• یکشنبه / ۲۷ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95040115249
  • خبرنگار : 71078

یک فعال حوزه زنان تاکید کرد

راه‌اندازی کمیسیون زن و خانواده در مجلس از بهترین راه‌ها برای پیگیری مطالبات زنان

راه‌اندازی کمیسیون زن و خانواده در مجلس از بهترین راه‌ها برای پیگیری مطالبات زنان

یک فعال حوزه زنان گفت: راه‌اندازی کمیسیون زن و خانواده یکی از بهترین راه‌ها برای پیگیری مطالبات زنان در مجلس است و عضویت مردان در آن می‌تواند به تحقق عدالت جنسیتی کمک کنند.

فاطمه رحمتی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه حضور زنان در مجلس از دو جهت قابل بررسی است، اظهار کرد: از یک منظر نمایندگان زن باید به طور ویژه خواسته‌ها و مطالبات زنان را پیشگیری کنند و یکی از اهداف کمپین فعالان حوزه زنان در انتخابات مجلس شورای اسلامی افزایش دیدگاه‌های زنان  در مجلس به منظور پرداختن به نیازها و مطالبات این قشر بود.

وی تصریح کرد: در صورت تشکیل کمیسیون زنان و خانواده و حضور مردان در آن می‌توان به گونه‌ جامع‌تری به مشکلات زنان پرداخت. به عنوان نمونه خشونت علیه زنان تنها موضوع زنان نیست؛ چرا که موضوع جامعه است و در واقع تا مردی قربانی خشونت نشده باشد درصدد اعمال آن بر نمی‌آید.

وی با بیان اینکه حضور زنان در مجلس جهت حقوق بشر زنان نیز قابل بررسی است، اظهارکرد: زنان مانند مردان باید حق حضور در مناصب بالا را داشته باشند، خود را در معرض انتخاب شدن قرار دهند و انتخاب شوند اماچون به صورت ساختاری حضور زنان در مناصب قدرت کم بوده لازم است اقدامات تشویقی در این زمینه انجام شود.در حال حاضر تقریبا 70 درصد کشورهای دنیا سهمیه‌ای برای حضور زنان در مجلس دارند که شامل سهمیه داوطلبان و احزاب می‌شود.

رحمتی اضافه کرد: تلاش‌هایی صورت گرفت تا دست کم یکی از نمایندگان استان‌های دارای  بیش از 10 نماینده در خانه ملت زن باشد، ولی متاسفانه این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام رأی نیاورد. بنابراین تنها راه باقیمانده این بود که احزاب و جبهه‌های سیاسی زنان را در لیست انتخاباتی خود قرار دهند و همین امر موجب افزایش تعداد زنان در مجلس شد.

این فعال حوزه زنان با اشاره به وضعیت زنان ایرانی بر اساس شاخص‌های بین‌المللی گفت: آموزش و بهداشت از جمله شاخص‌هایی است که براساس اسناد بین‌المللی برای توسعه حوزه زنان در نظر گرفته می‌شود و ایران در شاخص آموزش و بهداشت زنان عملکرد خوبی داشته است. به عنوان نمونه امید به زندگی زنان افزایش و تعداد مرگ و میر مادران بسیار کاهش یافته است و این پیشرفت‌ها با انجام برنامه‌ریزی محقق شده است.

وی با بیان اینکه ایران در دو شاخص اشتغال و مشارکت سیاسی زنان عملکرد خوبی نداشته است، اظهارکرد: تفاوت‌های بسیار زیادی میان زنان و مردان در این دو حوزه وجود دارد به گونه‌ای که بر اساس گزارش شکاف جنسیتی، ایران جزو 10، 15 کشور آخر در زمینه اشتغال زنان است.

رحمتی در پایان گفت: میزان مشارکت سیاسی زنان با تعداد نمایندگان زن مجلس و تعداد مدیران ارشد زن سنجیده می‌شود. به همین علت فعالان زن در انتخابات مجلس شورای اسلامی تلاش‌های زیادی برای افزایش تعداد نمایندگان زن کردند و برخی مسئولان کشور از جمله علی لاریجانی رییس مجلس از تعداد کم زنان (سه درصد) در خانه ملت ناراضی بود چراکه پاسخگوی وضعیت  زنان نیست و نشاندهنده پیشرفت آنان در کشور نیست  البته در مجلس دهم تعداد نمایندگان زن دو برابر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha