• دوشنبه / ۲۸ تیر ۱۳۹۵ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 95040116026
  • منبع : نمایندگی یزد

زیلوی میبد در آستانه‎‎ جهانی شدن

زیلوی میبد در آستانه‎‎ جهانی شدن

ایسنا/یزد معاون صنایع‌دستی استان یزد از معرفی شهر میبد به‌عنوان شهر ملی صنایع‌دستی برای هنر صنعت زیلو در راستای جهانی شدن این هنرصنعت خبر داد.

«محمدرضا دهقان مهرجردی» در گفت‎‎وگو با خبرنگار ایسنا، هدف از این اقدام را ارتقای جایگاه بین‎‎المللی صنایع‌دستی کشورمان، توسعه بازارهای جهانی و زمینه‌سازی برای حضور پررنگ‎‎تر صنایع‌دستی کشورمان در عرصه‎‎های بین‎‎المللی و نیز توسعه گردشگری فرهنگی و افزایش اشتیاق گردشگران به بازدید از شهرهای دارای صنایع‌دستی‎‎های منحصر بفرد کشورمان خواند.

وی با اشاره به ثبت جهانی شهرهای اصفهان و تبریز به‌عنوان شهرهای جهانی صنایع‌دستی و فرش در سال گذشته، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در دولت تدبیر و امید شعار «هر استان یک برند جهانی و هر شهر یک برند ملی» است و ثبت هم‌زمان شهرهای اصفهان و تبریز شروع جدی و ارزشمندی برای تحقق این برنامه بوده است.

وی ادامه داد: در همین راستا نیز از پارسال در میراث فرهنگی یزد برنامه ثبت جهانی یزد به‌عنوان شهر جهانی نساجی سنتی و شهر میبد برای هنر صنعت زیلوبافی در دستور کار قرار گرفته و در همین راستا نیز برای این دو کاندیدای جهانی شدن پروپوزال‎‎هایی تهیه شده است.

دهقان مهرجردی خاطرنشان کرد: تعداد کارگاه‎‎های صنایع‌دستی، میزان اشتغالزایی و افراد فعال در این هنر صنعت‎‎ها هم‌چنین میزان درآمدهای مالی این بخش از مهم‌ترین شاخص‎‎های با اهمیت برای تحقق جهانی شدن صنایع‌دستی یک شهر است.

وی گفت: هر چند در شهرستان میبد به لحاظ زیلو وضعیت مناسبی را در این شاخص‎‎ها در اختیار داریم ولی در بحث نساجی سنتی با توجه به تبدیل صنعت نساجی از سنتی به نیمه سنتی و صنعتی باید اقداماتی صورت می‎‎گرفت که در این رابطه از اواخر سال گذشته اقدامات متعددی هم‌چون احیا و مرمت چند کارگاه نساجی صنعتی انجام گرفته و به‌زودی این کارگاه‎‎ها تجهیز خواهند شد.

به گفته‌ی معاون صنایع‌دستی استان، ملی شدن شهر میبد در بحث زیلو نیز مقدمه‎‎ای برای جهانی شدن این شهر است و در همین راستا نیز جلساتی را با شهرداری و شورای شهر خواهیم داشت تا فضاها و المان‏‌های شهری نیز به همین سمت سوق داده شود.

‌دهقان مهرجردی افزود: جهانی شدن شهرهای استان در حوزه صنایع‌دستی به ایجاد برند شهری و بازاری برای صنایع‌دستی‎ و توسعه گردشگری استان منجر می‌شود.

معاون صنایع‌دستی استان با اشاره به این‌که رونق صنایع دستی استان می‎‎تواند منجر به اشتغالزایی مناسبی برای جوانان و علاقمندان به این حوزه در استان نیز ‎شود، در این باره تصریح کرد: پارسال یک درصد از وام‎‎های کم بهره به توسعه کارگاه‎‎های نساجی سنتی و زیلوبافی استان اختصاص یافته و در همین رابطه 550 نفر آموزش و 150 کارگاه خانگی ایجاد شده که اشتغال بالایی در قیاس با حداقل سرمایه‎‎گذاری دولت در این بخش فراهم کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha