شمس الله شریعت نژاد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: مجلس در راستای امنیت غذایی توجه و تاکید وِیژه ای به 8 محصول استراتژیک مانند گندم، جو، سویا و چغندر دارد و به این محصولات، یارانه در راستای افزایش صنایع تبدیلی و بازاریابی برای محصولات کشاورزی در فضای بازار خارجی اعطا کرده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه محصولات باغی در کشور با مشکل مواجه هستیم، تصریح کرد: باید صنایع تبدیلی در مناطق تولیدی تقویت شده و بازار متناسب برای فروش محصولات در داخل و خارج از کشور در حوزه صادرات فراهم شود.
شریعت نژاد با اعلام اینکه عمده محصولات کشاورزی در منطقه غرب مازندران شامل مرکبات، کیوی، گل و گیاه است که در هر ۳ مورد مشکل بازاریابی و فروش وجود دارد، عنوان کرد: یکی از مزیت های کشور در حوزه باغداری است و بازار مناسب خارجی برای سیب، گلابی، گیلاس، مرکبات و کیوی فراهم نبوده از این رو دولت باید حمایت بیشتری از این محصولات داشته باشد.
وی تصریح کرد: موضوع افزایش بهره وری در بخش های تحقیقاتی باید عملی شده و افزایش محصولات در واحد در صدر اولویت ها قرار گیرد.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه باید بر تولید گلخانه ای توجه ِویژه ای داشته باشیم، افزود: شرایط تولید گلخانه ای در شمال کشور فراهم است زیرا این نوع تولید کم هزینه تر از سایر نقاط در شمال انجام می شود.
نماینده مردم رامسر و تنکابن با اشاره به اینکه دولت باید برای صادرات محصولات و یافتن بازار مناسب برای صادرات پایدار زمینه را فراهم کند، یادآور شد: حمایت دولت موجب می شود تا امکان حفظ اراضی کشاورزی زراعی و باغی مناطق مختلف وجود داشته باشد و کشاورز از روی اجبار به تغییر کاربری نپردازد.
وی در مورد مشکلات کشاورزی در غرب مازندران تصریح کرد: ِکوچک بودن سطح اراضی و واحدهای تولید باعث بالا رفتن هزینه تولید شده و با توجه به تعدد کشاورزان و مساحت حوزه فعالیت کم نمی توان انتظار داشت این فعالیت اقتصادی باشد. باید با کشت متمرکز و گلخانه ای فعالیت کشاورزی را رونق دهیم.
شریعت نژاد در مورد حمایت دولت از کشاورزان افزود: انتظار می رود دولت برای کشاورزان یارانه پرداخت کند و در همه سطوح یارانه بدهد. دولت برای تسهیلات کشاورزان مصوباتی دارد ولی در تامین نقدینگی از سوی بانک ها با مشکل مواجه هستند و امکان پرداخت ندارند.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزان زیادی وجود دارند و هر دوره نیز تعدادشان بیشتر می شود ولی واحد سطح فعالیت کشاورزی کوچکتر هر ساله کوچکتر می شود و اگر این روش ادامه پیدا کند کشاورزی صرفه اقتصادی کمتری خواهد داشت از این رو دولت برای جبران باید کشت متمرکز و گلخانه ای با اختصاص تسهیلات کم بهره را برای کشاورزان فراهم کند تا کشاورزی برای کشاورز به صرفه شود.
انتهای پیام
نظرات