به گزارش ایسنا، این روزها اخبار مختلفی از بانکها و تغییرات در هیاتمدیره آنها منتشر میشود و اهل فرهنگ نیز مانند دیگر اقشار جامعه این اخبار را پیگیری میکنند، البته با این تفاوت که در هیاهوی تغییر مدیران بانکها و میزان درآمد مدیران، به دنبال این هستند که از چه زمانی میتوانند از پولهای بلوکهشده خود در بانک صادرات استفاده کنند. به طور مشخص در میان حقوقهای نجومی مدیران، پرسش اهل فرهنگ از مدیران بانک صادرات این است که تکلیف ۸۰ میلیارد ریال بن اهل قلم و سازمانها و نهادهای مختلف چیست؟
همه چیز با تغییر بانک عامل نمایشگاه کتاب تهران و پایان همکاری هشتساله بانک صادرات با نمایشگاه کتاب تهران شروع شد. اردیبهشتماه امسال بود که بانک شهر به عنوان بانک عامل نمایشگاه کتاب تهران انتخاب شد. بلافاصله اعلام شد که هماهنگیهای لازم با بانک صادرات به منظور استفاده از بنکارتهای اهل قلم و بنکارتهای مشارکتی انجام شده است و این کارتها در نمایشگاه کتاب تهران قابلیت استفاده خواهند داشت.
در روزهای نخستین نمایشگاه و بحبوحه افتتاح مکان جدید نمایشگاه و صاحبخانه شدن نمایشگاه کتاب تهران، چندان توجهی به بنکارت اهل قلم نشد تا اینکه خبر رسمی اعلام شد؛ «بنکارتهای بانک صادرات در نمایشگاه قابل استفاده نیستند و رایزنی برای فعالسازی آنها ادامه دارد».
بلافاصله پیگیریهای لازم انجام شد و بانک صادرات پس از برگزاری جلسه هماهنگی اعلام کرد که در روزهای پایانی نمایشگاه بنکارتهای صادرات قابل استفاده خواهند بود؛ وعدهای که صرفا در دو روز آخر نمایشگاه عملی شد.
البته این تمام ماجرا نیست. پس از نمایشگاه جلساتی از سوی معاونت امور فرهنگی با بانک صادرات به منظور مشخص کردن تکلیف پولهای بلوکهشده اهل قلم انجام شد. مسئولان بانک صادرات «پالایش اطلاعات و استانداردسازی کارتها» را عامل اصلی این تاخیر اعلام کردند و قول دادند تا از اوایل تیرماه اهل قلم بتوانند از بنکارتهای خود در کتابفروشیها بهرهمند شوند. وعدهای که باز هم محقق نشد. ماه تیر از نیمه گذشته است و بانک صادرات هنوز گامی برای حل مشکل اهل قلم برداشته نشده است. بر اساس اعلام معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بنکارت نزد اهالی قلم و سازمانها و نهادهای مشارکتکننده وجود دارد و هنوز پس از سه ماه پیگیری، تکلیف این بنکارتها معلوم نیست.
البته از زاویه دیگری هم میتوان به این موضوع نگریست. با یک حساب مختصر معلوم میشود که پولهای بلوکهشده اهل قلم چندان هم برای بانک صادرات بیبهره نبودهاند. محاسبه دارایی ۸۰ میلیارد ریالی بلوکهشده اهل قلم در بانک صادرات با نرخ سود ۱۵ درصد، درآمد خوبی برای این بانک محسوب میشود. به طور میانگین، سود حاصل از به جریان نیفتادن این سرمایه به طور ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان است و در سه ماه گذشته نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومان برای بانک صادرات سودآوری داشته است.
در صورت نپذیرفتن گزینه اول مبنی بر «پالایش اطلاعات و استانداردسازی کارتها»، گزینه دوم گزینه مناسبی برای پذیرش محسوب میشود که نیاز دارد مسئولان بانک صادرات در جهت رفع این ابهام تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات