غلامرضا میری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وضعیت جوی مناسب اسفندماه 94 تا اردیبهشت ماه سال جاری عنوان کرد: در حال حاضر پیازهای زعفران باکیفیتی کشت شده که برای گلدهی مناسب هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون آفتی در این محصولات دیده نشده است، افزود: سطح زیر کشت زعفران در کشور نیز با افزایش همراه بوده و تنها در خراسان رضوی سطح زیر کشت 5000 هکتار افزایش پیدا کرده است.
میری از افزایش راندمان تولید در سال جاری خبر داد و گفت: در گذشته کاشت زعفران به صورت فاصلهای و 20 سانتیمتری بوده در حالی که اکنون طبق توصیه کارشناسان زمینها به صورت پر کاشت میشود.
نائب رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: زمینهایی که با فاصله در آنها کشت زعفران صورت میگرفت در ده سال، تولیدی برابر با تولید زمینهای پر کاشته شده در 5 سال است و علاوه بر تولید بیشتر در زمان کمتر، هزینه کمتر و مصرف آب کمتر نیز از دلایل برتری این روش هستند.
وی افزایش راندمان تولید از 3.5 کیلوگرم به 5 کیلوگرم را ثمره این نوع از کاشت دانست و اظهار کرد: در سال گذشته سطح زیر کشت 94 هزار هکتار بوده و اکنون با توجه به افزایش ده درصدی، بیش از 100 هزار هکتار زمین برای کشت زعفران فراهم شده است.
نائب رئیس شورای ملی زعفران در خصوص قاچاق این محصول تصریح کرد: موثرترین راهکار مبارزه با قاچاق این است که هر یک از مسئولین و متولیان حوزه کشاورزی به وظایف خود در این حیطه عمل کنند.
میری با اشاره به عدم گلدهی پیاز زعفران در برخی از زمینها به واسطه عملکرد چند ساله آنها اظهار کرد: با توجه به این که انتقال پیاز در حال حاضر حتی به صورت شهر به شهر با ممنوعیتهای ویژهای روبهرو است، مسئولین باید با برنامهریزی دقیق در خصوص خرید و فروش این پیازها تصمیمگیری کنند و مانع از قاچاق آنها شوند.
وی میزان تولید زعفران در سال گذشته را بیش از 310 تن اعلام کرد و گفت: از این میان تنها 100 تن در بازارهای داخلی و حوزه صادرات مصرف شده است و کسانی که اکنون میخواهند باقی مانده این زعفران را وارد بازار کنند قطعا با فروش آن دچار مشکل خواهند شد زیرا نه تنها بازار داخلی خواستار محصول جدید است بلکه خریداران خارجی نیز خواهان خرید زعفران جدید هستند.
انتهای پیام
نظرات