فرهنگی انجام می‌دهد. البته ما اولین مجموعه‌ای هستیم که از پنج سال  پیش به معنای واقعی هیئت علمی داریم. این هیئت علمی کتاب شعر عاشورا و کتاب سال دعبل را تدوین می‌کند.

مدیر عامل بنیاد دعبل درباره مهم‌ترین فعالیت‌های مد نظر این بنیاد اظهار کرد:‌ در سند مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی منشور توسعه قرآن تصویب شده بود، اما صنف مداحان جایگاه مشخصی نداشتند. همچنین ضعف رسانه‌های عترتی یک از موضوعات مورد توجه ما بوده و هست. به همین دلیل بنیاد بدون موقعیت تصدی به رسانه‌های عترتی کمک می‌کند تا پا بگیرند.

او با اشاره به تدوین مباحث نظری درباره شیعه، ‌روحانیت و مداحان بیان کرد:‌ ما به منظور ارتباط این سه قشر فضای تدوین مباحث نظری را فراهم کرده‌ایم. همچنین کارهایی در حوزه تقویت و پالایش زبان انجام شده است. کتاب سال عاشورا را هم منتشر می‌کنیم تا مخاطبان بتوانند نویسندگان معتبر را بشناسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha